انجام بیش از ۱۰۵۰۰ مأموریت ویژه اورژانس در ایام ۱۳ روزه جنگ
در روزهای اخیر، اورژانس کشور گفت: در روزهای اخیر، اورژانس کشور در وضعیت آمادهباش کامل قرار داشت. در تهران و سایر مناطق، همکاران ما موظف بودند در سریعترین زمان ممکن در نقاط مختلف حاضر شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور در نشست خبری که در سازمان اورژانس کشور برگزار شد گفت: در روزهای اخیر، اورژانس کشور در وضعیت آمادهباش کامل قرار داشت.
در تهران و سایر مناطق، همکاران ما موظف بودند در سریعترین زمان ممکن در نقاط مختلف حاضر شوند و به کمک مسئولان بشتابند.
وی افزود: در طول این ایام، ۲۶ استان کشور درگیر خدمات درمانی و امدادی بودند.
از جمله ۳۷ دانشگاه علوم پزشکی و ۱۰۰ شهر که تحت تأثیر قرار گرفتند.
طبق دادههای ماهوارهای دریافتی از طریق سامانه EUC، از ما درخواست کمک شد.
به گفته میعادفر؛ طی این مدت، متأسفانه نزدیک به ۶ هزار نفر به بیمارستانها مراجعه کردند و خدمات درمانی دریافت نمودند.
همچنین ۴۴ عمل جراحی برای بیماران بستری انجام شد.
وی ادامه داد: در ۱۲ روز سلامت، گروههای پزشکی، پرستاری، و دیگر کادر درمانی حضوری پررنگ و مستمر داشتند و حتی برخی نیروهای بازنشسته نیز به صورت داوطلبانه بازگشتند، شیفتبندی شدند و در کنار همکاران خود به ارائه خدمات پرداختند.
به گفته میعادفر؛ اورژانس کشور در این مدت حدود ۱۰۵۰۰ مأموریت مرتبط با حوادث ویژه (جنگی یا بحرانی) و همچنین ۱۲۶ هزار مأموریت عادی انجام داد.
تمام تلاش ما این بود که خدمات درمانی و امدادی در هیچ نقطهای از کشور کاهش نیابد.
وی خاطرنشان کرد: از مردم عزیز ایران تشکر کنیم که در این ایام نهایت همکاری را با نیروهای اورژانس داشتند.
آنها با همراهی و درک بالای خود، در بسیاری از موارد خودشان به یکدیگر کمک کردند و بار را از دوش نیروهای امدادی کم کردند.
این رفتار فرهنگی و اجتماعی مردم، نمونهای از انسجام و همبستگی ملی در شرایط سخت است.
روایت رئیس سازمان اورژانس کشور از روزهای بحرانی و خدمات بیوقفه امدادی
میعادفر گفت: در این مدت با وجود شرایط بسیار سخت، خوشبختانه موفقیتهای خوبی در عرصه خدمات درمانی و امدادی داشتیم.
البته آمار نهایی باید توسط پزشکی قانونی تأیید شود، اما طبق دادههای ثبتشده، حدود ۱۰۲ نفر از بانوان کشور در این ایام به شهادت رسیدند.
همچنین ۴۷ کودک جان باختند و ۲۱۵ کودک و نوجوان در میان مصدومان قرار دارند.
وی افزود: در جریان این حوادث، ۱۱ دستگاه آمبولانس ما آسیب دیدند که از این تعداد، سه دستگاه بهطور کامل غیرقابل استفاده شد.
یکی از موارد تأسفبار، تخریب کامل پایگاه اورژانس هویزه بود که در کنار یادمان شهدای هویزه قرار داشت و متأسفانه بدون حفاظت باقی مانده بود.
میعادفر ادامه داد: در این مدت، ۹ بیمارستان در کشور دچار آسیب شدند که دو بیمارستان ناچار به تخلیه شدند و از جمله آنها بیمارستان فارابی کرمانشاه بود.، بازدید میدانی ما نشان داد که مهمترین بخش بیمارستان، یعنی بخش مراقبتهای ویژه (ICU) مورد اصابت قرار گرفته است.
در آن زمان، ۱۲ بیمار در این بخش بستری بودند که شش نفر از آنها به دستگاه تنفس مصنوعی متصل بودند.
