خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت توسعه ارتباط اساتید با پارک علم و فناوری و تسهیل قوانین

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 05 مرداد 1404 - 12:52
سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به قوانین دست و پاگیر در توسعه پارک‌های علم و فناوری گفت:ارتباط بخش زیادی از استادان ما با پارک قطع است و قرابتی که انتظار می‌رفت بین استادان و پارک ایجاد نشده.
پارك،دانشگاه،فناوري،علم،محققان،جلسه،تهران،استادان،سرپرست،فعا ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، شورای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، عصر روز گذشته؛ شنبه ۴ تیر ماه، به ریاست محمد حسین امید، سرپرست دانشگاه، تشکیل جلسه داد.
امید در این جلسه که با حضور اعضای حقیقی و حقوقی شورای پارک برگزار شد، ضمن ارائه پیشینه‌ای از فعالیت‌های پارک در دوره‌های مختلف، گفت: آنچه در بیش از ۲۰ سال قبل در اهداف و مأموریت‌های پاک دیده شد، توسعه یک اکوسیستم فناوری مرتبط با دانشگاه بود که بتواند ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه را به شرکت‌ها یا هسته‌های فناور تبدیل کند.
این امر در طول این ۲۰ سال، محقق شده است، اما به نظر می‌رسد هنوز تا استفاده کامل از ظرفیت‌های این حوزه، فاصله داریم.
سرپرست دانشگاه تهران ادامه داد: در حوزه پارک ما پیشرو بودیم و هستیم.
منطق ایجاد پارک این است که شرکت‌ها و هسته‌های فناور، مربوط به محققان دانشگاه تهران، در اولویت باشند؛ یعنی پارک محملی باشد که ایده‌های علمی محققان دانشگاه خودمان به فناوری تبدیل شود و از این مسیر، محققان، استادان و دانش‌آموختگان ما بتوانند در عرصه صنعت وارد شوند.
باید اولویت اصلی ما این باشد و همه برنامه‌ها این اولویت را زمینه‌سازی و محقق کنند.
وی با اشاره به گذشت ۲۰ سال از فعالیت پارک علم و فناوری دانشگاه گفت: ۲۰ سال فعالیت معمولاً زمان آن است که سیاست‌هایمان آسیب‌شناسی شود و ببینیم که آیا اهداف محقق شده است یا نه و از ظرفیت‌ها به طور کامل و کارشناسی استفاده شده یا نه؟!
ما در دوره‌هایی محدودیت منابع داشته‌ایم و محدودیت فضا و زیرساخت، ولی باز هم به فعالیت خود ادامه داده‌ایم.
اکنون باید این موارد و نحوه استفاده از امکانات را آسیب‌شناسی کنیم تا در مسیر آینده راهبردهای بهتری داشته باشیم.
ارتباط بخش زیادی از محققان و استادان با پارک علم و فناوری قطع است
سرپرست دانشگاه در ادامه گفت: بخشی از موانع توسعه پارک‌ها در کشور و از جمله در دانشگاه تهران، قوانین و مقررات دست و پاگیری است که گاهی درونی و گاهی بیرونی است.
من به عنوان مسئول دانشگاه تعهد می‌کنم که این قوانین و مقررات را تسهیل و بهبود ببخشم تا محققان ما در عرصه فعالیت‌های فناورانه، در دانشگاه خود و نه در شرکت‌های بیرونی فعال شوند.
اختصاص بخشی از فضاهای جانبی پارک، شهر دانش دانشگاه و واحدهای اقماری در شهرهای مختلف که فعالیت آموزشی متراکم ندارند، راهکار دیگر توسعه پارک است که پیگیری خواهد شد.
باید بپذیریم که ارتباط بخش زیادی از محققان و استادان ما با پارک علم و فناوری قطع است و اگرچه پارک در عرصه جذب شرکت بیرونی خوب عمل کرده، اما این ضعف در دوره‌های مختلف جبران نشده است و قرابتی که انتظار می‌رفت بین استادان و پارک ایجاد نشده است.
وی در پایان گفت: پارک علم و فناوری باید در همه عرصه‌ها پیشرو باشد و در سطح کشور نیز رتبه اول مورد انتظار است.
باید از این مزیت نسبی نهایت استفاده را بکنیم و با افزایش اختیارات پارک در حوزه‌های مختلف، هم به توسعه کیفی فعالیت‌ها کمک کنیم و هم امکانات پارک را به روز کنیم تا بتوانیم در عرصه‌های فناورانه پیشرو و پیشگام باشیم.
در ادامه این جلسه، تعدادی از اعضای شورای پارک علم و فناوری، به ارائه دیدگاه‌های خود در خصوص فعالیت‌های پارک پرداختند و سپس اساسنامه پارک علم و فناوری به عنوان دستور جلسه اصلی شورا، به بحث و بررسی گذاشته شد.
گفتنی است پیش از برگزاری این جلسه، سرپرست دانشگاه با همراهی رئیس پارک علم و فناوری از بخش‌های مختلف پارک علم و فناوری و تعدادی از شرکت‌های مستقر در پارک بازدید به عمل آورد و از نزدیک در جریان امور اجرایی پارک و شرکت‌های مستقر در آن قرار گرفت.