خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمریکا برای انتقال تسلیحات هسته‌ای کانتینرهای فوق امنیتی می‌سازد - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | دوشنبه، 06 مرداد 1404 - 16:12
دولت آمریکا در حال ساخت و توسعه کانتینرها و گاو صندوق های فوق امنیتی برای انتقال تسلیحات هسته ای خود به دور افتاده ترین مکان ها است.
گاوصندوق،قرار،سانديا،نمونه،B،متحرك،اوليه،توسعه،61،تسليحات،مد ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک گاوصندوق فوق امنیتی که در داخل یک کانتینر استاندارد 20 فوتی پنهان شده، در دست توسعه است تا راهی جدید برای نگهداری ایمن سلاح‌های هسته‌ای و سایر دارایی‌های فوق حساس را حتی در مکان‌ های دورافتاده، در اختیار فرماندهان نظامی آمریکا قرار دهد.
وار زون گزارش داد، قرار است نمونه ‌های اولیه این سیستم در یک مانور آزمایشی و ارزیابی به نام Gray Flag نمایش داده شوند، رویدادهایی که در آن مهمات جدید و سایر توانمندی ‌های پیشرفته به طور منظم نمایش داده می شوند.
این گاوصندوق‌های متحرک می‌ توانند معادله‌ی عملیات ها در آینده را برای نیروی هوایی آمریکا به طور اساسی تغییر دهند به ‌ویژه زمانی که نیاز به یکپارچه ‌سازی ایمن سلاح ‌های هسته‌ای در عملیات های آینده وجود دارد و نیروها نیز به صورت پراکنده در مناطق وسیع مستقر شده‌اند.
براساس این گزارش، آزمایشگاه‌ های ملی ساندیا که زیرمجموعه وزارت انرژی آمریکا است، اخیرا جزئیاتی درباره پروژه گاوصندوق متحرک منتشر کرده‌ است.
دفتر برنامه‌ی ایمنی و تضمین حمل ‌و نقل، نخستین نمونه اولیه را تنها در مدت زمان 6 ماه و در پی درخواستی از سوی سازمان ملی امنیت هسته‌ای (NNSA) طراحی و ساخته است.
این سازمان که بخشی از وزارت انرژی محسوب می ‌شود، به‌ طور نزدیک با ارتش ایالات متحده همکاری می ‌کند و مسئولیت نظارت بر زرادخانه بازدارنده هسته‌ای آمریکا را بر عهده دارد.
آزمایشگاه‌های ملی ساندیا در بیانیه‌ای اعلام کرد برای دست یابی زمان ‌بندی فشرده، تیم پروژه از یک فرآیند طراحی سریع استفاده کرد که در آن بر سرعت و خلاقیت به جای مشخصات سختگیرانه تاکید شده است.
برای مثال، به جای تعیین زمان تاخیر مشخص در الزامات پروژه، تیم تمرکز خود را بر حداکثرسازی عملکرد در چارچوب محدودیت‌های حجمی و وزنی قرار داد.
در نهایت تنها در عرض دو هفته، تیم از میان 10 طرح پیشنهادی، یک طرح نهایی را انتخاب کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است برای تسریع در ساخت نمونه اولیه در مقیاس کامل، تیم از یک رویکرد تولید مبتنی بر مدل استفاده کرد.
یک مهندس مکانیک، مدل سه ‌بعدی جامدی را توسعه داد که امکان خرید زودهنگام اقلام دیرآیند مانند درب نیمه‌ سفارشی گاوصندوق و مواد سازه ‌ای را قبل از نهایی شدن طراحی فراهم کرد.
در همین حال، یک مهندس برق سیستم کنترل دسترسی گاوصندوق، منبع تغذیه پشتیبان، حسگرها و سامانه‌ های هشدار را طراحی کرد.
آن‌ها توانستند با ترکیب تولید افزایشی (چاپ سه‌ بعدی)، قطعات قابل استفاده مجدد و بردهای توسعه آماده، نمونه اولیه ‌ی عملیاتی را در نیمی از زمان معمول آماده کنند.
تصاویر نمونه اولیه این گاوصندوق متحرک نشان می ‌دهد که این سیستم دارای دو قفل ترکیبی روی درب اصلی خود است، اما سایر ویژگی‌های امنیتی آن هنوز مشخص نیست.
آزمایشگاه ساندیا همچنین مسئول توسعه کامیون‌ های کشنده-تریلر بسیار تخصصی برای جابجایی ایمن و محرمانه سلاح‌‌های هسته‌‌ای و سایر مواد هسته‌ای حساس بوده است.
گفته می‌ شود این کامیون‌ها دارای قابلیت‌های دفاعی‌ هستند که به نظر می ‌رسد به طور مستقیم از فیلم‌های جیمز باند الهام گرفته شده ‌است.
برخی از این قابلیت ‌های خاص عبارتند از پخش‌ کننده‌ هایی در دیواره‌های داخلی که فومی چسبنده آزاد می‌ کنند تا مهاجمان را گیر بیندازند، پیچ‌ های انفجاری برای جدا کردن محورهای تریلر، به منظور جلوگیری از سرقت آنها با کامیون یدک کش دیگری، سیستم ترمز اضطراری اضافی و مکانیزمی برای پر کردن محفظه عقبی با گاز اشک‌آور خفه ‌کننده.
