طلاب در گردهمایی جهانی اربعین از جهاد تبیین غفلت نکنند
حجت الاسلام والمسلمین قائمی با اشاره اهمیت آگاهی طلاب عصر انقلاب نسبت به اوضاع زمانه خود تأکید کرد: طلاب امروز رسالتی جهانی دارند و در گردهمایی بزرگ اربعین نیز باید از کوچک ترین فرصت های تبلیغی برای جهاد تبیین استفاده کنند.

حجتالاسلام والمسلمین علیاصغر قائمی، استاد حوزه علمیه قم، در گفتوگو با گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، در تبیین تفاوت طلبگی در پیش و پس از انقلاب اسلامی گفت: طلبه امروز باید به اوضاع زمان آگاه باشد؛ در دوره میثاق طلبگی نیز به طلاب جدید تاکید میکنیم در این زمانه که نظام اسلامی برپا شده است، وظیفهای به مراتب سنگینتر از قبل دارند که رسالت طلبگی محدودتر بود.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند افرادی که پیش از انقلاب اسلامی وارد حوزه و طلبه میشدند، نهایت چشماندازشان یادگیری علم دین و منبری شدن در مسجد یا شهر بود ولی امروز با توجه به اقبالی که در همه دنیا نسبت به فرهنگ شیعه و اسلام پیدا شده است، از کشورهای مختلف درخواست مبلغ داریم و افقی جهانی پیش روی طلاب قرار دارد.
استاد اخلاق حوزه تصریح کرد: به عنوان مثال، شیخ زکزاکی که به ایران آمد و شیعه شد و اینجا تحصیل کرد، بعد از بازگشت به کشورش تاکنون بیست میلیون نفر را شیعه کرده است؛ چنین کاری را میشود ارزشگذاری کرد؟
آن هم وقتی طبق روایات، هدایت یک گمراه از صد سال عبادت ارزشمندتر است.
قائمی، اولین و مهمترین وظیفه طلاب را سربازی امام زمان(عج) برشمرد و گفت: طلاب ذیل این افق والا، هر یک بسته به علاقمندی خود انتخاب میکنند که این خدمت و سربازی در چه قالبی صورت گیرد (تدریس، تبلیغ، پژوهش و….)؛ کسی که وظیفهاش را سربازی بداند، مثل سرباز، فرمانده و امام را شاهد و ناظر خود میداند در نتیجه هم خوب درس میخواند هم دچار معصیت نمیشود.
وی درباره رسالت طلاب در گردهمایی بزرگ اربعین نیز خاطرنشان کرد: پیادهروی و بزرگداشت اربعین حسین از بزرگترین شعائر ماست که بعد از انقلاب اسلامی و خصوصا طی دهه اخیر بیشتر رونق گرفته است و طلاب حاضر در این گردهمایی جهانی باید از کوچکترین فرصتهای تبلیغی به بهترین نحو ممکن استفاده کنند؛ در عین حال که تقیدشان به مسائل اخلاقی و معنوی الگوی همسفران قرار میگیرد، از جهاد تبیین در زمینه مسائل روز هم غفلت نکنند.
کارشناس رادیو معارف با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب نسبت به جهاد تبیین یادآور شد: جهاد، همیشه نظامی و فیزیکی نیست بلکه گاهی هم فرهنگی و دینی است به ویژه در شرایط کنونی کشور که چه جهاد نظامی پیش بیاید و چه نیاید، بیش از همیشه نیازمند جهاد تبیین نسبت به مسائل روز و دشمنشناسی هستیم.
گزارشگر: زهرا شریعتی
انتهای خبر/