سردار زاده کمند: یک میلیون و 131 هزار سرباز مهارت آموزی شدند
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با اشاره به رشد کمی و کیفی آموزش های مهارتی در دوران سربازی گفت: از ابتدای اجرای طرح تاکنون، بیش از یک میلیون و 131 هزار نفر از سربازان تحت پوشش آموزش های مهارتی قرار گرفته اند.

به گزارش خبرنگار تسنیم از لنگرود، سردار محمدجواد زادهکمند فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح امروز در گردهمایی سراسری آموزش مجریان طرح «مهارتآموزی تا اشتغال» که در چمخاله لنگرود برگزار شد، اظهار کرد: از سال 1396 که قرارگاه مهارتآموزی تشکیل شد، هدف ما توانمندسازی و ارتقای اثربخشی خدمت وظیفه عمومی، افزایش جذابیت دوران سربازی، ایجاد نشاط، و فراهم کردن تصویر روشن از اشتغال پس از خدمت بوده است.
وی با بیان اینکه در اجرای این طرح، با مدل علمی و مبتنی بر نیازسنجی مهارتی استانها، دورهها طراحی، اجرا و نظارت شدهاند، گفت: با مشارکت ستاد کل نیروهای مسلح، دستگاههای اجرایی، و اکنون سازمانهای مردمنهاد، توانستهایم یکی از موفقترین همکاریهای بین نیروهای مسلح و دولت را رقم بزنیم که اکنون با راهبری 28 دستگاه اجرایی در حال اجراست.
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی با بیان اینکه برای تضمین اجرای صحیح طرح، شورای عالی سیاستگذاری تشکیل شده و بیش از 50 شیوهنامه، دستورالعمل و آییننامه در سطح ملی ابلاغ شده است، افزود: همچنین مفاد این برنامه در سند مصوب سال 1400 هیئت دولت و برنامه هفتم توسعه کشور نیز گنجانده شده است.
زاده کمند با بیان اینکه طرح «مهارتآموزی تا اشتغال» دارای ارکانی از پیش از خدمت تا پس از خدمت سربازی است، تصریح کرد: قبل از اعزام، مشوقهایی برای مهارتآموزی در نظر گرفته شده، در بدو خدمت مهارتهای عمومی ارائه میشود، در حین خدمت آموزشهای تخصصی و مهارتهای مرتبط با اوقات فراغت، و در پایان، مسیرهای اشتغال و اتصال به بازار کار برای سربازان طراحی شده است.
به گفته وی، 512 رشته تخصصی مهارتی در این طرح پیشبینی شده که قابلیت اصلاح و تکمیل بر اساس نیازسنجیهای استانی را دارد، همچنین با توجه به تنوع مأموریت نیروهای مسلح، دورهها در قالبهای آموزشی مختلف و منعطف برگزار میشوند تا منجر به اشتغال واقعی شوند.
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با بیان اینکه از آغاز اجرای طرح تاکنون، بیش از یک میلیون و 131 هزار نفر از سربازان تحت پوشش آموزشهای مهارتی قرار گرفتهاند، گفت: این عدد اکنون به بیش از یک میلیون و 150 هزار نفر رسیده است، در کنار آن، سه هزار و 900 مربی مهارتی با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای تربیت شدهاند.
زاده کمند با بیان اینکه تاکنون چهارده هزار و 134 محیط کار واقعی و سه هزار و 328 کارگاه آموزشی ایجاد شده است که از این تعداد، یک هزار و 192 کارگاه در قالب 149 مجتمع آموزشی با همکاری سازمان جهاد کشاورزی راهاندازی شده که نقش مهمی در ارتقای مهارتها دارند، افزود: در سه سال اخیر نیز با همکاری نهادهای مختلف، موفق شدیم برای 39 هزار نفر از سربازان پس از پایان خدمت، تحصیلات شغلی و مسیر اشتغال ایجاد کنیم که 94 درصد آنان منجر به اشتغال پایدار شدهاند.
وی با اشاره به ایجاد سامانه یکپارچه از پیش از خدمت تا پس از خدمت بیان کرد: در این سامانهها، مشوقها، ثبتنامها، دورههای آموزشی و معرفی به بازار کار بهصورت متمرکز و سیستمی مدیریت میشود، در حال حاضر از چهار سامانه تخصصی برای این هدف بهره میگیریم که از سوی دولت و قرارگاه مرکزی پشتیبانی میشوند.
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با اشاره به همکاری نهادهای مختلف از جمله وزارت ورزش و جوانان، سازمان فنی و حرفهای کشور و سازمانهای مردمنهاد، اظهار امیدواری کرد که این طرح بزرگ و ملی که به گفته وی «یادگار شهید بزرگوار سردار باقری» است، با انسجام و مشارکت همه دستگاهها بهخوبی اجرا شود.
زاده کمند با بیان اینکه باید غربالگری دقیقی از میان داوطلبان دورههای مهارتی انجام شود تا افراد مستعد شناسایی و متناسب با شرایط استانها و بازار کار، به رشتههای مورد نیاز هدایت شوند،گفت: رصد دقیق اجرای مؤثر دورهها، تضمینکننده تحقق هدف نهایی یعنی اشتغال پایدار و باکیفیت جوانان پس از خدمت خواهد بود.
انتهای پیام/