امضای توافقنامه بین واشنگتن و دوحه درباره هواپیمای اهدا شده به ترامپ
وزرای دفاع آمریکا و قطر توافقنامه ای را درباره هواپیمای بوئینگ اهدا شده از سوی قطر به پنتاگون در جریان سفر دونالد ترامپ به این کشور، امضا کردند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا و «سعود بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر دفاع قطر، توافقنامهای را امضا کردند که شرایط «اهدای بدون قید و شرط» یک فروند جت بوئینگ از سوی قطر به پنتاگون را مشخص می کند.
براساس نسخهای از این توافقنامه که توسط سیانان بررسی شده، ایالات متحده هیچ مبلغی برای این هواپیما به قطر پرداخت نخواهد کرد.
همچنین این هواپیما که انتظار می رود پس از به روزرسانی های امنیتی به عنوان هواپیمای ایرفورس وان ریاست جمهوری آمریکا مورد استفاده قرار گیرد، یک هدیه واقعی به وزارت دفاع آمریکا است.
در این توافق نامه آمده است: این اهدا با حسن نیت و در راستای همکاری و حمایت متقابل بین طرفین صورت می گیرد.
در این توافقنامه تاکید شده که هیچ بخشی از این یادداشت تفاهم نباید به عنوان پیشنهاد، وعده یا پذیرش هیچ گونه رشوه، نفوذ نادرست یا اقدام فاسد تفسیر یا تعبیر شود.
اگرچه این یادداشت تفاهم توسط هر دو طرف امضا شده، اما یک منبع آگاه اظهار کرد ممکن است پیش از اعلام رسمی، اصلاحاتی در آن انجام شود.
براساس گزارش سیانان، این هواپیما هم اکنون در فرودگاه سن آنتونیو پارک شده و در انتظار ارتقا است.
اهدای این جت از سوی قطر به دولت ترامپ در بهار سال جاری و در جریان سفر دونالد ترامپ به قطر، جنجال سیاسی بزرگی به پا کرد، زیرا دموکراتها و چندین جمهوری خواه برجسته، از جمله حامیان رئیس جمهور، با این معامله به دلایل اخلاقی مخالفت کردند.
در همان زمان دونالد ترامپ ضمن رد نگرانی های اخلاقی درباره قصد خود برای پذیرفتن یک فروند بوئینگ اهدا شده از سوی خانواده سلطنتی قطر، اعلام کرد نپذیرفتن این پیشنهاد سخاوتمندانه، کاری احمقانه است.ترامپ اعلام کرد که قصد دارد هواپیمای بوئینگ 8-747 اهدایی خاندان سلطنتی قطر را بپذیرد و از آن به عنوان هواپیمای ایرفورس وان استفاده کند.
این در حالی است که نیروی هوایی آمریکا که در حال بررسی گزینه هایی برای جایگزینی هواپیمای ایرفورس وان با یک فروند هواپیمای بوئینگ دیگر بود، ابتدا تصور می کرد هرگونه معامله با قطریها شامل فروش هواپیما و نه اهدا خواهد بود.
اما پس از علنی شدن این مذاکرات، ترامپ بارها این هواپیما را «هدیه ای رایگان» توصیف کرد.
در یادداشت تفاهم امضا شده توسط هگست و آل ثانی تاکید شده است که این انتقال بدون قید و شرط است و هیچ ارتباطی با هیچ تصمیم دولتی ندارد و به منظور دریافت مزیت نادرست یا تاثیرگذاری بر هیچ تصمیم رسمی صورت نگرفته است.
نیروی هوایی پیشتر به سیانان گفته بود قیمت دقیق بازسازی این هواپیمای قطری برای استفاده رئیس جمهور به صورت طبقه بندی و محرمانه باقی مانده است.
تروی مینک وزیر نیروی هوایی، ماه گذشته به قانون گذاران گفت: هزینه این بازسازی احتمالا کمتر از 400 میلیون دلار خواهد بود.
همچنین براساس پیوستی از این توافق نامه، نیروی هوایی در حال نهایی کردن انتقال ثبت هواپیما است و بلافاصله اجرای تغییرات مورد نیاز را آغاز خواهد کرد.
قانون اساسی آمریکا طبق بند مربوط به حقوق و دستمزد، مقامات دولتی را از پذیرش هدایا از هر پادشاه یا شاهزاده یا کشورهای خارجی منع میکند.
انتهای پیام/