خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حمله به کلیسایی در کنگو دستکم ۳۸ کشته بر جا گذاشت

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | یکشنبه، 05 مرداد 1404 - 17:00
در حمله به کلیسایی در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو حداقل ۳۸ نفر کشته و ۱۵ نفر دیگر زخمی شدند.
دموكراتيك،كنگو،جمهوري،حمله،كليسايي،متحد،نفر،گروه،قمه،اوگاندا ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - در حمله به کلیسایی در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC) حداقل ۳۸ نفر کشته و ۱۵ نفر دیگر زخمی شدند.
این حمله که توسط اعضای مظنون نیرو‌های دموکراتیک متحد (ADF) با استفاده از اسلحه و قمه انجام شد، اوایل روز یکشنبه در کلیسایی در شهر کوماندا در استان ایتوری رخ داد.
نیرو‌های دموکراتیک کنگو که با داعش (ISIS) ارتباط دارند، یک گروه شورشی است که در مرز بین اوگاندا و جمهوری دموکراتیک کنگو فعالیت می‌کند و به طور معمول حملاتی را علیه غیرنظامیان انجام داده است.
چندین خانه و مغازه نیز پس از این حمله که در حالی رخ داد که مسیحیان کاتولیک در حال شرکت در مراسم دعا در کلیسایی بودند، به آتش کشیده شد و بسیاری از مردم همچنان مفقود هستند.
کریستوف مونیاندرو، فعال حقوق بشر حاضر در صحنه در کوماندا گفت: «شورشیان عمدتاً به مسیحیانی حمله کردند که شب را در کلیسای کاتولیک می‌گذراندند.
متأسفانه، این افراد با قمه یا گلوله کشته شدند.»
رادیو اوکاپی جمهوری دموکراتیک کنگو تعداد کشته‌شدگان را ۴۳ نفر گزارش کرد و نیرو‌های دموکراتیک متحد (ADF) را مسئول آن دانست.
این رادیو گفت: «بیش از ۲۰ قربانی با سلاح‌های سرد در جریان مراسم دعا در یک کلیسا کشته شدند.
اجساد دیگری نیز در خانه‌های سوخته در همان نزدیکی پیدا شد.»
جولز انگونگ، سخنگوی ارتش جمهوری دموکراتیک کنگو گفت: «آنچه ما می‌دانیم این است که امروز صبح مردان مسلح با قمه به کلیسایی در نزدیکی کوماندا حمله کردند.»
یکی از رهبران جامعه مدنی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که افرادی در داخل و خارج از کلیسا به ضرب گلوله کشته شده‌اند و افزود که حداقل سه جسد سوخته پیدا کرده‌اند.
دیودونه دورانتابو، هماهنگ‌کننده جامعه مدنی در کوماندا، به آسوشیتدپرس گفت: «اما جست‌و‌جو [برای اجساد] ادامه دارد.»
دورانتابو با بیان اینکه برخی از مردم از منطقه فرار کرده و به شهر بونیا نقل مکان کرده‌اند، گفت: «ما واقعاً ناامید هستیم، زیرا باورنکردنی است که چنین وضعیتی می‌تواند در شهری که همه مقامات امنیتی در آن حضور دارند، رخ دهد.
ما خواستار مداخله نظامی در اسرع وقت هستیم، زیرا به ما گفته شده است که دشمن هنوز در نزدیکی شهر ما است.»
ماموریت تثبیت سازمان ملل متحد در جمهوری دموکراتیک کنگو، خشونت اخیر در ایتوری را محکوم کرده است.
در اوایل این ماه، نیرو‌های دموکراتیک کنگو ده‌ها نفر را در این استان در آنچه سخنگوی سازمان ملل متحد آن را «حمام خون» توصیف کرد، کشتند.
نیرو‌های دموکراتیک کنگو در اواخر دهه ۱۹۹۰ توسط گروه‌های کوچک و ناهمگون در اوگاندا پس از نارضایتی ادعایی از رئیس جمهور یووری موسونی تشکیل شد.
در سال ۲۰۰۲، پس از حملات نظامی نیرو‌های اوگاندا، این گروه فعالیت‌های خود را به جمهوری دموکراتیک کنگو همسایه منتقل کرد و از آن زمان مسئول قتل هزاران غیرنظامی بوده است.
در سال ۲۰۱۹، این گروه با داعش بیعت کرد.
رهبری ADF می‌گوید که برای تشکیل یک دولت تندرو در این کشور شرق آفریقا می‌جنگد.
ارتش جمهوری دموکراتیک کنگو مدت‌هاست که با این گروه شورشی مبارزه می‌کند و اکنون از زمان از سرگیری خصومت‌ها با شورشیان M۲۳ تحت حمایت رواندا، با شبکه‌ای پیچیده از حملات دست و پنجه نرم می‌کند.
منبع: الجزیره