خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آتش سوزی در 80 هکتار از مراتع استان زنجان مهار شد

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 06 مرداد 1404 - 16:30
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: با اعلام 19 مورد گزارش، آتش سوزی در 80 هکتار از مراتع استان زنجان مهار شد.
هكتار،مراتع،آتش،زنجان،طبيعي،منابع،شهرستان،استان،طارم،عباسي،ز ...

سرهنگ عباس عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار کرد: کل مساحت مراتع استان زنجان یک میلیون و 62 هزار هکتار است و مساحت جنگل‌های طبیعی که بیشتر سمت طارم است به 73 هزار هکتار می‌رسد و 18 هزار هکتار جنگل‌ دست‌کاشت داریم.
وی با اشاره به اینکه مناطق بحرانی از لحاظ خطرپذیری آتش‌سوزی بیشتر شمال طارم و شهرستان زنجان است و بعضا در شهرستان‌های ابهر، سلطانیه و ییلاق‌ها شاهد آتش‌سوزی هستیم، عنوان کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر آتش‌سوزی جنگل نداشتیم.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان یادآور شد: در مراتع به دلیل بارش‌های بهاری رویش گیاهان را داریم که با شروع فصل گرما خشک شده و مثل باروت عمل می‌کنند و با افزایش دما سبب وقوع آتش‌سوزی می‌شود.
وی با بیان اینکه سامانه 1504 به صورت مستقیم و شبانه‌روزی گزارش‌ها در مورد وقوع حوادث در مراتع را دریافت می‌کند، ابراز کرد: در هر شهرستان‌های تیم‌های اطفای حریق منابع طبیعی و مراتع مستقر است که بلافاصله بعد از دریافت گزارش به محل اعزام می‌شوند.
عباسی تعداد گزارش آتش‌سوزی دریافت شده در اراضی ملی منابع طبیعی استان به دلیل افزایش دمای هوای امسال را 19 مورد برشمرد و گفت: آتش‌سوزی 56 هکتار مربوط به شهرستان زنجان، شهرستان ابهر 3 هکتار، شهرستان طارم 1.5 هکتار، خدابنده 10 هکتار، سلطانیه 3 هکتار و ماهنشان 5 هکتار و جمعا 80 هکتار بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به صعب‌العبور بودن برخی مناطق و پیاده‌روی چندساعته نیروهای منابع طبیعی بلافاصله با دقت، سرعت و انگیزه لازم در محل حاضر از گسترش آتش جلوگیری می‌کنند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان بیشترین علل آتش‌سوزی را بی‌احتیاطی برخی رهگذران و مسافران و آتش زدن مراتع مجاور توسط برخی کشاورزان دانست و افزود: بیشتر آتش‌سوزی‌ها از مجاورت باغات شروع می‌شود و به کوه‌ها و مراتع سرایت می‌کند و کشاورزان اقدام به آتش زدن بقایای گیاهان در مجاورت مراتع و جنگل‌ها می‌کنند.
وی ادامه داد: انداختن ته‌سیگار و کبریت نیمه افروخته توسط رانندگان در محورهای مواصلاتی، اختلافات قومی و عشایری و آتش رها شده در جنگل پس از پخت و پز از دیگر علل شایع آتش‌سوزی در مراتع است.
عباسی تصریح کرد: آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی در راستای پیشگیری از آتش زدن عمدی مزارع، تجهیز و تهیه وسایل اطفای حریق از قبیل دمنده و آتش‌کوب در مناطق و در اختیار گذاشتن آن در شوراهای اسلامی روستاهای هدف و اطمینان از خاموش شدن آتش بعد از پخت و پز در طبیعت از راهکارهای جلوگیری از گسترش آتش در مراتع است.
انتهای پیام/