تظاهرات در سوئد در اعتراض به سکوت این کشور در مورد نسلکشی در غزه
صدها نفر در استکهلم تجمع کردند تا به سکوت مداوم دولت سوئد در مورد نسلکشی و محاصره مداوم اسرائیل در نوار غزه اعتراض کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - صدها نفر روز شنبه در میدان اودنپلان در استکهلم تجمع کردند تا به سکوت مداوم دولت سوئد در مورد نسلکشی و محاصره مداوم اسرائیل در نوار غزه اعتراض کنند.
این تظاهرات که توسط گروههای جامعه مدنی سازماندهی شده بود، خواستار اقدام فوری سران سوئد برای توقف جنایات جنگی اسرائیل در غزه شد.
معترضان پلاکاردهایی را حمل میکردند که روی آنها نوشته شده بود: «کودکان در غزه کشته میشوند»، «مدارس و بیمارستانها بمباران میشوند» و «به کمبود غذا پایان دهید».
جمعیت قبل از راهپیمایی به سمت وزارت امور خارجه شعار «آزادی برای فلسطین، نه به طرح نتانیاهو-ترامپ» سر دادند.
پروفسور ماتیاس گاردل از دانشکده تاریخ ادیان دانشگاه اوپسالا در گفتوگو با آناتولی، اسرائیل را به ارتکاب پاکسازی قومی در غزه متهم کرد و از دولت سوئد به دلیل سکوت، انتقاد کرد.
او گفت که اسرائیل به اشغال کرانه باختری ادامه میدهد و در عین حال از گرسنگی به عنوان سلاح استفاده میکند و تلههای مرگباری را در نزدیکی نقاط توزیع کمکهای بشردوستانه قرار میدهد.
از دوم مارس (۱۱ اسفند)، اسرائیل از اجرای آتشبس و توافق تبادل زندانیان با حماس عقبنشینی کرده است، در حالی که گذرگاههای غزه را بسته نگه داشته و مانع ورود صدها کامیون کمک به این منطقه محاصره شده، شده است.
اسرائیل با رد فشارهای بینالمللی برای آتشبس، از اواخر سال ۲۰۲۳ یک کمپین مرگبار علیه غزه را دنبال کرده و بیش از ۵۹۶۰۰ فلسطینی را به شهادت رسانده است - که بیشتر آنها زن و کودک هستند.
مرگ و میر ناشی از گرسنگی در هفتههای اخیر به دلیل محاصره چند ماهه و عملیات کمکرسانی نادرست توسط بنیاد تحت نظارت آمریکا و اسرائیل به شدت افزایش یافته است.
در ماه نوامبر، دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد.
اسرائیل همچنین به دلیل جنگ خود علیه این منطقه محصور که اکنون در دومین سال خود قرار دارد، با پرونده نسلکشی در دیوان بینالمللی دادگستری روبهرو است.
منبع: آناتولی