تأکید بر بهرهبرداری ساختاری از ظرفیتهای دانش تاریخ - تسنیم
در دیدار اعضای دبیرخانه جهانی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی با مدیر گروه تاریخ دانشگاه باقرالعلوم(ع)، زمینه های همکاری و بهره برداری از توانمندی های علمی و پژوهشی حوزه تاریخ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، در دیدار اعضای دبیرخانه جهانی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی با محسن الویری، مدیر گروه تاریخ دانشگاه باقرالعلوم(ع)، زمینههای همکاری و بهرهبرداری از توانمندیهای علمی و پژوهشی حوزه تاریخ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
حجت الاسلام محسن الویری در این دیدار ضمن آرزوی موفقیت برای دبیرخانه، تلاشها و دستاوردهای آن را شایسته تقدیر دانست و بر اهمیت چشمانداز رو به رشد دبیرخانه تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش سازنده ساختارهای علمی در تحقق اهداف دبیرخانه گفت: تجربه ما در گروه تاریخ دانشگاه باقرالعلوم(ع) نشان داده است که آغاز هر برنامه موفقی نیازمند توجه ویژه به ظرفیتها و ساختارهای اجرایی است.
در حوزه آموزش، حضور اساتید متخصص و منابع آموزشی کافی، از جمله عوامل کلیدی به شمار میرود و گروه تاریخ ما، از دوره عرب پیش از اسلام تا انقلاب اسلامی، توانمندی قابل توجهی دارد.
به عنوان مثال، برخی از اساتید، همچون دکتر ایزدی، در تاریخ صفویه تخصص دارند.
وی در ادامه به سه ظرفیت کلیدی گروه تاریخ برای همکاری اشاره و عنوان کرد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی، انجمن علمی تاریخ و کارگروه تخصصی برنامهریزی آموزش عالی علوم تاریخی سه ظرفیت مهم این گروه هستند.
الویری با بیان اینکه بیش از پنجاه دانشجوی فعال در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در اختیار گروه قرار دارند، اظهار داشت: میتوان موضوع تحقیقات و پایاننامههای این دانشجویان را بر اساس نیازهای دبیرخانه تعیین و هدایت کرد.
وی با اشاره به جایگاه گروه تاریخ دانشگاه در انجمن علمی تاریخ، پیشنهاد داد که موضوعات و مطالبات دبیرخانه در جلسات مشترک گروههای تاریخ استان قم و حتی در سطح ملی مطرح و پیگیری شوند.
الویری گفت: به واسطه مسئولیت خود در کارگروه کشوری، امکان همکاری با اساتید سراسر کشور فراهم است و فراخوانهای علمی مرتبط با علامه بهابادی یزدی میتواند هدفمند به آنان ابلاغ گردد.
وی تاکید کرد: تجربه نشان داده است که فراخوانهای عمومی تأثیرگذاری چندانی ندارند؛ موفقیت زمانی حاصل میشود که موضوعات پژوهشی به شکل مشخص، خرد و متناسب با حوزه تخصص هرگروه تعریف و همراه با مشوقهای لازم ارائه شود.
وی برگزاری نشستهای تخصصی و بهرهمندی از ظرفیت نشریات علمی را راهکارهایی مؤثر برای تبدیل ایدهها به آثار پژوهشی عنوان نمود و تصریح کرد: با تعیین دقیق محورهای موردنظر دبیرخانه، پیگیریها هدفمند و عملیاتی خواهد بود و میتوان تعداد مشخصی نشست و مقاله را تعهد و ارائه نمود.
در پایان این نشست، دبیر علمی کنگره جهانی علامه بهابادی یزدی نیز با قدردانی از حمایتهای مطرحشده، گفت: پس از فعالسازی ظرفیت حوزه تاریخ در کشور، تلاش خواهیم کرد از امکانات علمی گروههای عراقی نیز بهرهمند شویم و بستر برگزاری نشستهای مشترک بینالمللی در زمینه تاریخ عصر علامه بهابادی یزدی را فراهم آوریم.
انتهای پیام/