خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش چشمگیر قیمت مواد غذایی در اروپا

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 06 مرداد 1404 - 00:40
نتایج یک مطالعه بین‌المللی جدید نشان می‌دهد که قیمت مواد غذایی در سراسر دنیا و همچنین در کشورهای اروپایی به شدت رو به افزایش بوده و یک غذای سالم و تازه را به کالایی لوکس تبدیل کرده است.
افزايش،قيمت،درصد،غذايي،مواد،آب،اقليمي،غذاي،هوايي،تغييرات،مطا ...

به گزارش مشرق، روزنامه فرانکفورتر روند شای در مطلبی نوشت: نتایج یک مطالعه بین‌المللی جدید نشان می دهد که قیمت مواد غذایی در سراسر جهان چه سیب‌زمینی از انگلیس، چه قهوه از برزیل یا پیاز از هند به شدت در حال افزایش است.
این مطالعه بین‌المللی جدید به رهبری مرکز ابررایانه بارسلونا نشان می‌دهد که رویدادهای شدید آب و هوایی، ناشی از تغییرات اقلیمی، در حال حاضر اثرات قابل توجهی بر بازار جهانی غذا گذاشته‌اند.
بر این اساس در غنا و ساحل عاج که روی هم رفته حدود ۶۰ درصد از کاکائوی جهان را تولید می‌کنند، موج گرما باعث از بین رفتن این محصولات در اوایل سال ۲۰۲۴ شد.
در نتیجه، قیمت جهانی کاکائو در ماه آوریل ۲۸۰ درصد افزایش یافت.
در هند، پس از آنکه موج گرما در ماه مه محصولات کشاورزی را نابود کرد، قیمت پیاز و سیب‌زمینی بیش از ۸۰ درصد افزایش یافت.
در کالیفرنیا، پس از خشکسالی در تابستان ۲۰۲۲، قیمت سبزیجات ۸۰ درصد افزایش یافت.
اروپا نیز از این قاعده مستثنی نیست.
خشکسالی ۲۰۲۲/۲۰۲۳ باعث افزایش ۵۰ درصدی قیمت روغن زیتون در این منطقه شد.
در ژاپن، برنج پس از یک آگوست بسیار گرم در سال ۲۰۲۴، ۴۸ درصد گران‌تر شد.
حتی کلم، غذای اصلی، در کره جنوبی در ماه سپتامبر ۷۰ درصد گران‌تر از سال قبل بود.
این افزایش قیمت‌ها فقط نوسانات موقت نیستند.
دکتر ماکسیمیلیان کوتز، سرپرست این مطالعه، توضیح می‌دهد: تغییرات اقلیمی باعث می‌شود رویدادهای شدید آب و هوایی مکررتر و شدیدتر شوند و این موضوع به طور فزاینده‌ای در قفسه‌های سوپرمارکت‌ها منعکس می‌شود.
در این میان خانوارهای کم‌درآمد به‌ویژه تحت تأثیر قرار می‌گیرند.
وقتی غذای سالم و تازه به یک کالای لوکس تبدیل می‌شود، اغلب تنها گزینه، روی آوردن به غذاهای فرآوری‌شده ارزان و فاقد مواد مغذی است.
یک نظرسنجی توسط بنیاد غذا نشان می‌دهد که غذای سالم در حال حاضر دو برابر غذای ناسالم قیمت دارد.
افزایش بیشتر قیمت‌ها، این عدم تعادل را به‌شدت تشدید خواهد کرد.
این شرایط عواقب اقتصادی و اجتماعی شدیدی به همراه خواهد داشت.
طبق گزارش کنسرسیوم اروپایی دانشگاه‌های نوآور (ECIU)، افزایش قیمت‌های مرتبط با تغییرات اقلیمی به تنهایی خانوارهای بریتانیایی را مجبور کرد تا در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ حدود ۳۶۰ پوند بیشتر برای غذا هزینه کنند.
در سطح جهانی، این به معنای افزایش فقر، بحران‌های غذایی فزاینده و بدتر شدن نابرابری‌های اجتماعی است.
دکتر ماکسیمیلیان کوتز در این باره هشدار داده و گفت: اگر چیزی را تغییر ندهیم، این روند ادامه خواهد یافت.
قیمت‌ها در حال افزایش هستند، برداشت محصول کاهش می‌یابد و این در سیستمی اتفاق می‌افتد که از قبل تحت فشار بوده است.
وی افزود: اگر خطرات اقلیمی باعث نوسانات قیمت در بازارها شود، کنترل تورم برای بانک‌های مرکزی به طور فزاینده‌ای دشوار می شود.
تحلیل دیگری از موسسه تحقیقات تأثیر آب و هوا در پوتسدام (PIK) و بانک مرکزی اروپا این هشدار را تأیید می‌کند.
بر این اساس تغییرات آب و هوایی نه تنها باعث شوک‌های قیمتی کوتاه‌مدت می‌شود، بلکه افزایش بلندمدت قیمت مواد غذایی را نیز به همراه دارد.
کارشناسان اکنون از این تحول به عنوان تورم آب و هوایی یاد می‌کنند.
طبق این مطالعه، میانگین دمای بالاتر به تنهایی می‌تواند تورم سالانه مواد غذایی را تا سال ۲۰۳۵ تا ۱.۸ درصد افزایش دهد.
مناطق جنوب جهان به ویژه تحت تأثیر قرار گرفته‌اند، اما اروپا نیز این اثرات را احساس می‌کند به گونه ای که تابستان گرم ۲۰۲۲ به طور موقت قیمت مواد غذایی را در این منطقه تقریباً یک درصد افزایش داد.