استاد ترکیهای: آماده همکاریهای علمی و فرهنگی با دانشگاههای ایران هستیم - تسنیم
یک استاد معماری ترکیه ای گفت ما آماده ایم در صورت درخواست دانشکده معماری دانشگاه خاورمیانه آنکارا زمینه های ارتباطی میان این دانشکده و یکی از دانشکده های معماری برجسته در جمهوری اسلامی ایران را برقرار کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در راستای تعامل با دانشگاههای معتبر ترکیه و به دعوت دانشکده معماری دانشگاه خاورمیانه، سیدقاسم ناظمی، رایزن فرهنگی کشورمان با خانم نریمان شاهین گوچ خان، رئیس دانشکده معماری دانشگاه خاورمیانه آنکارا در محل این دیدار و گفتوگو کرد.
نریمان به معرفی جامع تاریخچه دانشکده معماری و پیشینه غنی دانشگاه خاورمیانه آنکارا پرداخت.
وی با اشاره به دستاوردها و فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشکده معماری چشماندازهای آتی آن را تشریح کرد.
وی گفت: من از نگهداری مناسب نقشههای معماری این بنا که به صورت دستی توسط معمار کشیده شده بود، خیلی خوشحال شدم و امیدوارم این ملاقات که به بهانه برگزاری نمایشگاه صورت میگیرد، فرصتی مغتنمی برای بررسی زمینههای همکاری مشترک و تبادل تجربیات در حوزه معماری و شهرسازی باشد.
ناظمی، رایزن فرهنگی کشورمان، به ظرفیتهای بالای همکاریهای فرهنگی و علمی میان دو کشور دوست و همسایه، ایران و ترکیه، تأکید داشت و پیشنهاداتی را در خصوص فعالیتهای فرهنگی مشترک که میتواند به تقویت پیوندهای علمی و هنری منجر شود، ارائه کرد.
وی افزود: ما آمادهایم در صورت درخواست دانشکده معماری دانشگاه خاورمیانه آنکارا زمینههای ارتباطی میان این دانشکده و یکی از دانشکدههای معماری برجسته در جمهوری اسلامی ایران را برقرار کنیم.
این کار می تواند با دیدار متقابل ریاست دانشکده های معماری، به منظور بررسی جزئیات همکاری و امضای تفاهمنامه در زمینههای تبادل دانشجو، تبادل اساتید و اجرای پروژههای پژوهشی مشترک انجام پذیرد.
رایزن فرهنگی کشورمان برای حمایت از برنامههای مشترک اعلام آمادگی کرد و در پایان مقرر شد با گشایش دانشگاهها روابط بین دانشگاهی آغاز و با برگزاری برخی نشستها و کارگاه های تخصصی زمینه های گسترش مناسبات علمی افزایش یابد.
ناظمی با همراهی معاون دانشکده و سعید صدقی زاده، دانشجوی ایرانی مدیر پروژه از نمایشگاه پژوهشی "معماری ساختمان رایزنی فرهنگی" که با همکاری رایزنی فرهنگی و تلاش پژوهشی دانشجویان این دانشکده آماده شده بود بازدید کرد.
این نمایشگاه با روایتی علمی سیر تاریخی از مجموع اسناد و نامه نگاریهای اداری، نقشههای با دست کشیده شده معمار اصلی ساختمان این بنا از آغاز تا ساخت به شکل فوتوبلوک، پلکسی و ماکت بنای خانه فرهنگ ایران را شامل میشد که به شکل مستندنگاری نمایش درآمده بود.
در کنار نقشهها و اسناد، برای آشنایی دانشجویان مستندی از چگونگی ساخت کاشی کاریهای دست ساز استفاده شده در جاهای مختلف بنا از جمله راهروهای اصلی و نمای ساختمان در این نمایشگاه بر روی پرده پروژکتور به نمایش درآمد.
این مستند با تصاویری از آثار تاریخی ایران همراه بود.
این ملاقات و توافقات اولیه، گامی مهم در راستای توسعه دیپلماسی علمی و فرهنگی میان ایران و ترکیه محسوب میشود.
در این دیدار با پیشنهاد دانشجوی ایرانی این دانشگاه و موافقت رایزن فرهنگی کشورمان مبنی بر انجام پروژه تحقیقاتی معماری "ساختمان رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا" مورد توافق قرار گرفت و مقرر شد تا با توجه به اینکه این بنا در لیست آثار ملی شهر آنکارا ثبت شده و ارزش بالای تاریخی دارد با حمایت رایزنی فرهنگی و دانشگاه خاورمیانه ساختار طراحی و معماری عمارت خانه فرهنگ ایران بازسازی و بازطراحی شود.
انتهایپیام/