اذعان دولت آمریکا به دروغ سرقت کمکهای غذایی غزه توسط حماس - تسنیم
در یک بررسی داخلی در دولت آمریکا هیچ مدرکی از سرقت گسترده کمک های غزه توسط حماس یافت نشده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، شبکه سی ان ان در گزارشی اعلام کرد در یک بررسی داخلی دولت آمریکا هیچ مدرکی دال بر سرقت گسترده کمک های بشردوستانه تامین شده توسط آمریکا در غزه توسط حماس یافت نشده است.
این یافته در تضاد با ادعاهای وزارت امور خارجه آمریکا است که از آن ها برای توجیه حمایت از یک سازمان خصوصی بحث برانگیز که توزیع کمکها در نوار غزه را برعهده گرفته، استفاده شده بود.
این تحلیل که توسط آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) انجام شده، به بررسی 156 مورد گزارش شده از هدررفت، تقلب و سوء استفاده توسط سازمان های همکار در فاصله بین اکتبر 2023 تا مه 2025 پرداخته است.
براساس این گزارش، در بررسی این موارد، هیچ گونه ارتباطی با گروه های تحریم شده یا سازمان های تروریستی خارجی یافت نشده است.
علاوه بر این، این بررسی نشان داده که تنها مقدار کمی از کمکهای بشردوستانه USAID در غزه از دست رفته است، کمتر از یک درصد از این کمک ها تحت تاثیر سرقت، انحراف، تقلب یا هدررفت قرار گرفته اند.
در همین حال، یک منبع آگاه در گفتگو با سی ان ان اظهار کرد هیچ نشانه ای مبنی بر از بین رفتن سیستماتیک کمک ها به دلیل دخالت یا سرقت یا انحراف توسط حماس، وجود ندارد.
دولت ترامپ بارها ادعا کرده که کمک های بشردوستانه در غزه به طور گسترده توسط حماس به سرقت می رود.
آنها اظهار کردند تنها صندوق بشردوستانه غزه ( GHF) که یک سازمان خصوصی مورد حمایت آمریکا و اسرائیل است، می تواند کمک ها در این منطقه محاصره شده بدون وقوع چنین سرقت هایی را توزیع کند.
در همین حال تامی پیگت سخنگوی معاون وزارت امور خارجه آمریکا اظهار کرد ما می خواهیم تا جای ممکن کمک های بیشتری وارد غزه شود به طوری که توسط نیروهای حماس سرقت نشود و صندوق بشردوستانه غزه راهی برای انجام این کار پیدا کرده است ما خواستار حمایت بیشتر از این بنیاد برای رساندن این کمک ها هستیم.
این یافتههای USAID به مقاماتی در اداره امور خاورمیانه وزارت خارجه آمریکا، و به افراد فعال در زمینه کمک های بشردوستانه و دفتر بازرسی کل USAID ارائه شده است.
USAID عملیات های خود را در اول جولای متوقف کرد و بخشی از فعالیت های آن به وزارت خارجه منتقل شد.
با این حال، نهاد نظارتی USAID همچنان فعال است.
البته هنوز مشخص نیست که آیا این یافته ها به مقامات عالی رتبه وزارت خارجه گزارش شده یا خیر.
براساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین و سازمان ملل، بیش از هزار نفر هنگام تلاش برای دریافت کمک، توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده اند، که 60 درصد این افراد در حین تلاش برای رسیدن به مراکز وابسته به GHF جان باخته اند.
هزاران نفر دچار سوء تغذیه شده و بیش از دوازده نفر در این هفته به دلیل گرسنگی، جان خود را از دست دادهاند.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که مدارک ویدئویی بی پایانی از غارت توسط حماس وجود دارد و اطلاعاتی نشان میدهد که بخش قابل توجهی از کامیونهای حامل کمکهای غیرمرتبط با GHF منحرف، غارت، دزدیده یا به طور خودسرانه توزیع شدهاند.
این سخنگو نمونه ای از این مدارک را ارائه نکرد، اما اظهار کرد کوهی از این مدارک، ویدیوهایی هستند که در شبکه های اجتماعی در دسترس عموم قرار دارند.
