خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 04 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مسئولان از مردم نجیب سیستان خجالت بکشند/ انتقاد از بی‌خردی مدیریتی! - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 03 مرداد 1404 - 15:12
امام جمعه زاهدان گفت: اگر نخواهیم بگوییم سوءنیتی در کار است، باید گفت که ضعف مدیریتی وجود دارد و مدیری که نتوانسته به درستی و با کارآمدی بودجه را هزینه کند و توان مدیریت آن را نداشته، چگونه می خواهد به این مردم خوب و نجیب خدمت رسانی کند؟
امام،جمعه،زاهدان،تأكيد،هزينه،استان،اشاره،مسير،كشور،دست،سيستا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان،آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه زاهدان اظهار داشت: یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی پایداری در مسیر حق، احساس مسئولیت در برابر جامعه، دفاع از مظلومین و رسیدگی و خدمت به مردم است.
امام جمعه زاهدان افزود: دوشنبه سوم صفر به روایتی مصادف با میلاد امام باقر(ع) است و چهارشنبه پنجم صفر، سالروز شهادت حضرت رقیه(س) کهمیلاد آن حضرت را تبریک عرض می‌کنم و شهادت حضرت رقیه(س) را تسلیت می‌گویم.
آیت‌الله محامی در ادامه برای عرض ادب به ساحت امام باقر(ع)، به نقل روایتی از آن حضرت پرداخت و اظهار داشت: روایتی را مرحوم ابن شعبه حرّانی در کتاب شریف "تحف‌العقول" از امام باقر(ع) نقل کرده است که حضرت فرمودند: "اصبر نفسک علی الحق" نفس خود را وادار کن که در مسیر حق پایدار بماند، مقاومت و صبر کند.
وی افزود: تعبیر "اصبر نفسک" به این معناست که این کار سخت است و باید این سختی را تحمل کرد و باید در مسیر حق پایداری کرد؛ چرا که هزینه دارد و باید برای آن هزینه پرداخت اما امام هشدار می‌دهند: "فَإِنَّهُ مَنْ مَنعَ شَیئًا فِی الحَقِّ أُعطِیَ مِثلَهُ فِی البَاطِلِ" یعنی اگر کسی در مسیر حق آن‌جا که باید، پایداری و هزینه نکند، شرایطی پیش می‌آید که دو برابر آن را در مسیر باطل پرداخت خواهد کرد.
نماینده ولی‌فقیه در استان خاطرنشان کرد: به تعبیر دیگر، هزینه مقاومت کمتر از هزینه تسلیم شدن است و درست است که مقاومت هزینه دارد و باید با مال و جان در مسیر حق و دفاع از حق هزینه کرد، اما اگر چنین نکنیم، دشمن مسلط می‌شود و بیشتر از آنچه باید در مسیر حق داده می‌شد، از انسان می‌گیرد؛ آن هم بدون اینکه اجر و مزدی داشته باشد.
وی در بخش دیگر خطبه‌های خود به موضوع فلسطین و فجایع غزه اشاره کرد و گفت: یکی از اتفاقات دردناک این روزها، فاجعه‌ای است که در فلسطین و سرزمین غزه در حال وقوع است و دشمن صهیونی اوج جنایت خود را به نمایش گذاشته و با انواع و اقسام ابزارها مشغول نسل‌کشی است؛ آن‌چنان وحشیانه که انسان دلش نمی‌آید چنین رفتاری را با حیوان انجام دهد، چه رسد به انسان.
وی افزود: این رژیم غاصب با محاصره، قتل، بمباران و ممانعت از رسیدن آذوقه و دارو، مردم را در قحطی و گرسنگی نگه داشته و اجازه نمی‌دهد که دیگران به آن‌ها کمک کنند، مگر شرکت خاصی از آمریکا اجازه یابد و آن‌هم با نقشه که مردم گرسنه، زن و مرد، بزرگ و کوچک برای لقمه‌ای نان در صف می‌ایستند و در همان صف با تیر مستقیم هدف قرار می‌گیرند و کشته می‌شوند.
امام جمعه زاهدان با اشاره به یکی دیگر از جنایات صهیونیست‌ها اظهار داشت: خبر عجیبی شنیدم که حتی آرد و غذایی که به دست مردم می‌رسد، مسموم است ک فردی که خوشحال است کیسه آردی گرفته، آن را می‌برد و خود و خانواده‌اش از آن می‌خورند و مسموم می‌شوند، در حالی که پزشک و دارویی هم در دسترس نیست و به هر شکلی که می‌توانند این مردم مظلوم را تحت فشار قرار داده‌اند.
