خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مرز ماهیرود؛ نقطه طلایی توسعه صادرات و سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 06 مرداد 1404 - 16:30
رئیس کمیسیون صادرات، واردات و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند، با تأکید بر اهمیت ویژه مرز ماهیرود در تبادلات تجاری ایران و افغانستان، از ظرفیت های قابل توجه سرمایه گذاری و توسعه تولید صادرات محور در خراسان جنوبی خبر داد.
مرز،استان،اقتصادي،صادرات،بيرجند،خراسان،واردات،جنوبي،اكبري،تو ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خالد اکبری، رئیس کمیسیون صادرات، واردات و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از بیرجند، به تشریح فرصت‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه تولید در استان خراسان جنوبی به ویژه در حوزه مرزهای این استان پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت مناطق مرزی در توسعه اقتصادی گفت: مناطق مرزی نقش بسیار مهمی در پیشرفت اقتصادی، بهبود استانداردهای زندگی و کاهش فقر ایفا می‌کنند.
کشورهایی که بتوانند در زمینه تولید خودکفا شوند، قدرت بازدارندگی اقتصادی بیشتری خواهند داشت و بازارهای بین‌المللی را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
اکبری افزود: خراسان جنوبی با داشتن مرز رسمی و گمرک فعال، ظرفیت ویژه‌ای برای فعالیت‌های صادرات و واردات دارد.
صادرات، ارزآوری برای کشور است و در شرایط حساس کنونی اقتصادی، تولید صادرات‌محور می‌تواند نقشی کلیدی در بهبود وضعیت اقتصادی ایفا کند.
رئیس کمیسیون صادرات، واردات و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند از تاسیس و راه‌اندازی صنایع مختلف صادرات‌محور در استان یاد کرد و گفت: کارخانه‌های سیمان، فولاد، کاشی و سرامیک، دان علوفه و صنایع غذایی از جمله صنایع مهمی هستند که در سال‌های اخیر با حمایت بخش دولتی و خصوصی فعالیت خود را گسترش داده‌اند.
اکبری با بیان چالش‌هایی نظیر ناترازی برق، آب و گاز و افزایش قیمت حامل‌های انرژی، بر ضرورت همکاری دولت و بخش خصوصی برای رفع این مشکلات تأکید و اظهار امیدواری کرد: با این اقدامات، شاهد شکوفایی بیشتر صادرات و رونق سرمایه‌گذاری در استان باشیم.
وی با اشاره به شعار سال 1404 «سرمایه‌گذاری برای تولید»، گفت: در حوزه مرزها نیز با سیاست‌گذاری‌های مناسب، ایجاد دفاتر تجاری چندملیتی، بازطراحی سیستم گمرکی، جذب سرمایه‌گذاری زیرساختی و آموزش تخصصی مرزنشینان، می‌توان بازارچه‌های مرزی را به مراکز اقتصادی پویا و مؤثر تبدیل کرد.
رئیس کمیسیون صادرات، واردات و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند درباره مرز ماهیرود اظهار کرد: خراسان جنوبی با داشتن 331 کیلومتر طول مرز مشترک با افغانستان، نقش بسیار مؤثری در فعالیت‌های تجاری استان دارد و مرز ماهیرود با وجود سابقه کمتر نسبت به مرزهای دیگر کشور، بیشترین حجم مبادلات تجاری بین ایران و افغانستان از طریق مرز ماهیرود انجام می‌شود.
اکبری دلایل این موفقیت را نزدیکی این مرز به شاهراه‌های مهم افغانستان مانند قندهار و کابل و رضایت صادرکنندگان و فعالان بخش خصوصی دانست و افزود: زیرساخت‌های مناسب توسط گمرکات خراسان جنوبی، سازمان بازارچه‌ها و منطقه ویژه اقتصادی استان ایجاد شده که با همکاری مدیریت بومی و مرزبانی استان، فضای امنی برای صادرات، واردات، ترانزیت و سرمایه‌گذاری فراهم شده است.
وی ضمن تشکر از همه دست‌اندرکاران و دست‌اندرکاران توسعه اقتصادی استان، گفت: امیدوارم با همت و همکاری همه بخش‌ها، سال 1404 سالی سرشار از موفقیت و پیشرفت برای خراسان جنوبی و ایران عزیز باشد.
انتهای پیام/ 258