خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر بهداشت خواستار مداخله فوری جامعه جهانی برای نجات غیرنظامیان در غزه شد

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 05 مرداد 1404 - 11:40
وزیر بهداشت، با صدور نامه‌ای فوری خطاب به نهاد‌های بین‌المللی، خواستار مداخله بشردوستانه، قاطع و هماهنگ برای توقف فجایع انسانی در نوار غزه شد.
بهداشت،وزير،نامه،ظفرقندي،بشردوستانه،سوءتغذيه،نوزادان،غزه،اقد ...

محمدرضا ظفرقندی در این نامه با ابراز تأسف شدید نسبت به وضعیت فاجعه‌بار حاکم بر غزه، تأکید کرد: گستره و هدف این ویرانی که بر جمعیت غیرنظامی، به‌ویژه کودکان و زنان، وارد شده از آستانه‌ بحران بشردوستانه فراتر رفته است.
وزیر بهداشت با اشاره به فروپاشی نظام سلامت عمومی در غزه، این وضعیت را «ویران‌سازی عامدانه اصلِ حیات بشری» توصیف کرد و از جامعه جهانی خواست در برابر آنچه «مجازات جمعی، پاکسازی قومی و نسل‌کشی در حال وقوع» خوانده، واکنشی فوری و مؤثر نشان دهند.
ظفرقندی در بخش‌هایی از این نامه، به شرایط بسیار دشوار و دردناک مردم غیرنظامی غزه پرداخت و تصریح کرد: نوزادان بسیاری به دلیل سوءتغذیه شدید و کم‌آبی در آغوش مادران خود جان می‌سپارند و بر اساس آمار، بیش از ۳۲ درصد از کودکان زیر دو سال دچار سوءتغذیه حاد شده‌اند که این وضعیت، سریع‌ترین روند بروز قحطی در تاریخ ثبت‌شده تاکنون را نشان می‌دهد.
وی به رنج بی‌پایان زنان در محاصره اشاره کرد و افزود: مادران ناچارند در مراکز درمانی بمباران‌شده، بدون بیهوشی، برق یا حتی آب، مرده‌زایی و سقط‌جنین را تاب بیاورند همچنین زنان بسیاری به دلیل کم‌خونی و سوءتغذیه قادر به شیردهی نیستند و نظاره‌گر مرگ تدریجی نوزادان خود هستند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به قحطی به‌کار رفته به‌عنوان سلاح جنگ، گفت: خانواده‌ها برای زنده‌ماندن ناگزیر به تغذیه از علف، خوراک دام و دیگر مواد غیرخوراکی شده‌اند.
این در حالی است که کمک‌های بشردوستانه به‌صورت عمدی مسدود یا نابود می‌شود و شمار مرگ‌ومیرهای ناشی از گرسنگی از صدها مورد تأییدشده فراتر رفته است.
وزیر بهداشت در ادامه این نامه، ضمن محکوم‌کردن قاطعانه اقدامات رژیم اشغالگر صهیونیستی، خواستار مجموعه‌ای از اقدامات فوری جامعه جهانی از جمله این اقدامات، استقرار بیمارستان‌های صحرایی و تیم‌های رسیدگی به بحران تغذیه با همکاری شرکای بین‌المللی، تسهیل پروازهای بشردوستانه سازمان ملل متحد برای انتقال مواد غذایی درمانی ویژه نوزادان، تصویب و اجرای قطعنامه‌های الزام‌آور از سوی سازمان همکاری اسلامی برای رفع محاصره غذایی، دارویی و تجهیزاتی و اختصاص منابع مالی و لجستیکی اضطراری طی ۴۸ ساعت آینده برای اجرای مداخلات حیاتی شد.
وزیر بهداشت تأکید کرد: هر ساعت تعلل، جان‌های بی‌گناه را می‌گیرد و هر روز درنگ، کودکی دیگر را در خاک دفن می‌کند.
ظفرقندی یادآور شد: این نامه صرفاً یک درخواست نیست، بلکه وظیفه‌ای انسانی، اخلاقی و حرفه‌ای است که وجدان، انسانیت و قوانین بین‌المللی بر دوش همه انسان‌های مسئول گذاشته‌اند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: باید پاسخ دهیم، نه به‌عنوان سیاست‌مدارانی مقید به مصلحت بلکه به‌عنوان پزشک و انسان‌هایی که برای صیانت از امانت مقدس جان انسان‌ها گماشته شده‌اند.