تاثیر میوه و سبزی بر کاهش مشکلات گوارشی
یک مطالعه جدید میگوید یک رژیم غذایی سالم گیاهی میتواند افراد را در برابر بیماریهای التهابی روده محافظت کند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان دریافتند افرادی که غذاهای گیاهی سالم مصرف میکنند، ۱۴٪ کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون و ۸٪ کمتر در معرض خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو قرار دارند.
از سوی دیگر، نتایج نشان میدهد که یک رژیم غذایی ناسالم حاوی چربیهای حیوانی و روغنهای گیاهی بیشتر، با افزایش ۱۵ درصدی خطر ابتلا به بیماری کرون مرتبط است.
دکتر «ژه شن»، محقق ارشد از دانشکده پزشکی دانشگاه ژجیانگ در چین، در یک بیانیه خبری گفت: «تحقیقات ما نشان میدهد که یک رژیم غذایی گیاهی سالم ممکن است در برابر بیماری التهابی روده محافظت کند و خواص ضد التهابی آن نقش کلیدی دارد.»
برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۴۳۰۰۰ نفر را که در بیوبانک بریتانیا، یک پروژه تحقیقات سلامت در مقیاس بزرگ در میان ساکنان بریتانیا، شرکت داشتند، ردیابی کردند.
به عنوان بخشی از این پروژه، بیماران پرسشنامههای رژیم غذایی را پر کردند.
محققان دریافتند که در طول یک دوره پیگیری به طور متوسط ۱۴.۵ ساله، بیش از ۱۰۰۰ نفر به بیماری التهابی روده مبتلا شدند.
محققان رژیم غذایی شرکتکنندگان را بر اساس میزان مصرف غذاهای گیاهی سالم، غذاهای گیاهی ناسالم و محصولات حیوانی رده بندی کردند.
محققان گفتند تجزیه و تحلیل نشان داد که مصرف بیشتر میوه و سبزیجات بخشی از کاهش خطر ابتلا به بیماری کرون را تشکیل میدهد.
محققان گفتند آزمایش خون از شرکتکنندگان نشان میدهد که خواص ضدالتهابی غذاهای گیاهی ممکن است این محافظت را توضیح دهد.
محققان نتیجه گرفتند: «این یافتهها بر ارتباط مفید بین رژیمهای غذایی گیاهی سالم و کاهش خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو و بیماری کرون تأکید میکنند.
آنها بینشهای مهمی را برای تدوین دستورالعملهای غذایی با هدف پیشگیری از بیماری التهابی روده ارائه میدهند.»