وضعیت پرواز هواپیماهای MD به عراق تا ۸ مرداد تعیین تکلیف میشود
یک مقام مسئول سازمان هواپیمای کشوری با اشاره به مذاکرات فنی با طرف عراقی گفت: تا ۸ مرداد مشخص میشود کدام شرکتها با چه ناوگانی از جمله هواپیماهای «امدی» میتوانند به عراق پرواز کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا صانعی معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری امروز (یکشنبه، ۵ مرداد) در حاشیه آئین تجلیل از خدمتگزاران عملیات حج ۱۴۰۴ در جمع خبرنگاران با اشاره به رایزنیها برای رفع محدودیت پروازی هواپیمای «ام، دی» به عراق در ایام اربعین امسال، اظهار کرد: روز پنجشنبه نشستی میان مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری ایران و طرف عراقی برگزار شد که در آن هم مباحث فنی مطرح شد و هم بر ضرورت تسهیل شرایط برای حضور حداکثری زائران ایرانی تأکید گردید.
وی افزود: در این دیدار، یکی از موضوعات مورد تأکید، بررسی محدودیتهایی بود که درباره ناوگان ایرانی اعمال شده بود.
طرف عراقی اذعان داشت که نگرانیهایی از بابت ایمنی دارد و طرف ایرانی نیز تلاش کرد موضوع را بهنحوی پیش ببرد که در روزهای آینده شاهد گشایش در این زمینه باشیم.
صانعی بیان کرد: هدف اصلی این بود که طرف عراقی از ایمنی تایپهای هواپیما که در ایران بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، اطمینان حاصل کند.
بر همین اساس مقرر شد مستنداتی میان دو طرف رد و بدل شود و در صورت نیاز، طرف عراقی از مراکز تعمیر و نگهداری و فرآیندهای نظارتی سازمان هواپیمایی کشوری بازدید کند.
وی تصریح کرد: در جریان این مذاکرات، درباره یکی دو مدل هواپیما توافقاتی حاصل شد و فعلاً مجوز پرواز آنها از سوی طرف عراقی صادر شده است.
امیدواریم با اطمینانی که طرف عراقی کسب خواهد کرد، پرواز هواپیماهای مدل امدی نیز مسیر خواهد شد.
معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری گفت: بخش عمده این محدودیتها از بیاطلاعی از ساختار نظارتی ایران است.
در سالهای اخیر، ناوگان امدی بهتدریج جایگزین سایر ناوگانها شده است
وی افزود: مهمترین بازه زمانی برای ما، ایام پروازهای اربعین است و اگر در همین مقطع گشایشی حاصل شود، بسیار راهگشا خواهد بود.
تلاش میکنیم در سایر ایام سال نیز بتوانیم طرف عراقی را متقاعد کنیم تا همانند برخی کشورهای منطقه که فعالیت ناوگان امدی را مجاز میدانند، عراق نیز چنین رویهای اتخاذ کند.
معاون سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: یکی از مباحث مهم، موضوع بودجه کشور عراق و درآمد حاصل از رویالتی است که مورد توجه طرف عراقی قرار دارد.
بنابراین، این موضوع فقط به سازمان هواپیمایی مربوط نمیشود و اگر قرار باشد در خصوص رویالتی تصمیمی گرفته شود، باید همانند دیگر کشورها، در مجالس پارلمانی دو کشور تصویب شود.
وی گفت: تا تاریخ ۸ مرداد مشخص خواهد شد که وضعیت ناوگان امدی چگونه خواهد بود و کدام شرکتهای هواپیمایی با چه ظرفیتی مجاز به انجام عملیات خواهند شد.