خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 04 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پخت نان با آرد بلوط؛ راهی برای کاهش نیاز کشور به واردات گندم

تسنیم | اقتصادی | جمعه، 03 مرداد 1404 - 17:53
استاندار کهگیلویه و بویراحمد، با اشاره به تولید سالانه بیش از 6 میلیون تن بلوط در این استان گفت: تولید نان با آرد بلوط، می تواند تا 4 میلیون تن نیاز کشور به گندم را مرتفع کند.
بلوط،آرد،گندم،نان،استان،توليد،كهگيلويه،بويراحمد،رحماني

به گزارش خبرگزاری تسنیم، یدالله رحمانی با اشاره به تولید سالانه بیش از 6 میلیون تن بلوط در استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: اجرای آزمایشی تولید نان با آرد بلوط، موفقیت‌آمیز بوده و می‌توان برای جایگزینی تا چهار میلیون تن گندم برنامه‌ریزی کرد.
وی افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد با برخورداری از جنگل‌های ارزشمند بلوط زاگرس، همواره به‌ عنوان یکی از قطب‌های منابع طبیعی کشور مورد توجه بوده است، بهره‌برداری نوآورانه از این ظرفیت می‌تواند معادلات اقتصادی و معیشتی منطقه را متحول سازد.
رحمانی با اشاره به ایده تولید نان با آرد بلوط، اظهار کرد: هر سال کشور ناچار به واردات مقادیر زیادی گندم است.
اما بر اساس مطالعات و طرح‌های کارشناسی شده در استان، می‌توان بخشی از این واردات را با تلفیق آرد بلوط محلی و آرد گندم داخل جبران کرد.
به گفته وی در همین راستا، یک واحد نمونه تولید نان با آرد بلوط در حال فعالیت در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده و نتایج اولیه نشان‌دهنده موفقیت طرح از نظر کیفیت و پذیرش محصول است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نحوه استفاده از آرد بلوط برای تولید نان را ترکیب 20 درصد آرد بلوط و 80 درصد آرد گندم برشمرد و گفت: هدف‌گذاری طولانی مدت این است که تا چهار میلیون تن از واردات گندم صرفه‌جویی شود؛ اتفاقی که هم برای اقتصاد ملی ارزشمند است و هم موجب ایجاد اشتغال و کاهش وابستگی معیشتی مردم استان به منابع یارانه‌ای می‌شود.
رحمانی با اشاره به خواص تغذیه‌ای بلوط اضافه کرد: متخصصان معتقدند با تلفیق آرد بلوط، می‌توان کیفیت و ارزش غذایی نان مصرفی را افزایش داد و بخشی از آسیب‌هایی را که حذف سبوس از آرد گندم به جامعه زده، جبران کرد.
این طرح علاوه بر فواید محیط زیستی و توسعه‌ای، ظرفیت حفظ و احیای جنگل‌های زاگرس را با مشارکت مردم نیز فراهم می‌کند.
انتهای پیام/