خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 08 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قطب اجیر جهان چشم‌انتظار صنایع تبدیلی برای شکوفایی اقتصادی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 07 مرداد 1404 - 13:53
با وجود جایگاه جهانی استهبان در تولید انجیر خشک، همچنان فقدان زیرساخت های صنایع تبدیلی، فرصت ارزش افزوده و درآمد ارزی را از کشاورزان فارس سلب کرده است؛ اکنون فعالان حوزه صادرات در نشستی تخصصی به دنبال راهکارهایی برای عبور از این گلوگاه اقتصادی هستند.
انجير،فارس،استهبان،محصول،استان،توليد،هكتار،شهرستان،صادرات،كش ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کشور ایران به‌عنوان چهارمین تولیدکننده انجیر جهان شناخته می‌شود و استان فارس بیش از 90 درصد از تولید انجیر خشک کشور را در اختیار دارد.
شهرستان استهبان با 22 هزار و 500 هکتار باغ بارور و تولید سالانه 20 هزار تن انجیر خشک، پیشتاز جهانی این محصول به‌شمار می‌رود.
استان فارس با دارا بودن بزرگ‌ترین انجیرستان دیم جهان در شهرستان استهبان، رکوردی جهانی در تولید انجیر خشک ثبت کرده است؛ با این حال، این محصول استراتژیک همچنان به‌صورت خام و بدون فرآوری از استان خارج می‌شود، و کشاورزان چشم‌انتظار توسعه زیرساخت‌های صنایع تبدیلی در این حوزه هستند.
در حال حاضر، چهار هزار و 116 بهره‌بردار در حوزه انجیر استهبان فعالیت دارند و 25 هزار و 950 هکتار از اراضی شهرستان شامل زمین‌های مسطح و تپه‌ای به کشت انجیر اختصاص یافته که از این میزان، 22 هزار و 500 هکتار بارور و سه هزار و 444 هکتار هنوز در مرحله غیرباروری قرار دارد.
با وجود ظرفیت عظیم تولید، بخش قابل‌توجهی از محصول انجیر استهبان بدون فرآوری و به‌صورت خام به بازار‌های بین‌المللی صادر می‌شود؛ روشی که موجب از دست رفتن بخش زیادی از ارزش افزوده محصول و کاهش سود کشاورزان شده است.
ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در استان فارس، ظرفیتی راهبردی برای افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی، تقویت صادرات غیرنفتی و ارتقای درآمد ارزی کشور فراهم می‌سازد چرا که این استان با تولید بیش از 11.2 درصد از غذای کشور، فارس در رتبه دوم تولیدات کشاورزی قرار دارد و نقشی کلیدی در امنیت غذایی ایران ایفا می‌کند؛ با این حال، ضعف‌های زیرساختی از جمله کمبود واحد‌های فرآوری، بهره‌برداری محدود از فناوری‌های نوین و پیچیدگی فرآیند‌های صدور مجوز، مانعی جدی در مسیر تحقق ظرفیت‌های این بخش شده‌اند.
در سالی که با محوریت «رشد اقتصادی» و حمایت از تولید داخلی نام‌گذاری شده، کارشناسان و فعالان حوزه کشاورزی بر ضرورت ورود سرمایه‌گذاران و توجه ویژه دستگاه‌های مسئول به تقویت زنجیره ارزش تولیدات کشاورزی در فارس تأکید دارند.
در نشستی با محوریت بررسی روند صادرات انجیر و موانع پیش روی آن، در محل اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان فارس برگزار شد.
در این جلسه که با حضور مدیرکل صنعت، معدن و تجارت‌(صمت) فارس، فرماندار استهبان، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، صادرکنندگان و تشکل‌های مرتبط همراه بود، راهکارهای عملی برای تقویت جایگاه انجیر در بازارهای هدف بین‌المللی مورد بحث قرار گرفت.
در این گردهمایی، مباحثی نظیر چالش‌های مربوط به حمل‌ونقل، مسائل مالیاتی، نارسایی‌های بسته‌بندی و همچنین تعرفه‌های صادراتی مطرح شد و حاضران بر لزوم هماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط برای حل این مشکلات و تسهیل روند صادرات تاکید کردند.
کریم‌ مجرب، مدیرکل صمت فارس، در این نشست با اشاره به اهمیت اقتصادی انجیر در شهرستان استهبان، گفت: نشست تخصصی امروز با هدف بررسی عمیق موانع موجود و ارائه راهکارهای اجرایی برگزار شد.
بنا داریم از طریق طراحی سازوکارهای مشخص، رقابت‌پذیری این محصول را در بازارهای جهانی افزایش دهیم.
فرهاد جهانخواه، فرماندار استهبان نیز ضمن اشاره به نقش برجسته انجیر در معیشت مردم منطقه، اظهار کرد: لازم است با یک برنامه‌ریزی مشترک و بلندمدت، از تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول حمایت همه‌جانبه صورت گیرد.
در پایان این نشست، تصمیماتی همچون پیگیری مستمر مشکلات حوزه صادرات، ایجاد بسته‌های حمایتی ویژه، ساماندهی وضعیت بسته‌بندی و ادامه جلسات تخصصی با حضور ذی‌نفعان گرفته شد تا شرایط برای حضور پایدارتر انجیر ایرانی در عرصه بین‌المللی فراهم شود.
انتهای پیام/424/