مترو؛ نجاتبخش کشور ازبحران ناترازی انرژی - تسنیم
دستیار وزیر نفت گفت: مترو صرفاً وظیفه خدمت رسانی به مردم و جابه جایی مسافران را بر عهده ندارد، بلکه در نجات کشور از بحران های گوناگون، نقش آفرین است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن محمدپور با بیان اینکه شرکت مترو صرفاً ارائه خدمات به مردم را دنبال نمیکند، بلکه در شرایطی که کشور با بحران ناترازی انرژی مواجه است، نقشی نجاتبخش ایفا میکند، اظهار کرد: یکی از جلوههای ناترازی انرژی، بحران سوخت است که توسعه حملونقل عمومی میتواند تا حدودی آن را کاهش دهد.
در این مسیر، مترو بهعنوان یکی از مدهای اصلی حملونقل عمومی، مسئولیتی جدی بر دوش دارد.
دستیار وزیر نفت اذعان کرد: با وجود حضورم در جایگاه فعلی و سابقه فعالیت در این حوزه، نمیدانستم که در مترو اینچنین تلاش و همتی برای حرکت یک رام قطار و جابهجایی مسافر صرف میشود.
محمدپور ادامه داد: ما در شرکت بهینهسازی مصرف سوخت وظیفه داریم از توسعه حملونقل عمومی حمایت کنیم تا اهداف اصلی شرکت، یعنی کاهش مصرف سوخت، محقق شود.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: بدون سرمایهگذاری و تأمین منابع مالی، حتی فرآیند نگهداشت نیز ممکن نیست، چه برسد به توسعه.
در این میان، نقش وزارت نفت و شرکت بهینهسازی مصرف سوخت بسیار مهم است؛ و باید با توجه به سیاستهای کلان، الگویی اجرایی طراحی شود که به بهینهسازی مصرف سوخت بینجامد.
رسالت مجموعههای وزارت نفت این است که در کنار سایر نهادها مانند وزارت کشور، سازمان شهرداریها و وزارت راه و شهرسازی، زمینههای لازم را برای توسعه خطوط و خدمات مترویی فراهم کنند.
محمدپور با اشاره به تأثیر توسعه صنعت حملونقل بر کاهش مصرف سوخت، گفت: مترو باعث صرفهجویی 700 میلیون لیتری در مصرف نفتگاز و بنزین شده که ارزش تقریبی آن 500 میلیون دلار برآورد میشود.
اگر این صرفهجویی در خود صنعت حملونقل و توسعه مترو سرمایهگذاری شود، بخشی از مشکلات مترو قابل حل خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: شرکت نفت و شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، بهعنوان زبان گویای مجموعه مترو، درخواستها و مطالبات این حوزه را به نهادهای حاکمیتی کشور منتقل میکند.
امیدواریم در سال آینده شاهد تحقق اهداف باشیم و بتوانیم حجم سفرهای روزانه مترو را که اکنون حدود 2 میلیون سفر است، به 4 میلیون افزایش دهیم و رتبه نخست مترو در خاورمیانه را از متروی قاهره پس بگیریم و از آنِ خود کنیم.
مترو تهران مصمم به ارتقای کیفیت خدمات/ همراهی دولت و وزارت نفت در این مسیر راهگشاست
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه پس از ارائه گزارشی از فرآیند اورهال قطارها و خدمات رسانی مترو به شهروندان نیز گفت : با وجود تمام محدودیتهایی که وجود داشته، در ساخت و توسعه مترو پس از پیروزی انقلاب اسلامی عملکرد قابلتوجهی داشتیم.
در آن دوران تنها دو دهنه تونل در اختیار داشتیم، اما امروز طول شبکه مترو به حدود 300 کیلومتر در قالب 7 خط فعال رسیده است؛ همچنین پیشبینی اجرای 4 خط دیگر نیز صورت گرفته که در آیندهای نزدیک، مجموع خطوط مترو تهران به 11 خط خواهد رسید.
لطفی همچنین با اشاره به میانگین روزانه 2 میلیون سفر با مترو در شهر تهران خاطرنشان کرد: اگر توسعه و ساخت شبکه مترو طراحی و اجرا نشده بود، امروز با مشکلات جدی، بهویژه در حوزه ترافیک شهری، مواجه بودیم.
شرکت بهرهبرداری مترو تهران در تمامی 365 روز سال و بهصورت 24 ساعته در حال فعالیت است.
حتی در جنگ 12روزه، از ساعت 6 صبح فعالیت خود را آغاز کردیم و با وجود ریسکهای فراوان، ایستگاههای مترو را به پناهگاهی امن برای مسافران تبدیل کردیم.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه با اشاره به اینکه مردم کمبرخوردار بیشتر از خدمات مترو استفاده میکنند، گفت: اگر کمکهای مجموعه بهینهسازی و دولت به شرکت بهرهبرداری مترو نبود، قطعاً در خدماترسانی با مشکلات مواجه میشدیم.
لطفی گفت: در بازدیدی که امروز داشتید، مشاهده کردید که در برخی بخشها، نیاز به بهبود و توسعه داریم، اما با توجه به نگاه بلندمدت شما و مقام عالی وزارت، امیدواریم بتوانیم این نیازها را با سرعت هرچه بیشتر پوشش داده و شاهد اتفاقات خوبی در کشور باشیم.
وی در پایان از حضور دستیار وزیر نفت، مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در متروی تهران و همچنین حمایت دولت و این وزارتخانه برای ارائه خدمات بهتر قدردانی کرد.
انتهای پیام/