تشکیل دولت موازی در سودان
حامیان تشکیل دولت موازی موسوم به ائتلاف «بنیاد سودان» از تشکیل این دولت خبر دادند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال بروز اختلاف در میان اعضای ائتلاف نیروهای دموکراتیک مدنی «تقدم» در خصوص تشکیل دولت موازی در مناطق تحت سیطره نیروهای واکنش سریع، این ائتلاف اواخر دی ماه گذشته رسما اعلام انحلال کرد.
احزاب سیاسی و گروههای مسلحی که حامی نیروهای واکنش سریع هستند و از تشکیل دولت موازی در سودان حمایت میکنند با برگزاری نشستی در کنیا از تشکیل «اتحادبنیاد سودان» خبر دادند.
ائتلاف بنیاد سودان از انتصاب رئیس و نائب رئیس برای شورای ریاستی و نخست وزیر خبر داد و عملا یک دولت موازی را در قبال نظام رسمی سودان تشکیل داد.
«علاءالدین نگود» سخنگوی ائتلاف بیناد سودان طی سخنانی که از طریق پلتفرم ایکس از نپالا (مرکز ایالت دارفور جنوبی) منتشر شد، اظهار داشت: هیئت رهبری طی نشستی که پنجشنبه گذشته برگزار کرد، با تشکیل شورای ریاستی متشکل از 15 نفر موافقت و نخست وزیر را معرفی کرد.
وی افزود : هیئت رهبری «محمد حمدان دقلو» مشهور به «حمیدتی» فرمانده نیروهای واکنش سریعا را به عنوان رئیس شورا و «عبدالعزیز حلو» رئیس جنبش مردمی آزادیبخش سودان شاخه شمال نیز به عنوان معاونش منصوب کرد.
به نوشته روزنامه سودان تریبون، سخنگوی ائتلاف بنیاد گفت: این هیئت «محمد حسن تعایشی» را به عنوان نخست وزیر (دولت موازی) تعیین کرد.
وی درباره ترکیب شورای ریاستی اظهار داشت: 13 تن از اعضای باقی مانده شورای ریاستی 8 نفر آنان از حاکمان مناطق مختلف سودان هستند که از جمله آنها می توان به «هادی ادریس» حاکم دارفور اشاره کرد.
به دنبال سرنگونی نظام عمرالبشیر و تشکیل دولت انتقالی، «حسن تعایشی و هادی ادریس» به عضویت شورای حاکمیتی سودان در آمدند اما پس از شعله ور شدن آتش درگیری بین ارتش و نیروهای واکنش سریع از سمتشان در این شورا برکنار شدند.
شورای حاکمیتی سودان در واکنش به تشکیل دولت موازی اعلام کرده است: با کسانی که بخواهند در هر وجب از خاک کشور اقدام به تشکیل دولت موازی کنند، میجنگیم.
به دنبال اعلام برنامه ائتلاف بنیاد سودان برای تشکیل دولت موازی در این کشور، هشدارهای متعددی صادر شد که این امر می تواند به تجزیه سودان منجر شود.
سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، آمریکا، عربستان، مصر و سایر کشورها با تشکیل دولت موازی در سودان مخالفت کردهاند.
انتهای پیام/