انتقاد شدید مقامهای اروپایی از توافق تجاری جدید با آمریکا
توافق تجاری اخیر بین اتحادیه اروپا و آمریکا که به نمایندگی از طرف رئیس کمیسیون اروپایی و رئیس جمهور آمریکا منعقد شد با واکنشهای تند و منفی بسیاری مقامهای اروپایی روبرو شده است.

به گزارش مشرق به نقل از نشریه دی سایت، توافق تجاری اخیر واشنگتن و بروکسل که بر اساس آن قرار است تعرفه ۱۵ درصدی بر واردات کالاهای اتحادیه اروپا به آمریکا وضع شود با انتقادهای گستردهای از طرف بسیاری مقام های اروپایی روبرو شده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی در دیدار روز یکشنبه در اسکاتلند بر سر تعرفه ۱۵ درصدی برای واردات محصولات اروپایی به آمریکا موافقت کردند.
این توافق بیشتر محصولات اتحادیه اروپا را شامل میشود، با این حال برخی از تولیدات کشورهای این اتحادیه تحت برنامه صفر در برابر صفر از تعرفه معاف خواهند بود.
این توافق که پیش از ضربالاجل اعلام شده اول اوت ترامپ حاصل شد، از وقوع جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ دنیا جلوگیری کرد.
دونالد ترامپ در ماه آوریل تعرفه ۲۰ درصدی بر واردات از اتحادیه اروپا اعلام کرد و اوایل ماه جاری نیز در نامهای کمیسیون اروپایی را به اعمال تعرفه ۳۰ درصدی تهدید کرده بود.
اما درنهایت بر سر تعرفه ۱۵ درصدی کنونی به توافق رسید.
این توافق با انتقادهای گسترده ای از طرف مقام های اروپایی روبرو شده است.
فرانسوا بایرو، نخست وزیر فرانسه، از توافق اتحادیه اروپا با آمریکا در مناقشه تعرفهای به شدت انتقاد کرده است.
وی این توافق را «روز سیاه» برای اروپا نامیده است.
وی در این باره گفت: جای تاسف است که اتحادیه اروپا اکنون تصمیم به تسلیم شدن گرفته است.
کاترینا رایش، وزیر اقتصاد فدرال آلمان هم تعرفههای جدید ایالات متحده در سایه توافق جدید را یک چالش نامیده و در عین حال گفت: اما نکته خوب در مورد آنها این است که اطمینان ایجاد میکنند.
اکنون مهم است که در مورد اجرا و حفظ توافق، شفافیت وجود داشته باشد.
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان هم گفت که این توافق بدتر از توافق بین بریتانیا و ایالات متحده است.
وی در یک پخش زنده در فیسبوک گفت: این دونالد ترامپ نبود که با اورزولا فون در لاین توافق کرد، بلکه بیشتر شبیه دونالد ترامپی بود که ا فون در لاین را برای صبحانه بلعید.
با این همه جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، گفت که این توافق از عواقب بالقوه ویرانگر تشدید اختلاف تعرفهها جلوگیری خواهد کرد.
«مارین لوپن» رهبر حزب مخالف اجتماع ملی فرانسه در واکنش به این توافق در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این توافق یک شکست و ناکامی مفتضحانه سیاسی، اقتصادی و اخلاقی برای بروکسل بود.
وی تاکید کرد که حاکمیت اتحادیه اروپا پس از چنین توافق ناعادلانه ای به طور قابل توجهی تضعیف خواهد شد و زیر بار بوروکراسی بروکسل کاملاً از بین خواهد رفت.
فلوریان فیلیپات، رهبر حزب میهن پرستان فرانسه نیز ضمن انتقاد از این که آمریکا توافق تجاری ضعیفتری را به اتحادیه اروپا نسبت به انگلیس تحمیل کرده است، از کشورش خواست از عضویت در اتحادیه اروپا خارج شود تا در این صورت بتواند به توافقی بسیار مطلوبتر دست یابد.
وی تاکید کرد که کاخ سفید تعرفه ۱۰ درصدی برای «برخی» کالاهای وارداتی از انگلیس تعیین کرده است، در حالی که بر اساس توافق جدید میان واشنگتن و بروکسل، قرار است تعرفه ۱۵ درصدی بر واردات همه کالاهای اروپایی اعمال شود.