پس از آمریکا، فرانسه هم از کمکهای جهانی عقب نشست - تسنیم
در پی کاهش بی سابقه بودجه کمک های خارجی، فرانسه با حذف 700 میلیون یورو از اعتبارات بشردوستانه، عملاً در مسیر سیاست های انقباضی آمریکا گام برداشت؛ اقدامی که با واکنش تند نزدیک به 190 سازمان غیردولتی روبه رو شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از آناتولی، حدود 190 سازمان غیردولتی در فرانسه روز چهارشنبه نسبت به تصمیم دولت این کشور مبنی بر کاهش 700 میلیون یورویی بودجه کمکهای جهانی و بشردوستانه هشدار دادند.
به گفته این سازمانها، این کاهش بیسابقه است و میتواند تلاشهای بشردوستانه در سراسر جهان را به خطر اندازد.
بر اساس اعلام شبکه خبری فرانس 24، این کاهش که فرانسوا بایرو، نخستوزیر فرانسه، در تاریخ 15 ژوئیه اعلام کرد، حدود 5 درصد از کل بسته کمکهای توسعهای فرانسه را تشکیل میدهد و بخشی از برنامه صرفهجویی گسترده 43٫8 میلیارد یورویی دولت است که با هدف کاهش کسری بودجه عمومی کشور تا سال 2026 تدوین شده است.
کورنتین مارتینیو، مسئول دفتر حمایتها در نهاد هماهنگکننده سود (Coordination Sud) که نمایندگی 188 سازمان غیردولتی بشردوستانه از جمله «پزشکان جهان» و «معلولان بینالملل» را برعهده دارد، گفت: این اقدام بیسابقه است.
وی هشدار داد: انتخابهای بودجهای دولت ممکن است جان جمعیتهای آسیبپذیر در سراسر جهان را به خطر اندازد.
این نهاد تأکید کرد که کمکهای فرانسه نقش حیاتی در دسترسی به خدمات اساسی مانند مراقبتهای بهداشتی، آب آشامیدنی سالم، غذا و محافظت در شرایط شکننده ایفا میکند.
بر پایه دادههای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD)، فرانسه در سال 2024 پس از ایالات متحده، آلمان، بریتانیا و ژاپن، پنجمین کشور کمککننده بزرگ توسعهای در جهان بود.
بااینحال، مارتینیو هشدار داد که اگر این کاهش بودجه حفظ شود: 10 سال به عقب برمیگردیم.
از سال 2024 تاکنون، کمکهای رسمی توسعهای فرانسه با کاهشهای پیدرپی مواجه بوده است که شامل کاهش 724 میلیون یورویی در ماه فوریه و لغو 200 میلیون یوروی دیگر در ماه آوریل میشود.
سازمانهای غیردولتی، دولت فرانسه را به نقض تعهدات اعلامشدهاش به همبستگی بینالمللی متهم کردهاند.
فلور گانون، مسئول دفتر حمایتگری در سازمان «اقدام علیه گرسنگی»، اعلام کرد که سازمان وی پیش از این با کاهش 20 درصدی بودجه برای «پروژه همگرایی» روبرو شده است؛ طرحی که با هدف مقابله با سوءتغذیه کودکان در 6 کشور آفریقایی اجرا میشود..
وی با بیان اینکه «در برخی کشورها، توان مداخله ما بهشدت کاهش خواهد یافت»، افزود که سازمانش پیشتر نیز از تعلیق ناگهانی کمکهای مالی آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده (USAID) در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ آسیب دیده بود.
گانون، تأثیر ترکیبی کاهش کمکهای مالی اروپا و آمریکا را «فاجعهبار» توصیف کرد؛ بهویژه در زمانی که گرسنگی جهانی در حال افزایش است و بهگفته سازمان ملل، در سال 2023 حدود 733 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده بود.
انتهای پیام/