مجمع سلامت همدان: گردهمایی برای بررسی چالشهای مردان، جوانی جمعیت و سلامت روان - تسنیم
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان، در آستانه برگزاری مجمع سلامت شهرستان، از برگزاری مجمع سلامت به عنوان فرصتی برای هم اندیشی و تبادل نظر پیرامون چالش های کلیدی حوزه سلامت در همدان یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، دکتر مهدی دیناری رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان در نشست با اصحاب رسانه، در پیرو بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت مقوله سلامت گفت: ایشان این مهم را یکی از اساسیترین و در برخی موارد، مسئله درجه یک کشور قلمداد میکنند.
ایشان بر لزوم اتخاذ رویکردی تخصصی و عالمانه به این موضوع و پرهیز از موازیکاری تأکید دارند.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت نیز تعریف جامعتری از سلامت ارائه داده و آن را صرفاً به معنای نبود بیماری ندانسته، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی را از مفاهیم اصلی آن برمیشمرد.
دیناری گفت: شهرستان همدان با جمعیتی حدود 700 هزار نفر، تقریباً 40 درصد جمعیت استان را در خود جای داده است.
از این رو، مرکز بهداشت شهرستان همدان، به عنوان یکی از مهمترین حوزههای معاونت بهداشتی در دانشگاه علوم پزشکی همدان، نقش محوری در حوزه بهداشت استان ایفا میکند.
این مرکز، پس از بیمارستان بعثت، دومین مرکز پرتردد و شلوغ دانشگاه محسوب میشود.
وی با اشاره به خدمات مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: در مرکز بهداشت همدان، با همکاری 35 مرکز جامع سلامت شامل شهری، روستایی است،همچنین 30 پایگاه بهداشتی و حدود 48 خانه بهداشت، در خدمت مردم شریف شهرستان همدان هستیم.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: در مجموعه مرکز بهداشت، مراقبتهای بهداشتی گستردهای در تمامی ردههای سنی و طیفهای مختلف به مردم عزیز ارائه میشود.
این خدمات شامل پیشگیری و مقابله با بیماریهای واگیر و غیرواگیر، سلامت خانواده و موضوع مهم جوانی جمعیت، سلامت روان، تغذیه، بهداشت دهان و دندان، سلامت دانشآموزان و دانشجویان،خدمات تشخیصی و آزمایشگاهی،امور دارویی و درمان برخی بیماریهایی که به مراکز جامع سلامت مراجعه میکنند.
وی بااشاره به نظارت بر بهداشت محیط و حرفهای افزود: این بخش شامل نظارت بر بیش از 12 هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و آشامیدنی است که با توجه به بضاعت محدود نیروی انسانی، کاری بسیار گسترده محسوب میشود.
همچنین، نظارت بر 6 هزار واحد کارگاهی و صنعتی نیز از وظایف مرکز بهداشت شهرستان همدان است.
دیناری با بیان اینکه به عبارتی، فرد از لحظه تولد تا پایان عمر، به نوعی با مرکز بهداشت و همکاران ما در ارتباط است.
گفت: علاوه بر فعالیتهای متنوع سلامتمحور فوق، مراکز دیگری نیز در شهرستان همدان وجود دارند که بیشتر در مرکز استان متمرکز هستند.
وی افزود: مرکز سلامت خانواده در محل بیمارستان مباشرقدیم، به ارائه آموزش به زوجین و انجام آزمایشات ژنتیک میپردازد.همچنین مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری که به پیشگیری و کنترل بیماریهای مهمی چون ایدز، هپاتیت و بیماریهای جنسی اختصاص دارد.
لازم به ذکر است که در این مرکز، هویت مراجعین کاملاً محرمانه بوده و افراد میتوانند بدون دغدغه خدمات لازم را دریافت کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: مرکز سراج به مبحث سلامت روانی اجتماعی جامعهنگر میپردازد.
در این مرکز، افرادی که از نظر اعصاب و روان دچار مشکل هستند، چه از طریق بیمارستانها و سایر ارگانها و سازمانها معرفی شوند و چه از طریق مراکز جامع سلامت ما مراجعه کنند و در غربالگریها مشخص شود که نیاز به خدمات این مرکز دارند، تحت پوشش قرار میگیرند.
وی با اشاره به مرکز سراج افزود: این مرکز به عنوان یک ابتکار نوین، از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و در صورت تأمین اعتبارات لازم، احتمالاً مرکز سراج دیگری نیز در شهرستان همدان دایر خواهد شد.
در حال حاضر، با یک مرکز در خدمت مردم عزیز هستیم.