وی ادامه داد: اوج جنایت و وحشی‌گری در غزه بسیار دردناک است و آدم صحنه‌هایش را در تلویزیون هم نمی‌تواند ببیند، چه رسد به واقعیت اما عجیب‌تر، سکوت مجامع بین‌المللی و مراکزی است که دم از حقوق بشر می‌زنند؛ این سکوت نشان می‌دهد که مزدور و تحت سلطه استکبار جهانی هستند و آمریکا و اروپا نیز رژیم صهیونیستی را همراهی و حمایت می‌کنند.
آیت‌الله محامی تصریح کرد: نه تنها رژیم غاصب را محکوم نمی‌کنند، بلکه سلاح هم به آن‌ها می‌رسانند و حتی در فضای بین‌المللی، از صدور یک اعلامیه علیه اسرائیل جلوگیری می‌کنند و همه آن‌ها همراه اسرائیل و شریک جنایات آن هستند و خودشان هم اعلام می‌کنند که اسرائیل به نیابت از ما کارهای کثیف را انجام می‌دهد یعنی کار کثیف را ما می‌خواستیم انجام دهیم، اما اسرائیل انجام می‌دهد و به این مشارکت خود اعتراف می‌کنند.
وی افزود: در فضای روشنی که میان جبهه حق و باطل وجود دارد، تعجب‌آور است که مجامع بین‌المللی هیچ اقدامی نمی‌کنند و حتی ملت‌ها و جوامع اسلامی نیز اقدامی عملی ندارند و البته الحمدلله اکنون موضوع فلسطین به‌صورت گسترده مطرح است و مردم در اقصی نقاط جهان راهپیمایی و شعار می‌دهند که این یک قدم رو به جلو است و جای شکر دارد، اما اقدام عملی برای توقف جنایت‌ها دیده نمی‌شود.
نماینده ولی‌فقیه در استان گفت: دولت‌های غربی که جای خود دارند، حتی برخی دولت‌های به ظاهر اسلامی نیز در پشت صحنه با اسرائیل همکاری می‌کنند و به آن کمک می‌رسانند.
وی اظهار داشت: انتظار می‌رود که تمام جهان اسلام، به‌ویژه علما، دانشمندان، دانشگاهیان و هر کسی که قدرت تأثیرگذاری و نفوذ کلام دارد، برای برانگیختن ملت‌ها اقدام کند تا آن‌ها از دولت‌هایشان بخواهند از پشتیبانی رژیم کودک‌کش اسرائیل دست بردارند و بلکه به مقابله با آن برخیزند و عملاً جلوی این همه جنایاتی را که این رژیم غاصب انجام می‌دهد، بگیرند و ان‌شاءالله خداوند این بیداری و توفیق را به همه ملت‌های اسلامی عنایت فرماید.
آیت‌الله محامی تأکید کرد: اتفاقات فلسطین یک فاجعه انسانی است که اختصاصی به جهان اسلام ندارد و پیروان همه ادیان و مذاهب باید به میدان بیایند و برای جلوگیری از این فاجعه انسانی اقدام کنند.
وی افزود: این فاجعه تنها یک مسئله اسلامی نیست، بلکه موضوعی جهانی و بشری است و همه آزادی‌خواهان و انسان‌های آزاده وظیفه دارند در برابر آن واکنش نشان دهند.
امام جمعه زاهدان با تحلیل ماهیت جبهه استکبار اظهار داشت: ذات جهان استکبار یعنی آمریکا، اروپا و اسرائیل همین چیزی است که در فلسطین و غزه بروز پیدا کرده است و این‌ها اگر دستشان برسد، می‌خواهند همین بلا را بر سر ملت ما و مردم ایران بیاورند و رفتارشان با فلسطین و غزه، و آنچه با لبنان و سوریه انجام دادند، گویای همین واقعیت است.
وی خاطرنشان کرد: هفته گذشته هم عرض کردم که سوریه امروز کشوری است که حاکمانش دست‌نشانده آن‌ها شده‌اند و هیچ معارضه‌ای با اسرائیل ندارند، بلکه دنبال مذاکره با آن‌ها هستند؛ با این حال، می‌بینید چگونه تمام زیرساخت‌های سوریه را بمباران و نابود می‌کنند، طوایف مختلف را به جان یکدیگر می‌اندازند و درگیری و کشتار داخلی ایجاد می‌کنند و این نقشه استکبار جهانی است.
