خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جلسه شورای شهر قم به حدنصاب نرسید؛ بازهم اختلال و اختلاف

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 06 مرداد 1404 - 13:30
جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم به دلیل غیبت و ترک برخی اعضا از حد نصاب افتاد و انتخابات هیئت رئیسه برگزار نشد. اختلافات درونی و انتقاد از نبود شفافیت، همچنان عملکرد شورا را با چالش مواجه کرده است.
قم،شهر،شورا،شوراي،اسلامي،جلسه،عضو،هيئت،رئيسه،انتخابات،حضور،ط ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، یکصد و هفتاد و ششمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم در حالی روز دوشنبه به ریاست روح الله امراللهی و با حضور بهروز عظیمی شهردار قم برگزار شد که انتخابات هیات رییسه جدید مهمترین دستورالعمل آن بود که در نهایت پس از تنش و درگیری شدید لفظی بین اعضای موافق و مخالف و از رسمیت افتادن جلسه بدون نتیجه به پایان رسید.
از مجموع 13 عضو شورا، چهار نفر شامل محسن محرری، مجتبی سبحانی ثابت، مجید اخوان و ماشالله سعادتمند غایب بودند، در مقابل، روح‌الله امراللهی، مصطفی ملایی، معصومه آمره، حسین صابری، محمود مسگری، سیدمحمدحسین دهناد، مرتضی استقامت، حسن طلایی و نرجس نیازمند در صحن حاضر بودند.
روح‌الله امراللهی، رئیس شورای اسلامی شهر قم، با اشاره به ارسال دعوت‌نامه رسمی به تمامی اعضا برای حضور در این جلسه، تأکید کرد که غیبت این چهار عضو توجیه‌پذیر نیست و رفتار آنان نباید روند تصمیم‌گیری در شورا را مختل کند.
او تصریح کرد: اداره شهر نباید معطل عملکرد فردی و سیاسی برخی اعضا شود.
در جریان جلسه، پیشنهاد نرجس نیازمند و حسن طلایی مبنی بر تعویق انتخابات تا زمان حضور همه اعضا، با مخالفت سایر اعضای حاضر روبه‌رو شد.
با این حال، هم‌زمان با آغاز رأی‌گیری، حسن طلایی صحن را ترک کرد و جلسه از نصاب قانونی خارج شد.
بدین ترتیب، این جلسه نیز مانند چندین مورد مشابه در ماه‌ها و سال گذشته، به دلیل آبستراکسیون نیمه‌کاره ماند
نرجس نیازمند، رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم در این جلسه با اشاره به حضور نداشتن 4 عضو شورا اظهار کرد: پیشنهاد من این است که با توجه به فرصت یک هفته‌ای، انتخابات هیئت رئیسه در جلسه‌ای با حضور تمام 13 عضو شورا رقم بخورد.
وی با تاکید بر اینکه شورا 13 نفره است نه هفت نفره گفت: در یک سال گذشته شفافیت مصوبات هیئت رئیسه شورا در حداقل ممکن بود و مطالبات اعضای شورا برای اطلاع از تصمیمات هم به نتیجه نمی‌رسید.
محمود مسگری، سخنگوی شورای اسلامی شهر قم نیز غیبت 4 عضو شورای اسلامی شهر را اقدامی در ارتباط با ایجاد اختلال در فرایند رأی گیری دانست و گفت: بر اساس گفته مقام معظم رهبری همه باید تلاش کنند تا جامعه در آرامش باقی بماند.
روح الله امراللهی، رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه جلسه انتخاب هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر قم از پیش اطلاع‌رسانی شده بود عنوان کرد: هرگونه حضور نداشتن بدون مرخصی و هماهنگی نشان دهنده تلاش برای ایجاد اخلال است.
وی دو عضو دیگر شورا را به پرهیز از پیش داوری دعوت کرد و گفت: اقدامات شورای شهر قم طبق روال قانونی در حال پیگیری است.
حسن طلایی دیگر عضو معترض به این شرایط بود که برگزاری انتخابات هیئت رئیسه به این شکل را موجب تقویت تک صدایی در شورای شهر قم دانست.
وی با اشاره به اینکه در تصمیمات اخیر شورای اسلامی شهر قم از جمله انتخاب شهردار، 6 عضو شورا حذف شده‌اند ادامه داد: نیمی از مردم قم که در انتخابات شورای اسلامی شهر قم شرکت کرده‌اند، به ما رأی داده‌اند درحالیکه ما در هیچ تصمیمی اثرگذاری نداریم.
در نهایت با خروج طلایی، جلسه شورای اسلامی شهر قم از حدنصاب افتاد و رأی گیری برای انتخاب هیئت رئیسه جدید به وقت دیگری موکول شد.
شورای اسلامی شهر قم تا سیزدهم مرداد فرصت دارد تا هیئت رئیسه جدید خود را انتخاب کند.
اختلافات مزمن در شورای اسلامی شهر قم، دیگر به یک مسئله داخلی محدود نیست و اکنون به دغدغه‌ای عمومی برای شهروندان تبدیل شده است.
شورا که باید با هم‌افزایی، برنامه‌ریزی و نظارت، مسیر توسعه و حل مسائل شهری را هموار کند، ماه‌هاست درگیر نزاع‌های درونی و حاشیه‌سازی و اختلال در تصمیمات کلیدی است.
این رفتارها نه‌تنها اعتماد عمومی را تضعیف کرده، بلکه روند اجرای مصوبات مهم را نیز کند کرده است.
جلسه اخیر و اختلال در برگزاری انتخابات هیئت‌رئیسه، نشان از عمیق‌تر شدن این شکاف دارد.
غیبت چند عضو، ترک جلسه از سوی چند عضو دیگر، و اتهامات متقابل درباره حذف و تک‌صدایی، گویای آن است که شورا درگیر فرسایش درونی شده و اولویت خود را از منافع مردم به رقابت‌های بی‌حاصل درون‌سازمانی تغییر داده است.
تکرار چنین وقایعی، عملکرد شورا را در افکار عمومی زیر سؤال می‌برد و سرمایه اجتماعی آن را از بین می‌برد.
در شرایطی که شهر قم با مسائل پیچیده‌ای چون گرانی مسکن، بحران ترافیک، ضعف خدمات شهری و مطالبه‌گری عمومی مواجه است، شورا باید محل عقلانیت جمعی و انسجام اجرایی باشد، نه میدان تقابل‌های سیاسی و شخصی و گروهی.
ادامه این روند، نه‌تنها اعتماد مردم را خدشه‌دار می‌کند، بلکه فرصت خدمت‌رسانی در سال پایانی این دوره شورا را نیز به حاشیه می‌برد؛ فرصتی که اگر از دست برود، خسارت آن متوجه زندگی روزمره مردم خواهد بود.
انتهای پیام/