خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تبعات رویارویی موشک های ایرانی با سامانه های پدافندی آمریکایی

مشرق | بین‌الملل | شنبه، 04 مرداد 1404 - 21:40
موشك،ايران،رهگير،گزارش،تاد،ذخاير،ايالات،متحده،دفاع،آمريكا،اس ...

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی حقایق آمریکا در مطلبی به تحلیل اندیشکده JINSA از تبعات رویارویی موشک های ایرانی با سامانه های پدافندی آمریکایی در جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل علیه ایران پرداخت:
بر اساس گزارش جدید موسسه یهودی امنیت ملی آمریکا (JINSA)، ارتش آمریکا نزدیک به ۱۴ درصد از زرادخانه خود را در جریان درگیری ماه گذشته با ایران به کار گرفته است و ممکن است حداقل سه تا هشت سال طول بکشد تا ذخایر موشک‌های رهگیر ارتفاع بالا خود را دوباره جایگزین کند.
این گزارش نشان می‌دهد که موشک های رهگیر شلیک شده توسط سامانه‌های دفاع منطقه‌ای ارتفاع بالای ترمینال ایالات متحده، تقریباً نیمی از کل رهگیرهای مورد استفاده برای محافظت از اسرائیل در برابر موشک‌های بالستیک میان‌برد ایران در طول بمباران ۱۲ روزه را تشکیل می‌دهند.
در حالی که سامانه‌های تاد - به همراه رهگیرهای ارو-۲ و ارو-۳ اسرائیل - با موفقیت ۲۰۱ موشک از ۵۷۴ موشک ایران را منهدم کردند، کاهش سریع ذخایر این سامانه‌ها نگرانی‌هایی را در مورد توانایی‌ها در درگیری‌های آینده ایجاد می‌کند.
ایالات متحده در طول این درگیری ۹۲ موشک رهگیر تاد شلیک کرده است که از مجموع ذخایر تخمینی آن که حدود ۶۳۲ موشک است، کاسته است.
طبق برآوردهای اخیر بودجه از سوی آژانس دفاع موشکی، رهگیرهای THAAD توسط لاکهید مارتین تولید می‌شوند و هر کدام حدود ۱۲.۷ میلیون دلار هزینه دارند.
ایالات متحده در سال ۲۰۲۴، ۱۱ موشک رهگیر دریافت کرد و قرار است تا پایان سال، ۱۲ موشک دیگر نیز دریافت کند.
انتظار می‌رود تا پایان سال مالی ۲۰۲۶، بین ۲۵ تا ۳۷ موشک رهگیر دیگر نیز دریافت شود، اما تکمیل ذخایر هنوز می‌تواند سه تا هشت سال طول بکشد.
ایالات متحده تقریباً از 30 رهگیر پاتریوت برای دفاع از حملات ایران علیه پایگاه هوایی العدید در قطر استفاده کرده است.
اگرچه موشک‌های پاتریوت ارزان‌تر و سریع‌تر تولید می‌شوند، اما همان دفاع در سطح صحنه نبرد را که تاد ارائه می‌دهد، ارائه نمی‌دهند.
این گزارش می‌گوید، علاوه بر نگرانی‌های پنتاگون، میزان اصابت موشک‌های ایران در دوره‌هایی که سامانه‌های تاد ابزار اصلی بازدارندگی بودند، افزایش یافته است که نشان‌دهنده محدودیت‌های بالقوه این سامانه در طول حملات مداوم است.
ویدئوی رهگیری موشک‌ها که توسط JINSA تجزیه و تحلیل شده است، نشان می‌دهد که در دوره‌هایی که سامانه‌های THAAD بیش از ۶۰ درصد از رهگیری‌های مورد استفاده را تشکیل می‌دادند، ایران میزان اصابت موشک‌های خود را ۱ تا ۴ درصد افزایش داده است.
در این گزارش آمده است: «با توجه به اینکه سیستم‌های رهگیری به حداکثر ظرفیت خود رسیده‌اند، حتی ناکارآمدی‌ها یا تأخیرهای جزئی نیز می‌توانند عواقب قابل توجهی داشته باشند.»
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.