تاکید بر حمایت ساختاری از دانشپژوهان ایثارگر فعال در صنعت هوا فضا
نشست هماندیشی نخبگان شاهد و ایثارگر حوزه هوا فضا در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست هماندیشی نخبگان شاهد و ایثارگر حوزه هوا فضا در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.
این نشست با موضوع فراهم کردن سازوکارهای لازم به منظور بهرهمندی مطلوب از ظرفیتهای توانمند و کارآمد نخبگان شاهد و ایثارگر با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و جمعی از مسئولین مربوطه برگزار شد.
در ابتدا مدیرعامل یکی از شرکتهای دانشبنیان در سخنان خود، بر لزوم توجه به جنبههای اقتصادی صنعت هوافضا تأکید کرد.
محرم غیاثوند، رئیس گروه فضایی صنایع الکترونیک ایران با اشاره به پرهزینه بودن فعالیتهای فضایی، ایجاد زیستبوم مناسب برای رشد و توسعه این حوزه را یک ضرورت دانست و افزود: ما از تمام گروهها و مجموعههایی که تمایل به همکاری دارند استقبال میکنیم.
در ادامه رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: در چارچوب تفاهمنامهای میان سازمان فضایی ایران و بنیاد شهید، نشستهای انجامشده با وزیر ارتباطات، رویکردی جدی برای حمایت از نخبگان شاهد و ایثارگر در حوزههای مختلف، بهویژه حوزههای علمی، در دستور کار قرار گرفته است.
بر اساس این تفاهمنامه، راهاندازی مرکزی مشترک با عنوان «برج فناوری» بهمنظور فعالیتهای علمی و پژوهشی در نظر گرفته شده و همچنین تأسیس صندوقی برای پشتیبانی از طرحهای فناورانه مرتبط با ایثارگران پیشبینی شده است.
این اقدامات با مشارکت برخی بانکها، صندوق شاهد، صندوق اشتغالزایی و معاونت علمی ریاستجمهوری در حال پیگیری است.
اوحدی در ادامه این نشست به تحولات مفهومی در حوزه حاکمیت نیز اشاره کرد و گفت: در گذشته، کشورها بر تمامیت ارضی تأکید داشتند، اما امروز «تمامیت آسمانی» نیز بهعنوان یک مؤلفه حیاتی مطرح است.
در جنگ اخیر، کشور ما در همین حوزه مورد تعرض قرار گرفت، اما به گفته مسئولان، همین مسئله باعث شد دشمن مجبور به پذیرش آتشبس شود و حتی برخی کشورهای عربی برای میانجیگری وارد عمل شوند.
در پایان بر نقش علمآموزی و سرمایهگذاری در آموزش تأکید و مطرح شد که امروز رتبه کشور در حوزه تحقیقات علمی از حوزه صنعتی فراتر رفته است.
در پایان نیز تأکید شد اگر حمایتهای رهبر انقلاب از توسعه حوزه موشکی نبود، کشور در معرض خطر جدی تجزیه قرار میگرفت.