خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 09 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تعبیر وزیر رژیم سابق درباره سلطنت‌طلبان و رضا پهلوی: دکان باز کرده‌اند - تسنیم

تسنیم | سیاسی | چهارشنبه، 08 مرداد 1404 - 16:12
رضا پهلوی در نشست مونیخ هم وعده بازگشت به ایران را داد؛ مسئله ای که از ابتدای پیروزی انقلاب دائم آن را تکرار می کنند. وی که در جنگ 12 روزه تحمیلی به حمایت از اسرائیل پرداخت، بیش از گذشته شخصیت خود را در نگاه مردم ایران تنزل بخشید.
فيروز،ايران،پهلوي،قوام،مظفر،رضا،حرف،رژيم،سياسي،1325،كابينه،ش ...

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، روز شنبه (4 مردادماه) شهر مونیخ آلمان شاهد تجمعی به دعوت رضا پهلوی بود که به آلبوم میتینگ‌های سیاسی جبهه ضد ایرانی در شهرهای اروپا اضافه شد؛ این مراسم تحت عنوان همکاری ملی به دعوت پهلوی و با حضور برخی چهره‌های حامی رژیم سابق و تعدادی احزاب گمنام خارج کشور برگزار شد که البته حواشی این رویداد بر متن آن غالب بود.
از اجتماع حدوداً 50 نفره حامیان این همایش در روز جمعه تا عدم حضور چهره‌های شناخته‌ شده جریان اپوزیسیون و همچنین کارهای مبتذلی همچون سجده کردن به رضا پهلوی و...
از جمله حواشی طنزی بود که در فضای مجازی پربازدید شد.
اما نکته بارز در این رویداد، وعده دوباره رضا پهلوی برای سقوط جمهوری اسلامی و بازگشت به ایران بود؛ مسئله‌ای که از ابتدای پیروزی انقلاب دائم آن را تکرار می‌کنند.
وی که در جنگ 12 روزه تحمیلی به حمایت از رژیم صهیونیستی پرداخت و بیش از گذشته شخصیت خود را در نگاه مردم ایران تنزل بخشید، در سال‌های اخیر به ویژه بعد از حوادث سال 1401، با دست‌فرمانی رادیکال وارد همگرایی آشکار با رژیم صهیونیستی شده و حتی سپتامبر سال 2024، با سخنرانی در شورای اسرائیلی ـ آمریکایی (از لابی‌های کلیدی اسرائیل در آمریکا)، خواستار اقدام مشترک آمریکا، اسرائیل و یک پارتنر ایرانی علیه ایران شد و خود را پارتنر ایرانی خواند.
اظهارات رضا پهلوی درباره سقوط نظام و بازگشت به ایران، مسئله‌ای است که چهاردهه قبل یکی از وابستگاه به رژیم سابق آن را به استهزاء گرفته بود.
مظفر فیروز فرزند نصرت‌الدوله فیروز از خاندان فرمانفرمائیان بود که یکی از خانواده‌های موثر در دوره قاجار و اوایل پهلوی به‌شمار می‌روند.
پدر وی در زمان احمدشاه قاجار منصب وزارت خارجه را برعهده داشت اما از سوی رضاشاه به سمنان تبعید و به طرز مشکوکی به قتل رسید.
مظفر فیروز بعد از شهریور بیست و فرار رضاشاه وارد عرصه سیاست و به احمد قوام(قوام السلطنه) نزدیک شد و در کابینه وی، ریاست تبلیغات و معاونت سیاسی را عهده دارد بود؛ در مسئله آذربایجان از سوی قوام برای مذاکره با سادچیکف، فرستاده شوروی مأموریت یافت و در10 فروردین 1325 به وزارت اقتصاد گماشته شد.
در سال 1325 قوام حزب دموکرات ایران را تأسیس کرد و با واگذاری سمت معاونت به مظفر فیروز اختیارات وسیعی به او داد.
در مرداد ماه 1325 در کابینه ائتلافی احمد قوام، با تشکیل وزارت کار به‌عنوان وزیر کار معرفی شد و در همان سال مأمور مذاکره با سید جعفر پیشه‌وری رئیس فرقه دموکرات آذربایجان شد اما چندی بعد به علت مخالفت شاه با فیروز، قوام وی را از کابینه خارج و به عنوان سفیر کبیر ایران در مسکو به شوروی فرستاد اما پس از یک سال در شهریور 1326 از سفارت معزول و راهی اروپا شد و برای همیشه ساکن فرانسه ماند.
مظفر فیروز در مصاحبه با پروژه تاریخ شفاهی هاروارد، محمدرضا شاه را به عنوان "فردی که نمی‌توانست تصمیمات مهم اتخاذ کند"، معرفی و تعبیر سنگینی درباره او به کار برد و می گوید: "او تا زمانی که فوت کرد یک غده‌ی سرطانی در بدنه‌ی سیاسی ایران بود."
آقای فیروز در ادامه درباره سلطنت‌طلب‌هایی که اطراف فرزند شاه(رضا پهلوی) را گرفته بودند تعبیر «آشغال» را به‌کار می‌برد و می‌گوید: همه‌ی این افراد آشغال در مورد پسرش صحبت می‌کنند...
آنها در مورد او صحبت می‌کنند اما به نظر نمی‌رسد که هیچ کسی متوجه چیزی باشد.
کسانی که این حرف‌ها را می‌شنوند شروع به بهره برداری از آن می‌کنند.
این‌ها به نوعی مخالفان هستند.
آنها حرف می‌زنند، حرف می‌زنند و حرف می‌زنند.
آنها دو سال است حرف می‌زنند و می‌گویند: طی 20 روز ما در تهران هستیم.
می‌بینید آن‌ها یک دکان برای خودشان باز کرده‌اند.
آنها از این طریق در همه جا پول به دست می‌آورند.
آن‌ها دکان باز کرده بودند.
حالا امکان رفتن آنها وجود ندارد.
آنها آمادگی پذیرش ریسک‌ها را ندارند.
آن‌ها آنقدر پول به دست آورده اند که نمی‌توانند ریسک کنند.
متوجه منظورم می‌شوید؟
این باور نکردنی است.
مصاحبه مظفر فیروز با پروژه هاروارد در سال 1360 در فرانسه انجام شده و اکنون بیش از 45 سال از زمانی که وی از وعده‌های بیست‌روزه سلطنت‌طلبان برای بازگشت به ایران صحبت می‌کردند، گذشته است و نشان می‌دهد که از همان زمان، این دست رفتارهای اپوزیسیون بیشتر بازارگرمی برای کشورهای اروپایی و آمریکاست تا جیب خود را پر از پول کنند.
انتهای پیام/