خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 08 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کانادا شناسایی کشور فلسطین را بررسی می‌کند - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 08 مرداد 1404 - 03:53
رسانه های کانادایی به نقل از یک مقام این کشور خبر دادند که اگر اسرائیل توقف جنگ در غزه را رد کند، کانادا امکان به رسمیت شناختن کشور فلسطین را بررسی خواهد کرد.
كانادا،كشور،فلسطين،دولت،منتشر،كارني،بشناسد،فوري،رسميت،شناساي ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که فشارهای دیپلماتیک و رسانه‌ای علیه رژیم اشغالگر اسرائیل در سراسر جهان تشدید شده است، منابع رسانه‌ای کانادا از احتمال بررسی رسمی شناسایی کشور فلسطین از سوی دولت این کشور خبر می‌دهند؛ «اقدامی که در صورت تداوم امتناع اسرائیل از پذیرش آتش‌بس، ممکن است به‌عنوان گزینه‌ای راهبردی از سوی دولت اتاوا دنبال شود».
شبکه الجزیره به نقل از رسانه‌های کانادایی اعلام کرده است که «کانادا ممکن است در صورت رد آتش‌بس از سوی اسرائیل، شناسایی کشور فلسطین را مورد بررسی قرار دهد».
این خبر در شرایطی منتشر شده که موضع دولت کانادا نسبت به درگیری‌ها در فلسطین اشغالی طی هفته‌های گذشته با شدت بیشتری همراه بوده است.
در همین راستا، وزارت امور خارجه کانادا طی بیانیه‌ای تأکید کرده است که این کشور همچنان به راهکار دو دولت متعهد است و آمادگی دارد در زمانی که «در راستای صلحی پایدار باشد»، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.
در بیانیه رسمی وزارت امور خارجه کانادا آمده است: «کانادا از راهکار دو دولت که از طریق مذاکرات مستقیم حاصل شود و امنیت، کرامت و رفاه فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها را تضمین کند، حمایت می‌کند.
کانادا آماده است در زمانی که با تحقق صلح پایدار هماهنگ باشد، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.»
از سوی دیگر، «مارک کارنی»، نخست‌وزیر کانادا، در تازه‌ترین اظهارات خود نسبت به بحران انسانی در غزه هشدار داده و خواستار تسهیل فوری و بدون محدودیت ارسال کمک‌های بشردوستانه شده است.
کارنی، با اشاره به مسدود شدن گذرگاه‌ها، وضعیت فعلی را «فاجعه‌ای ضد قوانین بین‌المللی» توصیف کرده است.
همزمان با این تحولات، تحلیلگران در رسانه‌های داخلی کانادا نیز فشارهایی را بر دولت برای اتخاذ موضع قاطع‌تر وارد کرده‌اند.
نشریه Policy Options در مقاله‌ای با عنوان «وقت آن رسیده که کانادا فلسطین را به رسمیت بشناسد» نوشت: «کانادا باید تصمیم خود را مستقل از فشارهای آمریکا بگیرد.
وضعیت جاری در غزه، نشانه آشکاری از بی‌اثر بودن انفعال دیپلماتیک است.»
چند روز پیش نیز، کانادا به همراه 25 کشور دیگر بیانیه‌ای مشترک منتشر کرد که در آن ضمن حمایت از آتش‌بس فوری، هشدار داده شده بود در صورت ادامه تنش‌ها، کشورهای امضاکننده ممکن است به «اقدامات ملموس‌تری» برای حمایت از صلح و امنیت دست بزنند.
این بیانیه که به ابتکار برخی کشورهای اروپایی منتشر شد، توسط وزارت خارجه کانادا نیز تأیید و منتشر شده است.
با این حال در حالی‌که جنبش‌های مردمی و شماری از احزاب چپ‌گرا در کانادا خواهان شناسایی فوری کشور فلسطین شده‌اند، به نظر می‌رسد دولت کارنی تاکنون موضعی محتاطانه اتخاذ کرده است.
انتهای پیام/