خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فصلنامه «نامه‌جمهور» با موضوع «بازسازی اجتماعی مقاومت» منتشر شد - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 04 مرداد 1404 - 17:12
شماره دهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان «بازسازی اجتماعی مقاومت» منتشر شد. این شماره با محوریت ویژه نامه ای درباره «نقد اقتصاد سیاسی اشغال» در 400 صفحه به چاپ رسیده است.
مقاومت،اجتماعي،جنگ،شماره،سلطه،بازسازي،سياسي،فصلنامه،اشغال،عد ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، این سومین شماره از مجموعه مباحث فصلنامه درباره مقاومت به‌شمار می‌آید که با تمرکز بر جنگ 12 روزه و با رویکردی اجتماعی-نظری به بررسی ابعاد مختلف مقاومت، جنگ، سلطه و مسئله فلسطین می‌پردازد.
تلاش این شماره بر آن است تا از قالب‌های مرسوم سیاسی و نظامی فراتر رود و تحلیلی متفاوت از تجربه‌های مقاومت ارائه دهد.
عنوان «بازسازی اجتماعی مقاومت» برگرفته از بخشی از پیام تاریخی امام خمینی (ره) در پذیرش قطعنامه است: «امروز جنگ فقر و غنا، جنگ پابرهنه‌ها و مرفهین بی‌درد شروع شده است.»
این عنوان می‌کوشد پیوندی میان مقاومت در برابر سلطه، همبستگی در دوران بحران، بازسازی خرابی‌های ناشی از جنگ و تحریم، و سیاست‌گذاری مبتنی بر عدالت اجتماعی برقرار کند.
بر این اساس، برای بازسازی سیاسی و سیاستی دفاع مقدس دوم، توجه دوباره به ایده‌های امام راحل در تحلیل جنگ تحمیلی و بازسازی پس از آن ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.
در سرمقاله این شماره با عنوان «بازسازی اجتماعی مقاومت»، مجتبی نامخواه، سردبیر فصلنامه، به تبیین مفهوم «زندگی مقاومت است» پرداخته است؛ مفهومی که در دومین پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب در جنگ اخیر نیز مورد تأکید قرار گرفت.
نامخواه در این مقاله سه راهبرد اصلی برای تداوم حیات اجتماعی مقاومت مطرح می‌کند:
1.
مقاومت را اجتماعی بفهمیم
2.
مقاومت اجتماعی را فعال کنیم
3.
مقاومت را عدالت اجتماعی بفهمیم
شماره دهم در دو فصل اصلی با عناوین «تأملاتی درباره جنگ و جامعه» و «جنگ و سیاست‌گذاری» سامان یافته و همچنین شامل ویژه‌نامه‌ای با محور «اقتصاد سیاسی اشغال» است.
فصل نخست به معنا و پیامدهای اجتماعی جنگ اخیر می‌پردازد، در حالی که فصل دوم با تمرکز بر سیاست‌گذاری متناسب با شرایط جنگی، پیشنهادهایی مبتنی بر شناخت اجتماعی ارائه می‌دهد.
یکی از مسیرهای کلیدی در این میان، فهم اقتصاد سیاسی سلطه در منطقه غرب آسیا است؛ موضوعی که هنوز آن‌گونه که باید، مورد توجه قرار نگرفته است.
ویژه‌نامه «نقد اقتصاد سیاسی اشغال» با مجموعه‌ای از گفت‌وگوها و مقالات، خواننده را با مهم‌ترین مباحث نظری این حوزه آشنا می‌سازد.
در این بخش از دیدگاه‌های پژوهشگران و نظریه‌پردازانی همچون آدام هنیه، شیر هور، جاستین پودر، مکس آیل و سارا روی بهره گرفته شده است تا ساختارهای اقتصادی سلطه، فرآیند دولت‌سازی اسرائیلی، و نقش اشغال در بازتولید نابرابری و توسعه‌زدایی مورد تحلیل قرار گیرد.
هدف «نامه‌جمهور» در این شماره، مانند گذشته، بازاندیشی در مسئله مقاومت و فلسطین از منظر عدالت اجتماعی است؛ تلاشی برای فهمی نظری‌تر، انسانی‌تر و اجتماعی‌تر از مقاومت، فلسطین و سلطه.
در این شماره، نویسندگان همکار همچون محسن قنبریان، سید سعید لواسانی، رقیه فاضل، سارا لاریجانی و طاها زینالی، و همچنین اعضای تحریریه شامل علی اسکندری نداف، علیرضا خیراللهی، زهرا معماریان‌پور، سجاد مقید، اکبر محمدی، صادق کربلایی‌زاده، متین فارابی و سعید خلیفه، کوشیده‌اند تا اثری خواندنی، پژوهشی و به‌روز درباره ابعاد مختلف مقاومت فراهم آورند.
فصلنامه «نامه‌جمهور» با مدیرمسئولی روح‌الله رشیدی و سردبیری مجتبی نامخواه منتشر می‌شود.
علاقه‌مندان برای تهیه این شماره می‌توانند از طرح پیش‌فروش با تخفیف 25 درصدی استفاده کرده و از طریق شماره 09016855290 یا صفحه مجازی نامه‌جمهور در شبکه‌های اجتماعی به نشانی @nameh_jomhour اقدام کنند.
انتهای پیام/