خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فرانسه: به رسمیت شناختن کشور فلسطین «گامی اساسی» به سوی صلح و ثبات است

اعتماد | همه | شنبه، 04 مرداد 1404 - 23:00
فرانسه بار دیگر بر تعهد خود به راه‌حل «دو کشوری» مبتنی بر قوانین بین‌المللی تأکید کرد و به رسمیت شناختن کشور فلسطین را گامی اساسی در راستای تحقق صلح و ثبات دانست.
رسميت،فلسطين،كشور،فرانسه،غزه،رژيم،شناختن،حماس،نوار،صهيونيستي ...

فرانسه: به رسمیت شناختن کشور فلسطین «گامی اساسی» به سوی صلح و ثبات است
فرانسه بار دیگر بر تعهد خود به راه‌حل «دو کشوری» مبتنی بر قوانین بین‌المللی تأکید کرد و به رسمیت شناختن کشور فلسطین را گامی اساسی در راستای تحقق صلح و ثبات دانست.
کد خبر: 726201 | ۱۴۰۴/۰۵/۰۴ ۲۲:۵۸:۵۳
وزارت امور خارجه فرانسه در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که به رسمیت شناختن کشور فلسطین به تسهیل برقراری «مذاکرات ضروری» میان (رژیم) اسرائیل و فلسطینی‌ها در ارتباط با وضعیت نهایی، از جمله مسائل مربوط به مرزها کمک خواهد کرد.
به گزارش ایرنا از آناتولی، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز پنجشنبه شب گفته بود که پاریس کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت و این تصمیم را در مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر (مهر) رسما اعلام خواهد کرد.
مکرون در شبکه اجتماعی ایکس در همین ارتباط نوشت که «صلح امکان‌پذیر است» و پاریس این تصمیم را «به دلیل تعهد تاریخی خود به صلحی پایدار و عادلانه در خاورمیانه» اتخاذ کرده است.
وی بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه، آزادی همه اسرای صهیونیست و ارسال گسترده کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه تاکید کرد.
علاوه بر این، مکرون خواستار «خلع‌ سلاح» حماس شد.
رئیس جمهور فرانسه پیشتر گفته بود که وجود یک کشور فلسطینی نه تنها یک تعهد اخلاقی، بلکه یک ضرورت سیاسی در شرایط کنونی است.
وی همچنین ابراز امیدواری کرده بود که به رسمیت شناختن فلسطین توسط فرانسه، سایر دولت‌ها را ترغیب کند که اقدام مشابهی انجام دهند و کشورهای دیگر نیز فلسطین را به رسمیت بشناسند.
فرانسه اولین عضو از گروه هفت (G۷) است که قرار است کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.
تاکنون، ۱۴۷ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند.
رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران شد.
در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش‌بس برقرار شد و براساس آن تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه، رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس، سر باز زد و از بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش‌بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.
با تداوم جنایت های رژیم صهیونیستی به نوار غزه، شمار کلی شهدای این باریکه تحت محاصره و زیر آتش از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون به ۵۹ هزار و ۷۳۳ نفر و شمار مجروحان به ۱۴۴هزار و ۴۷۷ تن رسید.