خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 10 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

90 درصد قربانیان برق را مردان سرپرست خانوار تشکیل می دهند

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 09 مرداد 1404 - 12:13
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی،گفت: سالانه حدود 700 نفر در ایران بر اثر برق گرفتگی جان می دهند و متاسفانه 90 درصد قربانیان را مردان سرپرست خانوار تشکیل می دهند.
برق،نفر،سازمان،مهندسي،آمار،ساختمان،نظام،ايمني،اشاره،حريم،ساخ ...

سید مجید ضیاء قریشی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از مشهد،با اشاره به آمار نگران‌کننده حوادث برق‌گرفتگی در کشور اظهارکرد: سالانه حدود 600 تا 700 نفر در ایران بر اثر برق‌گرفتگی جان خود را از دست می‌دهند یعنی متوسط روزی دو نفر و متاسفانه 90 درصد قربانیان را مردان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند.
وی با مقایسه‌ این آمار با کشورهای توسعه‌یافته افزود: آمار مقایسه ای متاسفانه بسیار ناگوار است و میزان برق‌گرفتگی منجر به فوت در ایران 0/6 نفر در هر 100 هزار نفر جمعیت است، در حالی که این رقم در آلمان 0.03 نفر در هر 100 هزار نفر و در ژاپن حدود 0.01 نفر در هر 100 هزار نفر است.
قریشی با اشاره به اینکه بیشتر حوادث برق‌گرفتگی در کشور مربوط به ساختمان‌هایی است که در حومه شهرها ساخته می‌شوند، و بهره برداری آن بدون تحویل و تایید تاسیسات الکتریکی صورت میگیرد، گفت: عمده آمار برق‌گرفتگی در صنایع، ساختمان‌های روستایی، حومه شهرهای بزرگ، کارگاه‌های ساختمانی و نیز تجاوز به حریم شبکه برق رخ می‌دهد.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی با اشاره به این که آمار برق‌گرفتگی منجر به فوت در استان خراسان رضوی سالانه حدود 40 تا 50 نفر است به نقش حیاتی سازمان نظام مهندسی درارتقا ایمنی برق اشاره کرد و گفت: این سازمان، با تکیه بر رسالت اصلی خود وهدف تعیین شده در مبحث 13 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مبنی بر حفظ ایمنی افراد و سلامت ساختمان، توانسته است آمار برق‌ گرفتگی در ساختمان‌های نوساز دارای گواهی پایان کار را به صفر برساند.
این مهم با طراحی‌های مطابق قوانین، نظارت مستمر مهندسان ناظر برق در حین اجرا و تحویل و بهره‌برداری تاسیسات الکتریکی در پایان کار محقق شده است.
وی با بیان این که سازمان نظام مهندسی در راستای کاهش این حوادث، در حال امضای توافق‌نامه‌ای برای بر عهده گرفتن طراحی و نظارت ساختمان‌های صنعتی در شهرک‌های صنعتی است، ابراز امیدواری کرد که این اقدام به کاهش آمار برق‌گرفتگی کمک شایانی خواهد کرد.
قریشی همچنین به موضوع تجاوز به حریم شبکه برق در حین عملیات ساختمانی یا پس از بهره‌برداری اشاره کرد و گفت: ناظران سازمان نظام مهندسی ساختمان، در ساختمان‌هایی که مسئولیت نظارت دارند، به طور جدی این قوانین را رعایت نموده و در صورت احتمال ورود ساختمان به حریم برق، عملیات ساختمانی را تا زمان رعایت حریم شبکه های برق متوقف می‌کنند.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی بر اهمیت استفاده از لوازم خانگی استاندارد دارای پایه ارت در پریز آنها، به کارگیری لوازم و تجهیزات فردی ایمنی برق در کارگاه های ساختمانی و صنایع، رعایت مقررات ایمنی برق و اجرای مبحث 22 مقررات ملی ساختمان در زمینه مراقبت و نگهداری از ساختمانها و نیز آموزش از سطوح ابتدایی کلیه اقشار جامعه جهت آشنایی با خطرات برق تاکید و آمادگی اعضاء سازمان در جهت مشاوره و آموزش در این زمینه را اعلام کرد.
وی از تمامی مهندسان ناظر و طراح برق در سازمان نظام مهندسی درخواست کرد تا همه موقعیت ها را همچون پروژه‌های تحت نظارت خود دانسته و در صورت مشاهده موارد خطر و نقض قوانین، به ویژه در تفرجگاه‌ها، تذکرات لازم را به مراجع ذیربط و دستگاه‌های نظارتی اعلام نمایند و همچون "سفیران ایمنی برق" عمل کنند.
انتهای پیام/282