وی همچنین امدادگران را به دروغ گویی درباره غارت متهم کرد و گفت: این کار تلاشی اندک برای سرپوش گذاشتن بر فساد در روند توزیع کمکها بوده است.
وی افزود: با توجه به تحولات میدانی، ما به ارزیابی موثرترین روشها برای رساندن کمک به مردم غزه ادامه خواهیم داد.
در همین حال سخنگوی دفتر بازرسی کل USAID نیز خاطرنشان کرد آنها همواره به USAID، سازمانهای غیردولتی و آژانسهای سازمان ملل درباره خطر انحراف کمکها به سمت حماس و سایر گروه های تروریستی هشدار داده اند.
وی تصریح کرد تحقیقات ما در ارتباط با غزه همچنان ادامه دارد، از جمله درباره کارکنان آژانس آنروا که در حملات تروریستی 7 اکتبر مشارکت داشتند.
علاوه بر این یک منبع آگاه بیان کرد گزارش اخیر دفتر بازرسی کل USAID ، نقص ها و آسیب پذیری هایی را در توانایی این آژانس برای اطمینان از اینکه کمک های بشردوستانه به غزه، به دست حماس یا سایر گروه های تروریستی نیفتد، شناسایی کرده است.
تحلیل USAID، که در اواخر ماه ژوئن تکمیل شد، بیان می کند که در اکثر موارد، نمی توان عامل خاصی را به طور قطعی به عنوان مسئول شناسایی کرد.
به علاوه، در این بررسی آمده است که همکاران معمولا متوجه می شدند که اقلام در مسیر حمل و نقل به سرقت رفته است، بدون اینکه فرد یا گروه مسئول شناسایی شود.
در همین حال دو منبع اظهار کردند به دلیل آنکه عامل سرقت مشخص نشده، امکان دارد که حماس کمک ها را به سرقت برده باشد.
با این حال، آنها نسبت به این ایده که سرقتی سازمان یافته بدون مدارک وجود دارد، ابراز تردید کردند.
اما مقامات بشردوستانه نیز پیشتر گفته بودند که انحراف گسترده کمک ها دیده نشده است .
یکی از این منابع خاطرنشان کرد که USAID ذینفعان این کمکها را بررسی نمی کند، بنابراین در این تئوری، خانواده های مقامات دولتی حماس در غزه ممکن است این کمک ها را دریافت کرده باشند، اما این افراد نیروهای مسلح حماس نیستند.
آنها جزئی از جمعیت غزه هستند.
علاوه بر این، بررسی USAID نشان داد که ارتش اسرائیل به طور مستقیم یا غیرمستقیم مسئول از دست رفتن کمکهای تامین شده توسط آمریکا در 28 درصد موارد سرقت یا هدررفت در بازه زمانی اکتبر 2023 تا مه 2025 بودهاند.
این یافته بر اساس گزارش های ارائه شده توسط سازمان های همکار تهیه شده است.
براساس ارائه ای از این تحلیل، بخشی از، از دست رفتن کالاها ناشی از حملات هوایی، دستورهای تخلیه، یا دستور نیروهای دفاعی اسرائیل برای استفاده از مسیرهای پرخطر بر خلاف خواسته های شرکای توزیع کالاها بوده است.
در این ارائه آمده است: شرکای ما اغلب گزارش دادند که بر خلاف هماهنگی های گسترده با ارتش اسرائیل، غارت در مسیر به سمت مراکز توزیع رخ داده است.
همچنین زمانی که شرکا خواهان استفاده از مسیرهای جایگزین به دلیل خطر بالای سرقت یا غارت بودند، ارتش اسرائیل آنها را مجبور می کرد از مسیرهایی با خطر بیشتر و با تهدیدات شناخته شده استفاده کنند، که این امر اقلام کمک رسانی را در معرض خطر قرار داده است.
گفتنی است ارتش رژیم صهیونیستی به این گزارش پاسخی نداد اما مدعی شد که در طول جنگ، مستندات فراوانی وجود داشته که نشان می دهد حماس به طور سیستماتیک کمکهای بشردوستانه را برای تامین مالی فعالیتهای تروریستی به روشهای مختلف، مورد سوء استفاده قرار داده است.
انتهای پیام/