فراخوان مقالات کنگره بینالمللی امناءالرسل؛پاسداشت مقام شهید سیدحسن نصرالله - تسنیم
حجت الاسلام اسکندری در نشست خبری رونمایی از پوستر فراخوان مقالات کنگره علمی و بین المللی امناءالرسل پاسداشت مقام علمی و جهادی شهید سیدحسن نصرالله از آغاز فراخوان مقالات و برگزاری این کنگره در سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، نشست خبری رونمایی از پوستر فراخوان مقالات کنگره علمی و بینالمللی «امناء الرسل؛ پاسداشت مقام علمی و جهادی سیدالشهدای مقاومت، شهید سید حسن نصرالله در سالن جلسات دفتر مدیریت حوزههای علمیه در قم برگزار شد.
حجتالاسلام رضا اسکندری، دبیر کنگره علمی و بینالمللی «امناء الرسل» به تشریح اهداف و برنامههای این همایش پرداخت و گفت: هدف این برنامه آن است که از این شخصیتها به عنوان الگوهایی بهره بگیریم برای امروز جامعه خودمان.
هر یک از این شخصیتها ویژگیهای برجستهای داشتند که باید بتوانیم از آن خصوصیات در شرایط کنونی استفاده کنیم و در سطوح مختلف اجتماعی از این الگوها بهرهمند شویم تا جامعهای موفقتر و سعادتمندتر بسازیم و جهان اسلام در مسیر صحیحی قرار گیرد.
وی درباره اقدامات در دست اجرا درباره شخصیتها افزود: در خصوص شخصیت مرحوم آیتالله شهرستانی (ره) باید گفت ایشان شخصیتی بسیار مبارز بودند.
بیش از صد سال پیش، در مقابل استعمار انگلیس با مجتهدین درجه یک عراق ایستادند و حتی با دولت عثمانی و اهل سنت هماهنگ شدند تا در برابر استعمار انگلیس مقاومت کنند.
ایشان اسلحه گرفتند و جنگیدند و ضربات سنگینی به انگلیسیها وارد کردند، به همین دلیل دستگیر و حکم اعدام برای ایشان صادر شد اما جرات اجرای آن را نداشتند.
دبیر کنگره ادامه داد: پس از آزادی، ایشان به سمت وزیر آموزش و پرورش عراق منصوب شدند؛ وزارتخانهای که آن زمان نفوذ گسترده انگلیسیها در آن بود.
ایشان تمام نفوذیها را برکنار کردند و یک وزارت آموزش و پرورش اسلامی در آن زمان پایهگذاری کردند.
همچنین، ایشان در اقصی نقاط جهان از جمله بحرین، هندوستان و یمن و کشورهایی که اکنون در خط مقدم مقاومت هستند سفر میکردند، کمیتههای علمی و فرهنگی تأسیس میکردند و نهضت فرهنگی بزرگی ایجاد نمودند.
وی با اشاره به فعالیتهای علمی و فرهنگی آیتالله شهرستانی(ره) بیان داشت: ایشان در طراحی نشریات اسلامی در صد سال پیش نقش داشتند و از نگاه نوآورانه در عرصههای علمی، جهادی و فرهنگی پیشتاز بودند.
قریب به 13 سال مسئول دیوان عالی عراق بودند و حدود سی سال نابینا بودند اما همچنان تالیف میکردند.
تاکنون نزدیک به 390 اثر از ایشان شناسایی شده است که بسیاری هنوز چاپ نشدهاند و قرار است مجموعهای حدود 30 جلد از آثار ایشان منتشر شود.
تمامی این آثار در کاظمین موجود است.
اسکندری درباره شخصیت شهید سیدحسن نصرالله گفت: مهمترین مسئله درباره شهید سیدحسن نصرالله آن است که هفت محور درباره ایشان مشخص کردهایم که در ابعاد مختلفی انتخاب شدهاند: بعد خانوادگی، معنوی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی.
ایشان در بعد جهادی تا حدودی شناخته شدهاند اما در ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کمتر شناخته شدهاند.
خدماتی که ایشان در لبنان و جهان اسلام انجام دادهاند و تعاملاتی که با نخبگان جهان اسلام داشتهاند، نیازمند تبیین بیشتر است.
وی افزود: در زمینه فرهنگی و رسانهای، ایشان موفقیتهای چشمگیری داشتهاند؛ نه تنها سخنران بسیار توانمندی بودهاند بلکه با نگاه رسانهای نوین آشنایی کامل داشتند و توانستهاند فرهنگ رسانهای قدرتمندی در جهان اسلام ایجاد کنند.
