خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ترکیه ۴۸ جنگنده رادارگریز به اندونزی فروخت

مشرق | سیاسی | شنبه، 04 مرداد 1404 - 20:11
مقام‌های دفاعی ترکیه و اندونزی، در حاشیه نمایشگاه تسلیحاتی «ایندو دیفنس» در جاکارتا، قراردادی رسمی برای تحویل ۴۸ فروند جنگنده شبح رادارگریز «قاآن» امضا کردند.
جنگنده،تركيه،اندونزي،هوايي،قرارداد،مجهز،پيشرفته،تحويل،رسمي،ص ...

به گزارش مشرق به نقل از وبسایت الدفاع العربی، شرکت صنایع هوافضای ترکیه (Turkish Aerospace Industries)، تولیدکننده جنگنده رادارگریز قاآن، اعلام کرد که توافق‌نامه‌ای برای فروش ۴۸ فروند از این جنگنده با مقامات دفاعی اندونزی نهایی شده است.
این قرارداد در جریان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی تسلیحات «ایندو دیفنس» در پایتخت اندونزی، جاکارتا، امضا شد.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، از این توافق به‌عنوان موفقیتی بزرگ، یاد و تأکید کرد که فرآیند تولید جنگنده‌ها در ترکیه و با مشارکت ظرفیت‌های صنعتی اندونزی انجام خواهد شد.
وی در عین حال از افشای مبلغ کلی قرارداد، خودداری کرد.
بر اساس بیانیه رسمی شرکت ترکیه‌ای، تحویل این جنگنده‌ها طی یک دوره ۱۰ ساله انجام خواهد شد.
همچنین هواپیماهای مذکور به موتور جت توربوفن پیشرفته TF۳۵۰۰۰ مجهز خواهد بود که هم‌اکنون در داخل ترکیه در دست توسعه قرار دارد.
این قرارداد، صرفاً محدود به خرید و تحویل جنگنده‌ها نیست، بلکه بخش مهمی از آن به انتقال فناوری‌های پیشرفته در حوزه صنایع هوایی اختصاص دارد و هدف این اقدام، تقویت ظرفیت‌های بومی هر ۲ کشور و بهره‌برداری از زیرساخت‌های صنعتی اندونزی برای پشتیبانی از تولید و نگهداری جنگنده‌های قاآن اعلام شده است.
جنگنده قاآن (در ابتدا با نام TF-X)، نخستین بار در نمایشگاه هوایی پاریس در سال ۲۰۱۹ رونمایی شد.
نخستین پرواز آزمایشی این جنگنده سال گذشته انجام شد و انتظار می‌رود از سال ۲۰۲۸ به صورت رسمی به نیروی هوایی ترکیه ملحق شود.
بنا بر گفته سازندگان، این پرنده رزمی به فناوری‌های پیشرفته‌ای نظیر سیستم‌های پروازی مبتنی بر هوش مصنوعی مجهز است و قابلیت اجرای هم‌زمان عملیات هوایی و تهاجم زمینی را دارد.
پیش از این، جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۳ به برنامه توسعه این جنگنده پیوسته بود؛ همچنین کشورهایی نظیر پاکستان و یکی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز علاقه‌مندی خود را به مشارکت در این پروژه ابراز کرده‌اند.