خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مادر شدن با قلب سالم؛ راهکارهایی برای بارداری ایمن در زنان مبتلا به بیماری قلبی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 06 مرداد 1404 - 14:06
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به افزایش مراجعات خانم‌های مبتلا به بیماری‌های قلبی در سن باروری، به بررسی چالش‌های بارداری و زایمان در این افراد پرداخت.
بارداري،قلب،دريچه،زايمان،قلبي،متخصص،بيماري،موارد،قاروني،عروق ...

باشگاه خبرنگاران جوان - حسام قارونی، متخصص داخلی و فوق تخصص قلب و عروق در برنامه «اینجا طبیب» رادیو سلامت با بیان اینکه بسیاری از خانم‌ها در سن باروری با نگرانی در مورد امکان بارداری و زایمان با وجود بیماری قلبی مراجعه می‌کنند، گفت: خوشبختانه در بسیاری از موارد، بارداری برای این افراد امکان‌پذیر است، اما نیازمند بررسی دقیق و مدیریت صحیح است.
متخصص داخلی و فوق تخصص قلب و عروق با اشاره به شایع بودن افتادگی دریچه میترال (یک نوع اختلال در کار دریچه میترال قلب است) در جامعه، افزود: حدود ۱۰ درصد بانوان دچار این وضعیت هستند که در موارد خفیف، بارداری و زایمان بدون مشکل و به صورت کامل قابل انجام است و نگرانی خاصی وجود ندارد.
قارونی با تاکید بر اینکه در موارد بیماری‌های دریچه‌ای قلبی، شدت بیماری و اینکه بیمار تحت عمل تعویض دریچه قرار گرفته یا خیر، بسیار مهم است، ادامه داد: بیمارانی با نارسایی دریچه‌ای متوسط می‌توانند بارداری را تحمل کنند، اما باید تحت نظر دقیق متخصص قلب که بر بارداری و بیماران باردار متمرکز است، باشند و زایمان خود را در بیمارستانی با امکانات کامل قلبی (بخش قلب، سی‌سی‌یو و اتاق عمل قلب) انجام دهند تا در صورت نیاز، اقدامات فوری انجام شود.
متخصص داخلی و فوق تخصص قلب و عروق هشدار داد: در موارد شدت بالای تنگی یا نارسایی دریچه‌ای، بارداری توصیه نمی‌شود و بهتر است قبل از اقدام به بارداری، درمان‌های لازم برای رفع مشکل انجام شود.
این متخصص قلب با اشاره به نوع دریچه مصنوعی استفاده شده، تصریح کرد: خانم‌هایی که دریچه بیولوژیک (شبیه به دریچه طبیعی) دارند، معمولاً با مشکلی مواجه نمی‌شوند و نیازی به مصرف داروهای رقیق‌کننده خون مانند وارفارین ندارند.
اما خانم‌هایی که دریچه فلزی دارند و قصد بارداری دارند، باید در طول بارداری به جای وارفارین، از داروهای تزریقی رقیق‌کننده خون یا ضد انعقاد خون استفاده کنند.
قارونی با اشاره به بیماری‌های قلبی که ممکن است در دوران بارداری بروز کنند، گفت: بزرگ شدن قلب در بارداری یک بیماری خاص است که در فرد سالم قبل از بارداری رخ نمی‌دهد.
این بیماری شامل ضعیف شدن دیواره‌های قلب و خود قلب است که علت مشخصی ندارد، اما معمولاً به هورمون‌های ترشح شده در دوران بارداری نسبت داده می‌شود.
وی افزود: این بیماری معمولاً سه ماه قبل از زایمان تا شش ماه بعد از زایمان رخ می‌دهد و علائمی مانند تنگی نفس، تورم شدید اندام‌ها و صورت، و تجمع آب در بدن دارد.
خوشبختانه در بسیاری از موارد، این بیماری پس از زایمان بهبود می‌یابد، اما در برخی افراد ممکن است ادامه یابد و منجر به نارسایی قلبی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان بر اهمیت مشورت با متخصص قلب قبل از بارداری برای خانم‌های مبتلا به بیماری‌های قلبی تاکید کرد و گفت: با برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت صحیح، بسیاری از این افراد می‌توانند بارداری ایمن و موفقی را تجربه کنند.