خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پایان یک تصرف 50 ساله؛ مسیل گرگانرود به دامان بیت‌المال بازگشت - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 06 مرداد 1404 - 12:53
با صدور رأی قطعی دادگاه و پیگیری های مستمر دستگاه قضایی، یک قطعه از بستر تاریخی گرگانرود در گنبدکاووس که پنج دهه پیش به طور غیرقانونی تصرف و برای آن سند مالکیت صادر شده بود، خلع ید و به وزارت نیرو بازگردانده شد.
سند،گرگانرود،گلستان،بستر،متروك،تعرض،تصرف،منابع،ادامه،آسيابي

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، حیدر آسیابی رئیس کل دادگستری گلستان در این باره اظهار کرد: با تغییر مسیر طبیعی گرگانرود در دهه‌های گذشته و متروک شدن بخشی از بستر آن، فردی به‌صورت غیرقانونی اقدام به تصرف مسیل متروک به مساحت 1,476 مترمربع کرده و حتی موفق به اخذ سند رسمی نیز شده بود.
وی افزود: پس از وصول گزارشی از این تصرف غیرقانونی و با طرح دادخواست از سوی اداره آب منطقه‌ای، پرونده‌ای با هدف ابطال سند تشکیل شد که در نهایت منجر به صدور رأی قطعی دادگاه و ابطال سند مالکیت شد.
با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک، سند جدید به نام وزارت نیرو صادر و امروز تحویل آب منطقه‌ای استان گلستان شد.
رئیس کل دادگستری گلستان در ادامه تأکید کرد: پیش از این نیز برای جلوگیری از ادامه تعرض به منابع طبیعی، بیش از 621 هزار مترمربع از بستر گرگانرود در گنبدکاووس شناسایی، تثبیت و با صدور سند رسمی به وزارت نیرو واگذار شده است.
آسیابی بیان کرد: دستگاه قضایی با همکاری دستگاه‌های اجرایی، نظارتی و ثبتی، به‌صورت جدی با پدیده زمین‌خواری، تعرض به اراضی ملی و تصرف بستر رودخانه‌ها برخورد خواهد کرد و این روند با قدرت ادامه دارد.
گرگانرود که از ارتفاعات گلستان سرچشمه گرفته و پس از عبور از مناطق شهری و روستایی، به تالاب‌های شمال شرقی منتهی می‌شود، همواره یکی از کانون‌های تعرض پنهان به منابع عمومی بوده است.
در دهه‌های گذشته، با تغییرات اقلیمی و مداخلات انسانی، بخش‌هایی از بستر این رودخانه خشک یا متروک شده و زمینه‌ساز تصرفات بی‌سر و صدا توسط سودجویان بوده است.
بازپس‌گیری مسیل گرگانرود، تنها یک اقدام حقوقی نیست؛ بلکه گامی مهم در احیای حقوق عامه، صیانت از منابع ملی، مبارزه با فساد پنهان و زمین‌خواری ساختاریافته در مناطق حساس زیست‌محیطی کشور است.
انتهای پیام/