براساس این گزارش، الزامات عملیاتی خاصی که برنامه توسعه گاوصندوق متحرک را هدایت کرده‌، به‌ طور دقیق مشخص نیستند، اما بیانیه آزمایشگاه‌های ساندیا به روشنی نشان می ‌دهد که این پروژه در پاسخ به نیاز برای قابلیتی است که بتوان آن را به‌سرعت در مناطق دورافتاده یا موقت برای محافظت از مواد حیاتی مستقر کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: پناهگاه‌ های دائمی و تاسیسات فوق امنیتی، ابزارهای استانداردی برای محافظت از حساس ‌ترین دارایی‌ های یک کشور هستند.
اما در بسیاری از فضا‌ها، این گزینه‌ ها در جا‌هایی که بیشترین نیاز به نگهداری ایمن وجود دارد، در دسترس نیستند.
اگرچه در این بیانیه به‌ طور مستقیم از سلاح‌‌های هسته‌ای نام برده نشده، اما ساندیا یک مدل مقیاس 1:14 از گاوصندوق متحرک ساخته تا طراحی آن را به کاربران احتمالی نمایش دهد.
این مدل شامل سلاح‌ های شبیه ‌سازی‌ شده کوچک است که به ‌وضوح بمب‌های جاذبه‌ای هسته‌ای سری B61 هستند.
B61 قدیمی ‌ترین خانواده بمب‌‌های هسته‌‌ای آمریکاست و اولین نمونه تولیدی از نسخه جدید آن، یعنی B61-13، در ماه مه تکمیل شد.
B61-13 بر پایه مدل قبلی خود، یعنی B61-12، ساخته شده، اما دارای توان تخریبی بیشتری است.
مقامات آمریکایی معتقدند این سامانه، ظرفیت اضافی حیاتی برای مهار اهداف مستحکم تر، مانند تاسیسات کنترل و فرماندهی زیرزمینی، و اهدافی که در مناطق جغرافیایی بزرگتری پراکنده شده‌اند را در معرض خطر قرار می دهد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است این کانتینرهای متحرک انعطاف ‌پذیری بیشتری را در اختیار فرماندهان نظامی آمریکا در سراسر جهان برای استقرار رو به جلوی تسلیحات هسته‌‌ای یا سایر دارایی ‌های فوق ‌محرمانه را در صورت لزوم، قرار می‌ دهد.
این سیستم همچنین کار دشمنان در رهگیری یا هدف ‌گیری این دارایی ‌ها را دشوارتر می ‌کند.
در صورت وقوع یک جنگ پیشرفته در آینده، پایگاه ‌های فعلی که میزبان تسلیحات هسته‌‌ای هستند، به اهداف اصلی تبدیل خواهند شد.
در عین حال، این کاتینرهای سیار نسبت به پناهگاه‌ های سنتی و سایر تاسیسات ذخیره‌ سازی ثابت، قدرت حفاظتی بسیار کمتری دارند.
با وجود ظاهر ساده، اقدامات امنیتی بیشتر نیز باعث جلب توجه بیشتر به محتوای حساس آنها خواهد شد.
بنابراین در مجموع، یک دستورالعمل جدید برای تسلیحات هسته ‌ای مستقر رو به جلو که از این کاتینرها استفاده می کنند، لازم خواهد بود.
این گاوصندوق های سیار همچنین می‌توانند برای کمک به حفاظت از دارایی‌های غیرهسته‌ای در مناطق عملیاتی پیشرفته مورد استفاده قرار گیرند.
قرار دادن این گاوصندوق ها در داخل کانتینرهای حمل ‌و نقل استاندارد، جابجایی آن ‌ها را با استفاده از ظرفیت های هوایی، زمینی و دریایی از نظر لجستیکی آسانتر می‌کند.
ارسال نمونه ‌های اولیه گاوصندوق های سیار به رزمایش گری فلگ 2025، فرصتی را برای شرکت ساندیا و شرکای نظامی‌اش فراهم می ‌کند تا چگونگی استفاده از آن در یک زمینه عملیاتی را مورد بررسی قرار دهند.
این موضوع همچنین احتمال حضور تسلیحات هسته‌ای یا نمونه‌ های شبیه‌ سازی‌ شده آن‌ها را در این رزمایش افزایش می ‌دهد.
همان‌ طور که گفته شد، Gray Flag معمولا عرصه‌ای برای نمایش تسلیحات و قابلیت‌ های جدید و پیشرفته، از جمله مواردی است که هنوز در مرحله توسعه هستند.
در نتیجه، مهمات متعارف حساس و دیگر دارایی ‌های غیرهسته‌ای که نیاز به مجاری امنیتی سطح بالا دارند، نیز می ‌توانند در این رزمایش حضور داشته باشند.
به‌عنوان مثال، نمایش نسخه جدید هوا پرتاب موشک استاندارد SM-6 با نام AIM-174B که سال گذشته برای اولین بار در معرض دید عموم قرار گرفت و همچنان محرمانه است، از ویژگی‌های برجسته رزمایش Gray Flag 2024 بود.
ساندیا در این بیانیه تاکید کرد که این تیم تحقیقاتی قصد دارد این فناوری را به بخش صنعت منتقل کند تا امکان تولید و استفاده گسترده‌تر فراهم شود.
انتهای پیام/