خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پایداری نسبی وضعیت جوی در آذربایجان شرقی

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 06 مرداد 1404 - 13:30
کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی از پایداری نسبی وضعیت جوی در استان خبر داد.
استان،جوي،شرقي،بادهاي،اقليمي،هواشناسي،مناطق،شرايط،تسنيم،نريم ...

مرتضی نریمان، کارشناس پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی آذربایجان‌ شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز با اشاره به اینکه در روزهای آینده شاهد جوی نسبتاً پایدار در استان خواهیم بود، گفت: در سه روز آینده، وضعیت جوی استان عمدتاً پایدار پیش‌بینی می‌شود، هر چند در برخی ساعات افزایش موقت ابر دور از انتظار نخواهد بود.
وی افزود: بررسی نقشه‌های هواشناسی و مدل‌های پیش‌بینی نشان می‌دهد که فعالیت سامانه‌های بارشی در سطح استان متوقف شده و شرایط غالب، آرام و بدون ناپایداری قابل‌ملاحظه خواهد بود.
کارشناس پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی آذربایجان‌ شرقی، گفت: با این حال در برخی مناطق به‌ویژه نواحی کوهستانی احتمال افزایش موقت پوشش ابری وجود دارد.
نریمان با اشاره به اختلاف قابل توجه دمایی در نقاط مختلف استان، اظهار کرد: در 24 ساعت گذشته دمای هوای شهرستان عجب‌شیر در گرم‌ترین ساعات روز به 40 درجه سانتی‌گراد بالای صفر رسید و ورزقان با ثبت دمای 11 درجه سانتی‌گراد بالای صفر یکی از خنک‌ترین مناطق استان در این روزها بود.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به شرایط کنونی جوی، پیش‌بینی می‌شود تا پایان هفته جاری تغییرات جوی قابل‌توجهی رخ ندهد.
به‌گزارش تسنیم، استان آذربایجان‌ شرقی با موقعیتی کوهستانی و سردسیر، در تقسیم‌بندی اقلیمی کشور، در زمره مناطق نیمه‌خشک جای می‌گیرد.
هر چند آب‌وهوای غالب در این استان سرد و خشک است، اما به دلیل تنوع چشمگیر در توپوگرافی و ارتفاعات، این منطقه از اقلیم‌های متنوع و گوناگونی برخوردار است.
آذربایجان‌ شرقی به‌طور مداوم در معرض تأثیرات متقابل چندین جریان بادی مهم قرار دارد؛ از یک‌سو بادهای سرد شمالی و جریان‌های سیبری و از سوی دیگر بادهای مرطوب ناشی از دریای سیاه، دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس، شرایط جوی خاصی را در منطقه رقم می‌زنند.
افزون بر این، وزش بادهای محلی ناشی از کوهستان‌های بلند اطراف نیز نقش بسزایی در ویژگی‌های اقلیمی استان دارند.
رشته‌کوه‌های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب‌غربی، قره‌داغ در شمال، تخت سلیمان و اربط در جنوب، بزقوش در جنوب‌شرق و قوشاداغ در شمال‌شرق استان، هر یک به‌نوبه خود در شکل‌دهی به نظام آب‌وهوایی استان نقش‌آفرینی می‌کنند و باعث می‌شوند، آذربایجان‌ شرقی از اقلیمی پویا، پیچیده و در عین حال خاص برخوردار باشد.
انتهای پیام/