خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تاکید سران عراق بر ضرورت پایان یافتن جنایات اشغالگران علیه زنان غزه

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 04 مرداد 1404 - 17:12
سران عرب در نشست روز اسلامی مبارزه با خشونت علیه زنان، به جنایات ضد بشری و وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه زنان فلسطینی اشاره کرده و خواستار تحرک جهانیان برای پایان دادن به این جنایات شدند.
زنان،عراق،خشونت،غزه،حقوق،عراقي،قوانين،حمايت،ادامه،شوراي،رئيس ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هفدهمین نشست «روز اسلامی مبارزه با خشونت علیه زنان» با حضور سران و مقامات بلندپایه عراق برگزار شد.
اول صفر سالروز ورود اسیران خاندان نبوت به شام است.
روزی که آشکارترین مصداق تعرض و خشونت در حق فرزندان انبیا در تاریخ بشر را شاهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالعزیز حکیم در سال 2008 پیشنهاد کرد که روز اول صفر به عنوان «روز اسلامی مبارزه با خشونت علیه زنان» نام‌گذاری شود و هیئت وزیران عراق نیز این پیشنهاد را تصویب کرد.
هر ساله در این روز مراسمی تحت این عنوان با حضور مقامات عراقی و نمایندگانی از کشورهای دنیا در بغداد برگزار می‌شود.
رئیس‌جمهور عراق: جنایت علیه زنان فلسطینی، سند آشکار تبعیض و دوگانگی نظام بین‌الملل است
عبداللطیف رشید، رئیس‌جمهور عراق در سخنانی در این نشست گفت که طی سال‌های گذشته خشونت علیه انسان، و به‌طور ویژه علیه زنان، گسترش یافته و علنی‌تر شده است.
وی با بیان اینکه این خشونت‌ها تهدیدی برای انسجام خانواده عراقی به‌شمار می‌رود، افزود: همه می‌دانیم که این پدیده خطرناک در تعارض با ادیان آسمانی و بسیاری از قوانین اسلامی و قوانین وضع‌شده برای دستیابی زنان به حقوق کامل خود است.
رشید در ادامه سخنان خود به جنایات و کشتار روزانه ملت فلسطین اشاره کرد و گفت: جنایت و کشتار روزانه ملت فلسطین و به‌طور ویژه زنان فلسطینی، دلیل آشکاری از سیاست تبعیض و یک بام و دو هواست.
السودانی: زنان غزه در معرض بدترین جنایات ضد انسانی‌اند
محمدشیاع السودانی، نخست وزیر عراق هم در این نشست گفت یکم صفر یادآور رویداد غم‌انگیز ورود زنان اهل بیت(ع) به شام است، ولی در عین حال نماد صبر زنان اهل بیت(ع) به ویژه حضرت زینب (س) است که جلسه حاکم ظالم را به لرزه درآورد و نمادی برای بازپس‌گیری حقوق شد.
نخست‌وزیرعراق ادامه داد، زنان در اسلام در جایگاه والایی دارند و قرآن کریم پر از توصیه به احترام به زنان است و زنان در موارد زیادی هم‌پای مردان توصیف شده‌اند.
اهل بیت (ع) نیز همواره توصیه به حفظ حرمت و حقوق زنان کرده‌اند.
السودانی ضمن تشریح اقداماتی که دولت کنونی برای حفظ جایگاه و رعایت حقوق زنان در عراق برداشته است، گفت: دولت کنونی با ایمان به توانایی‌های زنان عراقی، راهبرد ملی مقابله با خشونت علیه زنان را ارائه و اجرا کرد.
همچنین شورای عالی امور زنان در همین چارچوب تاسیس شد.
ما همچنین قانون حمایت از زنان ایزدی و دیگر زنان نجات یافته از دست داعش را تصویب کردیم و در چهار استان مراکز حمایت اجتماعی از زنان بی‌سرپناه تأسیس شد و تلاش برای احداث این مراکز در سایر استان‌ها ادامه دارد.
نخست‌وزیر عراق در ادامه سخنانش به رنج و مصایب زنان در غزه پرداخت و گفت ما به این مناسبت به رنج و مصایب زنان تحت محاصره در غزه اشاره می‌کنیم که تحت بدترین جنایات ضدانسانی از جمله گرسنگی قرار دارند و جامعه بین‌المللی از عمل به وظیفه اخلاقی و قانونی خود درباره آنان خودداری می‌کند.
المشهدانی: به زنان غزه افتخار می‌کنیم
محمود المشهدانی، رئیس پارلمان عراق هم در این مراسم اظهار داشت: استفاده و گماشتن زنان در برخی از میادین به جای مردان بدون فراهم کردن محیط و فضایی که از آن محافظت کند، خشونتی علیه آنان به شمار می‌آید.
وی یادآور شد ما در برابر یک ضرورت تاریخی قرار داریم و باید روند و مسیر را اصلاح کنیم چراکه جوامعی که به طور واقعی پیشرفت داشتند همان‌هایی هستند که زن را در جایگاه واقعی و حقیقی آن قرار دادند.
رئیس پارلمان عراق تصریح کرد ما به زنان غزه درود می‌فرستیم و به آنها افتخار می‌کنیم که تمام شعارهای سازمان‌ها و نهادهای مربوط به صهیونیسم جهانی را برملا کردند.
همان افرادی که گوش‌هایمان را با حقوق زنان کر کردند و هم‌اکنون رسوایی آن‌ها آشکار شده است.
فائق زیدان، رئیس شورای عالی قضایی عراق هم در این مراسم گفت: خشونت علیه زنان یک قضیه خاص نیست بلکه نشان‌دهنده اختلال در جامعه است، مبارزه با خشونت علیه زنان، به انسجام میان همه مقامات نیاز دارد.
زیدان تصریح کرد: شورای عالی قضایی عراق، پرونده خشونت علیه زنان را در رأس اولویت‌ها قرار می‌دهد و به شدت با خشونت خانوادگی برخورد می‌کند.
رئیس شورای عالی قضایی عراق خواستار بازنگری قوانین برای حمایت از زنان با توجه به وجود شکاف‌های حقوقی در این قوانین شد.
فائق زیدان، در پایان با اشاره به حضور فزاینده زنان قاضی در دادگاه‌ها طی سال‌های اخیر، گفت: از روند فعالیت انجمن زنان قاضی عراقی حمایت می‌کنیم.
انتهای پیام/