اسکندری در خصوص انتخاب شخصیتها برای تجلیل از آنان بیان کرد: از میان حدود 100 شخصیت شناسایی شده، 7 نفر در اولویت قرار گرفتهاند و سه نفر از این افراد در سال آینده و سالهای بعد، هر کدام کنگره مستقلی خواهند داشت تا بتوانیم این کار را به بهترین نحو انجام دهیم.
وی درباره روند ارسال مقالات گفت: فراخوان مقالات از همین حالا آغاز شده و تا مهرماه باید چکیده مقالات ارائه شود.
متن کامل مقالات نیز تا آذرماه باید به دبیرخانه ارسال گردد.
ارسال مقالات از طریق آدرس اینترنتی و پیامرسان ایتا انجام میشود.
وی افزود: زمان برگزاری همایش بزرگداشت شهید نصرالله سال آینده و احتمالاً در فصل بهار 1405 خواهد بود.
در مجموع نزدیک به 300 اثر مرتبط با این شخصیتها به زبانهای فارسی، عربی و برخی زبانهای دیگر منتشر خواهد شد.
حجتالاسلام اسکندری درباره دیگر بخشهای فعالیت افزود: بخش دیگری از کار ما مربوط به احیای آثار و میراث علمی گذشته است؛ هدف ما چاپ و آمادهسازی این آثار در قالب نرمافزار است تا محققان، اندیشمندان و گروههای مختلف اجتماعی بتوانند از این تالیفات بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: بخش دیگر فعالیتها، برگزاری نشستهای علمی است.
در زمان کنگره آیتالله خرسان حدود 60 نشست علمی در ایران و عراق برگزار شد و برای این سه شخصیت نیز نشستهای علمی فراگیر در ایران، عراق، لبنان و سایر نقاط برگزار خواهد شد.
دبیر کنگره امناءالرسل خاطرنشان کرد: همچنین با نشریات علمی و فرهنگی مختلف هماهنگی شده تا ویژهنامههایی منتشر کنند؛ این نشریات شامل نشریات علمی پژوهشی، علمی ترویجی و فرهنگی ترویجی هستند که با آنها تعامل برقرار شده است.
وی درباره مستندسازی این شخصیتها گفت: از دیگر بخشها، مستندسازی است که با همکاری صداوسیما و نهادهای مرتبط، در تلاشیم مستندهایی درباره این شخصیتها تهیه کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری تأکید کرد: این پنج محور اصلی کاری است که با همکاری 25 نهاد مهم در جهان اسلام از ایران، عراق و لبنان دنبال میشود.
این فعالیتها با محوریت حوزه علمیه قم به ریاست آیتالله اعرافی و هماهنگی با این 25 نهاد بینالمللی شکل گرفته است و هر نهاد بخشی از کار را بر عهده دارد.
وی افزود: کار به صورت منسجم و هماهنگ بین ایران، عراق، لبنان و سایر کشورها در حال پیشرفت است؛ به ویژه در خصوص شهید سید حسن نصرالله که جایگاه ویژهای در جهان اسلام دارد، تلاش میکنیم کشورهای بیشتری را درگیر کنیم تا این شخصیتها به جهان معرفی شوند و جامعه اسلامی از ویژگیها و توانمندیهای آنان بهرهمند شود.
هدف گسترش فرهنگ اسلامی، احیای مظلومیت مسلمانان و مبارزه با ظلم علیه جهان اسلام است.
دبیر کنگره امناءالرسل در خاتمه با تأکید بر روحیه جهادی این شخصیتها گفت: تمام این شخصیتها، شهید نصرالله (ره)، مرحوم آیتالله صافی گلپایگانی (ره) و مرحوم آیتالله شهرستانی (ره) افرادی جهادی بودند که در دوران خود نقش مؤثری ایفا کردند.
همه آنها در مقابل استکبار ایستادند.
اگر بخواهیم جوامع اسلامی مستقل شوند، باید این روحیه جهادی، مقاومت، ظلمستیزی و استکبارستیزی بیش از پیش در دنیای اسلام ترویج شود.
در پایان این نشست از پوستر فراخوان مقالات کنگره علمی و بینالمللی امناءالرسل پاسداشت مقام علمی و جهادی سیدالشهدای مقاومت شهید سیدحسن نصرالله (ره)، با حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه رونمایی شد.