بیرجند نیازمند توجه ویژه در ارتقای سرانه فضای آموزشی است
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی گفت: طبق برنامه هفتم توسعه، سرانه فضای آموزشی باید به بالای 6.1 مترمربع به ازای هر دانش آموز برسد. اکثر شهرستان های استان به این شاخص نزدیک شده اند، اما بیرجند با سرانه 4.7 مترمربع نیازمند توجه و اقدامات ویژه است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حامد رخسارپور مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی در گردهمایی مسئولان پروژههای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با مشارکت مردم، با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش در پیشرفت کشور گفت: برای رسیدن به اهداف توسعه، توجه به آموزش و پرورش ضروری است و این امر از مسیر ارتقای کیفیت و فضاهای آموزشی میگذرد.
وی با بیان اینکه طبق برنامه هفتم توسعه، سرانه فضای آموزشی باید به بالای 6.1 مترمربع به ازای هر دانشآموز برسد، افزود: اکثر شهرستانهای استان به این شاخص نزدیک شدهاند، اما بیرجند با سرانه 4.7 مترمربع نیازمند توجه و اقدامات ویژه است.
رخساپور اعلام کرد: در حال حاضر 90 پروژه آموزشی در استان در دست اجراست که بخشی از آنها نیمهتمام و بخشی جدید است.
برنامهریزی شده است که تا پایان امسال تمامی این پروژهها با کمک خیرین، گروههای جهادی و مردم به سرانجام برسند.
به گفته وی، از این تعداد 58 پروژه تا مهرماه امسال تکمیل و افتتاح خواهد شد و روند پیشرفت آنها به صورت مستمر در جلسات استانداری و همچنین از سوی نهاد ریاستجمهوری پایش میشود.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی با قدردانی از مشارکت خیرین مدرسهساز خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی در سال گذشته رتبه نخست کشور را در جذب مشارکتهای مردمی کسب کرد که این موفقیت مرهون همت و همراهی مردم استان است.
رخساپور تأکید کرد: با همدلی و پیگیری مستمر، پروژههای ایمن و استاندارد برای دانشآموزان و آیندهسازان ایران اسلامی هرچه سریعتر به بهرهبرداری خواهد رسید.
نهضت توسعه عدالت آموزشی بدون مشارکت مردم محقق نمیشود
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز با تأکید بر ضرورت همراهی مردم در تحقق عدالت آموزشی، اجرای طرح «نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با مشارکت مردم» را یکی از اولویتهای اساسی دولت چهاردهم دانست.
مهدی مرتضوی گفت: آغاز توسعه و تحول کشور از آموزش و پرورش است و تحقق عدالت آموزشی بدون فراهم کردن زیرساختهای لازم ممکن نخواهد بود.
دانشآموزان مناطق روستایی و عشایری باید از همان کیفیت آموزش و امکاناتی برخوردار شوند که دانشآموزان مراکز استانها بهرهمند هستند.
وی با اشاره به رویکرد جهادی این طرح افزود: نهضت توسعه عدالت آموزشی، مبتنی بر تجربههای موفق گذشته است.
امروز نیز توسعه فضاهای آموزشی با اتکا به الگوی احداث خانههای بهداشت در زمان وزارت دکتر پزشکیان دنبال میشود.
مرتضوی با تأکید بر اهمیت سرمایهگذاری در آموزش تصریح کرد: سال جاری بهفرمان مقام معظم رهبری سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده و بیتردید مهمترین سرمایهگذاری، سرمایهگذاری بر نیروی انسانی است.
آموزش و پرورش با تربیت نسلی توانمند، زمینهساز پیشرفت و توسعه پایدار کشور خواهد بود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، حضور مردم در این عرصه را تعیینکننده دانست و گفت: تقریباً تمامی خانوادههای استان با آموزش و پرورش در ارتباط هستند.
با وجود 200 هزار دانشآموز و 17 هزار فرهنگی، مشارکت مردمی میتواند نقشی سرنوشتساز در تحقق اهداف این طرح ایفا کند.
صحنههای همدلی در برخی روستاها که مردم با امکانات شخصی از جمله ماشینآلات و مصالح به کمک آمدهاند، نشاندهنده ظرفیت عظیم اجتماعی استان است.
وی خاطرنشان کرد: فضای آموزشی استاندارد مستقیماً بر کیفیت آموزش و کاهش آسیبهای اجتماعی اثرگذار است.
اجرای طرحهای پرورشی، فرهنگی و ورزشی در گرو وجود محیطهای مناسب است.
مدرسهای که مجهز به نمازخانه، سالن ورزش و اتاق مشاوره باشد، میتواند بستر رشد متوازن دانشآموزان را فراهم کند.
مرتضوی با اشاره به ارزش معنوی مشارکت در مدرسهسازی افزود: ساخت و تجهیز مدارس از مصادیق صدقه جاریه و باقیاتالصالحات است.
هر دانشآموزی که در این مدارس تحصیل میکند، ثواب آن برای بانیان ماندگار خواهد بود.
وی ضمن قدردانی از همراهی استاندار، فرمانداران، ائمه جمعه و سایر مسئولان استانی، اظهار کرد: خراسان جنوبی دیار علم و اندیشه است.
امروز وظیفه داریم بستر رشد و تعالی دانشآموزان را فراهم آوریم تا در آینده نیز افتخارآفرینان عرصه علم و دانش باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: با اتحاد و همکاری، میتوان موانع را برطرف و اهداف بزرگ را محقق کرد.
امیدواریم با همت همگانی، پروژههای نهضت توسعه عدالت آموزشی تا آغاز سال تحصیلی جدید به بهرهبرداری برسد و گامی مؤثر در مسیر عدالت آموزشی برداشته شود.
انتهای پیام/ 254