خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استقبال نخست‌وزیر کامبوج از برقرای آتش بس با تایلند - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 05 مرداد 1404 - 09:30
نخست وزیر کامبوج اعلام کرد که کشورش آمادگی دارد با تایلند درباره توافق آتش بس برای پایان دادن به درگیری های مرزی گفت وگو کند.
كامبوج،تايلند،گزارش،روز،مرزي،يكشنبه،آتش،ادامه،مانه،هون،معبد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با خبر پیشنهاد دونالد ترامپ برای برقراری آتش بس میان کامبوج و تایلند، هون مانه، نخست‌وزیر کامبوج روز یکشنبه (5 مرداد) اعلام کرد که وزیر خارجه کامبوج با روبیو وزیر خارجه آمریکا دیدار خواهد کرد تا درباره هماهنگی روابط میان کامبوج و تایلند گفت‌وگو کند؛ اما او در عین حال به بانکوک هشدار داد که نباید هیچ توافقی را نقض کند.
هون مانه همچنین از تماس تلفنی دونالد ترامپ و پیشنهاد او برای آتش‌بس استقبال کرد.
با وجود افزایش بحث‌ها درباره احتمال آتش‌بس میان تایلند و کامبوج، دو کشور روز یکشنبه برای چهارمین روز متوالی به تبادل آتش ادامه دادند.
خبرنگاران مستقر در شهر سامرائونگ (Samraong) کامبوج که در حدود 20 کیلومتری منطقه درگیری مرزی قرار دارد، گزارش دادند که از بامداد صدای انفجار توپخانه شنیده می‌شد.
به گزارش شرکت پخش ملی تایلند به نقل از منابع نظامی، درگیری‌های مرزی در بامداد یکشنبه با صدای تیراندازی ادامه داشت.
این رسانه در ادامه گزارش داد که در ساعت 6:40 صبح به وقت محلی، یک گلوله توپ شلیک‌شده از سوی کامبوج به یک خانه مسکونی در استان سورین اصابت کرده است.
تنش اخیر میان کامبوج و تایلند روز چهارشنبه 2 مرداد به دنبال آتش گشودن ارتش کامبوج به سمت نیروهای تایلند و زخمی شدن دو سرباز تایلندی آغاز شد.
نقطه آغاز بسیاری از اختلافات میان تایلند و کامبوج به نقشه‌های مرزی دوره استعمار فرانسه بازمی‌گردد که در آن زمان، مرزهای میان پادشاهی سیام (تایلند کنونی) و مستعمره فرانسوی کامبوج به‌گونه‌ای ترسیم شده بود که ابهاماتی در مورد مالکیت برخی نواحی از جمله معابد باستانی به‌ویژه معبد پره‌ویهار باقی ماند و با وجود اینکه دیوان بین‌المللی دادگستری در سال 1962 مالکیت این معبد را به کامبوج واگذار کرد، تایلند همچنان مدعی بخشی از زمین‌های اطراف این میراث باستانی است.
انتهای پیام/