این وضعیت بحرانی موجب شد تا بیماران به سرعت به مراکز درمانی دیگر منتقل شوند.
وی خاطرنشان کرد: سه مرکز بهداشتی درمانی نیز در این ایام آسیب دیدند.
در کنار این خسارتها، ۲۰ نفر از همکاران حوزه سلامت مجروح شدند که از این تعداد، ۱۶ نفر از نیروهای اورژانس بودند و متأسفانه یکی از همکاران ما که در میدان خدمات حاضر بود، بر اثر موج انفجار به شدت آسیب روانی و جسمی دید.
پس از درمان اولیه به خانه بازگشت، اما چند روز بعد با علائم شدید روانی به بیمارستان منتقل شد و همچنان در بخش روانپزشکی بستری است.
میعادفر گفت: ما در این ایام با حدود ۶۰۰۰ مراجعه درمانی مواجه بودیم و این رقم به روشنی حجم گسترده خدمات را نشان میدهد.
بدون تردید بخشی از این افراد، همچنان نیازمند مراقبتهای درمانی و روانپزشکی هستند.
وی با تقدیر از فداکاری کادر سلامت و همراهی مردم گفت: باید قدردان نیروهای درمان، اورژانس، پرستاران و پزشکانی باشیم که در این شرایط سخت، بدون لحظهای توقف در میدان باقی ماندند.
امیدواریم با حمایت مسئولان، زیرساختهای آسیبدیده بازسازی شود و سلامت روانی و جسمی آسیبدیدگان با جدیت پیگیری شود.
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به رویدادهای اخیر موسوم به جنگ ۱۲ روزه ، گفت: در حوزه خدمات سلامت و امداد، تجارب گرانبهایی بهدست آوردیم و این وقایع اگرچه تلخ بودند، اما موجب افزایش هماهنگی، سرعت عمل و انسجام میان دستگاههای امدادی و درمانی کشور شد.
وی افزود: در جریان این درگیریها، متأسفانه تعدادی از پزشکان و نیروهای درمانی به شهادت رسیدند و هرچند عمده این شهادتها به صورت پراکنده در مناطق مختلف رخ داد، اما در یکی از مناطق شهری، پزشکان مستقر در محل خدمت مستقیماً هدف قرار گرفتند و به شهادت رسیدند، همچنین جمعی از نیروهای داوطلب جمعیت هلال احمر نیز در یکی از محلات کشور جان خود را از دست دادند.
میعادفر ادامه داد: اتفاقات جنگ ۱۲، با همه تلخیها، تجربههای ارزشمندی برای ما به همراه داشت.
این هماهنگیها و اقدامات باعث شد بتوانیم خدمات گستردهای را در کمترین زمان ممکن به مردم ارائه کنیم.
بخش زیادی از فعالیتهایی که در این ایام انجام شد، با روحیه داوطلبی و ایثار همراه بود؛ نمونهاش حضور مؤثر نیروهای داوطلب در هفته داوطلب و همچنین پرسنل بیمارستان شهدای تهران است که در جریان انفجار میدان قدس، بلافاصله وارد عمل شدند.
وی اظهار کرد: در تمام این صحنهها، نیروهای درمانی نهتنها نقش تخصصی ایفا کردند، بلکه به عنوان مدافعان سلامت، شجاعانه در دل بحرانها ایستادند و بهراستی جا دارد این اقدامات بزرگ در قالب آثار مستند و حتی سریالهای تلویزیونی به تصویر کشیده شوند تا مردم بدانند چه تلاشها و فداکاریهایی در پشت صحنه صورت میگیرد.
میعادفر با اشاره به وضعیت کشور گفت: امیدواریم هیچگاه شاهد جنگ و بحران نباشیم، اما به هر حال، ما سازمانی فوریتی هستیم و کشور ما از نظر جغرافیایی، حادثهخیز محسوب میشود.
از همین رو، باید همیشه آماده باشیم.
وی تأکید کرد: تجهیزات، نیروها و برنامهریزیهای لازم برای پاسخ سریع و مؤثر فراهم است و ما تلاش میکنیم کاستیها را شناسایی و رفع کنیم.
هدف ما، ارائه خدمات بهتر و بیشتر به مردم عزیز در شرایط اضطراری است؛ همان مردمی که با اعتماد به ما تماس میگیرند و چشم امیدشان به اورژانس کشور است.