دیناری گفت: همچنین، مرکز طب کار ما تمامی افراد شاغل یا متقاضی شروع به کار را پذیرا است.
در این مرکز، آزمایشات لازم جهت بررسی سلامت شغلی و عمومی فرد متقاضی انجام میشود.
وی افزود: مرکز مشاوره ویژه زنان آسیبپذیر نیز یکی دیگر از وظایف مهم ماست که در کنار سایر ارگانهای ذیربط، به ارائه خدمات به این قشر از جامعه میپردازد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه مرکز غربالگری تیروئید نوزادان نیز فعال است که نوزادان 3 تا 5 روزه جهت نمونهگیری و تشخیص زودهنگام مشکلات تیروئید به آن مراجعه میکنند.
گفت: این مرکز در حال حاضر در بیمارستانهای فاطمیه و تأمین اجتماعی مستقر است و در صورت تشخیص مشکل، نوزادان برای ادامه درمان به پزشکان متخصص ارجاع داده میشوند.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم رضایت 700 هزار نفر از جمعیت استان و همچنین جمعیت شناور شهرستانهای تابعه که روزانه به همدان مراجعه میکنند و از خدمات ما بهرهمند میشوند را جلب نماییم.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: در هفته آینده، در تاریخ شنبه یازدهم مرداد، میزبان مهمانان عزیز خود در مجمع سلامت شهرستان خواهیم بود.
در سطح کشور، ما شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را در هیئت دولت داریم که متشکل از تمامی سازمانها، وزارتخانهها، ارگانها و نهادهای مرتبط با حوزه سلامت است.
ریاست این شورا بر عهده رئیس جمهور و دبیر آن وزیر بهداشت است.
دیناری افزود: این ساختار در سطح استانها به کارگروه سلامت و امنیت غذایی و در سطح شهرستانها نیز به همین شکل تغییر مییابد.
در شهرستان، کارگروه سلامت و امنیت غذایی را داریم که هر دو ماه یک بار تشکیل جلسه میدهد.
در این جلسات، تمامی مباحث و چالشهای مرتبط با حوزه سلامت مطرح شده و تصمیمات لازم و مقتضی اتخاذ میشود.
ریاست این کارگروه در شهرستان بر عهده فرماندار و دبیر آن رئیس مرکز بهداشت است.
موضوعات و دستورالعملها با حضور تمامی ارگانها و ادارات مرتبط با سلامت مطرح و بررسی میشود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: مجمع سلامت نیز همایشی سالیانه است که با حضور کلیه مسئولین استانی و شهرستانی، شامل مسئولان ادارات و نهادهای فعال در سطح شهرستان، تمامی خیرین، سمنها و مجامع فعال در حوزه سلامت برگزار میگردد.
وی با اشاره به اهداف مجمع سلامت شهرستان افزود:تقدیر و تشکر از افراد مؤثر در پیشبرد اهداف سلامت معرفی مرکز بهداشت، چالشها و مشکلات آن به مردم و مسئولین حاضر در مجمع، اعلام نیازهای مرکز بهداشت و دعوت از مسئولین و نخبگان برای رفع این مشکلات، بحث و بررسی در خصوص مهمترین چالشهای سلامت در استان و شهرستان توسط اساتید برجستهای که به این مجمع دعوت میشوند.
دیناری گفت: همچین بهرهگیری از بیانات و دیدگاههای مسئولین سیاسی، مسئولین دانشگاهی و اساتید دانشگاه در خصوص چالشهای مورد بحث، از اهداف این مجمع است.
وی افزود: امسال، با توجه به موضوعات جاری، سه محور اصلی در مجمع عمومی سلامت شهرستان همدان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نخست موضوع، سلامت مردان است که به عنوان یکی از چالشهای مهم، با توجه به روند رو به سالمندی جامعه مطرح میشود.همچنین، محور دوم این مجمع بر اساس قانون جوانی جمعیت استوار است.
در این بخش، بر حمایت از مادران در سنین باروری، چه در دوران بارداری و چه پس از زایمان، تأکید ویژهای خواهد شد.
رئیس مرکزبهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه موضوع سوم و پایانی، اختلالات سلامت روان با تأکید بر خودکشی است.
گفت: متأسفانه، با توجه به چالشهایی که در یک یا دو سال گذشته در همدان در این زمینه مواجه بودهایم، بررسی عمیق این موضوع ضروری به نظر میرسد.
در این بخش، با حضور اساتید و صاحبنظران شهر، بحث و تبادل نظر صورت گرفته و روشها و راهکارهای مقابله با این معضل بررسی خواهد شد.
انتهای پیام/