خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار معاون شرکت توانیر برای خرابی ترانس‌های قدرت در کلانشهرها - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 05 مرداد 1404 - 10:12
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر به خرابی و فرسودگی ترانس های قدرت در کلانشهرها هشدار جدی داد.
برق،كشور،توانير،تجهيزات،ظرفيت،معاون،توسعه،شركت،ترانسفورماتور ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، محمد اله‌داد معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر در بازدید از یک واحد صنعتی تولید ترانس برق اظهار داشت: زیبنده کشورمان نیست که برخی قطعات حوزه برق را وارد کند و امروز کمبود 20 هزار مگاوات برق دیگر ناترازی نیست و باید نام دیگری برای آن پیدا کرد.
معاون شرکت توانیر با بیان اینکه اگر مصرف را کنترل نکنیم با این میزان تولید نمی‌توانیم پاسخگوی نیاز باشیم گفت: امیدوارم دولتمردان چاره‌ای برای کمبود برق در کشور پیدا کنند.
وی با اشاره به ظرفیت عظیم ترانسفورماتورهای بهره‌برداری‌شده در کشور گفت: امروز در کشور بیش از 440 هزار دستگاه ترانس در شبکه نصب شده و اگر ظرفیت نیروگاهی و حوزه‌های غیرتحت بهره‌برداری مستقیم توانیر را نیز لحاظ کنیم، ظرفیت به بیش از 600 هزار دستگاه می‌رسد که خوشبختانه بیش از 90 درصد آن‌ها ساخت داخل هستند.
الله‌داد در ادامه با اشاره به تحولات جدی در ساختار بار شبکه برق کشور گفت: با افزایش بی‌سابقه بار، تنوع بارهای غیرخطی، و ورود منابع تجدیدپذیر، دیگر نمی‌توان به ترانسفورماتورهای سنتی اتکا کرد.
از ساخت داخل انتظار داریم محصولات خود را متناسب با نیازهای جدید توسعه دهند؛ از جمله برخورد با نوسانات سریع ولتاژ، پاسخ به بارهای هارمونیکی، استفاده از سیستم‌های پایش آنلاین، و ارتقاء بهره‌وری انرژی.
معاون شرکت توانیر ضمن هشدار فرسودگی و خرابی ترانس‌های قدرت در برخی نقاط کشور، به‌ویژه در کلانشهرها و تحمیل خسارات سنگین گفت: در برخی موارد، خاموشی‌های سنگین ناشی از نقص تجهیزات، خسارات مالی و اعتباری زیادی به صنعت برق وارد کرده است.
به همین دلیل، استفاده از تکنولوژی‌های جدید مانند Smart Monitoring و تجهیزات مقاوم‌سازی‌شده باید در اولویت قرار گیرد.
وی همچنین از توسعه تجدیدپذیرها به‌عنوان یک فرصت و در عین حال یک چالش یاد کرد و افزود: توسعه شتابزده تجدیدپذیرها نباید منجر به واردات عمده تجهیزات شود.
ایران‌ترانسفو با چابکی و کیفیت بالا می‌تواند نقش مهمی در بومی‌سازی تجهیزات این حوزه ایفا کند.
انتهای پیام/