خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خرید کتاب به جای میله‌های زندان؛ ابتکار قضایی در شهرستان کنگان - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 06 مرداد 1404 - 13:30
به منظور توسعه فرهنگ کتابخوانی در بین آحاد مردم و رفع نیازهای کتابخانه های عمومی، در اقدامی قابل تحسین یک حکم فرهنگی جایگزین حبس در شهرستان کنگان استان بوشهر صادر شد و متهم ملزم به خرید کتب کنکور و کمک درسی مورد نیاز کتابخانه های کنگان شد.
فرهنگي،حبس،استان،عمومي،كنگان،بوشهر،جايگزين،قضايي،شهرستان،حكم

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندر کنگان، در اقدامی نوآورانه، دادگاه صلح شهرستان کنگان استان بوشهر با صدور حکمی فرهنگی، مسیر جدیدی در اجرای عدالت گشوده است.
حیدر راهب مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر در گفت‌وگویی با خبرنگار تسنیم بر لزوم استفاده از ظرفیت کتابخانه‌ها به عنوان مجازات جایگزین حبس تأکید کرد و همکاری دستگاه قضایی با کتابخانه‌ها برای اجرای این نوع احکام را قابل تحسین دانست.
وی با اشاره به صدور حکم فرهنگی جایگزین حبس در شهرستان کنگان ادامه داد: به منظور توسعه فرهنگ کتابخوانی در بین آحاد مردم و رفع نیازهای کتابخانه‌های عمومی، در اقدامی قابل تحسین یک حکم فرهنگی جایگزین حبس در شهرستان کنگان استان بوشهر صادر شد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر با بیان اینکه این حکم بر اساس ماده 79 قانون مجازات اسلامی صادر شده است خاطرنشان کرد: بر اساس این حکم متهم به جای تحمل حبس، ملزم به خرید کتاب‌های کمک‌درسی و کنکور به ارزش 50 میلیون ریال برای کتابخانه‌های عمومی شهرستان کنگان شده است.
راهب ادامه داد: این اقدام در چارچوب تفاهم‌نامه مشترک اداره کل کتابخانه‌های عمومی و دادگستری استان بوشهر انجام شده است و هدف اصلی از صدور چنین احکامی، ترویج فرهنگ کتابخوانی، رفع نیازهای کتابخانه‌های عمومی و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها عنوان شده است.
وی بیان کرد: ماده 79 قانون مجازات اسلامی به قضات اجازه می‌دهد در برخی جرائم غیرخشونت‌آمیز از روش‌های فرهنگی و آموزشی به عنوان جایگزین حبس استفاده کنند.
مسئولان این ابتکار را گامی مؤثر در تحقق اهداف فرهنگی و قضایی می‌دانند.
به گفته کارشناسان، چنین اقداماتی می‌تواند همزمان به توسعه فرهنگی و کاهش مشکلات نظام قضایی کمک کند.
علاوه بر این، این روش به اصلاح مجرم و بازگرداندن او به جامعه نیز کمک می‌کند.
انتظار می‌رود با تداوم چنین اقداماتی، شاهد گسترش استفاده از احکام جایگزین حبس در سراسر استان باشیم.
این رویکرد می‌تواند به عنوان الگویی موفق برای دیگر مناطق کشور در ترکیب نظام قضایی با برنامه‌های فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/