آیت‌الله محامی با هشدار نسبت به آینده کشور تصریح کرد: اگر دستشان برسد، همین بلا را بر سر ما هم می‌آورند ک ملت ما را تکه‌تکه می‌کنند، به جان هم می‌اندازند، کشور را تجزیه می‌کنند تا دیگر یک کشور قوی و مقتدر باقی نماند که بتواند در برابر استکبار قد علم کرده و مبارزه کند.
وی ادامه داد: این‌ها بر اساس حساب‌ها و برنامه‌ریزی‌های خودشان تصور کردند می‌توانند ضربه‌ای کاری به جمهوری اسلامی وارد کنند و آن را به سقوط بکشانند و هیچ اقدامی را دریغ نکردند و پیش رفتند اما خدا با ماست "و مکروا و مکر الله و الله خیر الماکرین" خداوند با لطف و عنایتش، همه نقشه‌ها و معادلات آنان را به هم زد.
نماینده ولی‌فقیه در استان با اشاره به هزینه‌هایی که ملت ایران پرداخته، افزود: در مسیر حق، همان‌گونه که امام باقر(ع) فرمودند باید هزینه پرداخت کرد ما هزینه دادیم، شهید دادیم، منابع و زیرساخت‌هایمان بمباران و موشک‌باران شد، اما با سرافرازی ایستادیم و اگر مقاومت نمی‌کردیم، سرنوشتی چون سوریه پیدا می‌کردیم؛ با کشتار و خرابی‌هایی بسیار بیشتر.
وی در ادامه به موضوع اخیر آتش‌بس اشاره کرد و گفت: چون نتوانستند ادامه دهند، چون تحمل موشک‌هایی که از ناحیه ایران شلیک می‌شد را نداشتند، به سراغ آتش‌بس رفتند البته این آتش‌بس شکننده است و دیشب مصاحبه رئیس‌جمهور را دیدم، ایشان بسیار خوب و دقیق مطرح کرد از ایشان پرسیدند که آیا این آتش‌بس ماندگار است یا نه؟
و ایشان به‌درستی نقل کرد از امیرالمؤمنین علی(ع) که فرمودند: هنگام آتش‌بس با دشمن، تمام پرهیز و مواظبت را داشته باش، چرا که چه بسا دشمن در پی فرصتی برای ضربه مجدد باشد.
آیت‌الله محامی افزود: بنابراین رزمندگان ما باید همچنان آماده بمانند، همان‌طور که خودشان گفتند دست به ماشه باشند، و ملت ما نیز محکم، استوار و پایدار در مسیر مقاومت بماند و باید حواسمان جمع باشد؛ دشمن این است، ماهیت و ذاتش همین است و اگر دستش برسد، هیچ فروگذاری نخواهد کرد.
وی با اشاره به رفتارهای آمریکا و اروپا گفت: اکنون نیز با وجود عنوان آتش‌بس، فشار و تهدید را رها نکرده‌اند و آمریکا با تهدید و تحریم، اروپا با تهدید به فعال کردن مکانیسم ماشه و آغاز تحریم‌های بیشتر، همچنان فشار می‌آورند و این‌گونه نیست که از دشمنی خود دست برداشته باشند.
امام جمعه زاهدان تأکید کرد: طرف مقابل ما ذات خبیثی دارد حتی اگر بخواهد مذاکره کند، باید کاملاً هوشیار باشیم و خدا حفظ کند استاد ما حضرت آیت‌الله جوادی آملی را که مکرر می‌فرمودند: این‌ها آدم‌هایی هستند که اگر با آن‌ها دست بدهی، بعد باید انگشت‌هایت را بشمری که دزدیده نشده باشد.
وی افزود: باید حواسمان جمع باشد و باید از ابزارهای مختلف استفاده کرد و من هفته گذشته هم عرض کردم برای احقاق حق، حداقل این است که صدایمان را به جهانیان برسانیم و اتمام حجت کنیم اما هرگز نباید از دشمنی دشمن و ذات خبیث او غافل شویم.
امام جمعه زاهدان با تأکید بر حفظ مؤلفه‌های اقتدار ملی، اظهار داشت: در چنین فضایی، آنچه که مایه قوت، قدرت و اقتدار ما بوده است، باید حفظ شود و ایران مقتدر ما باید همچنان قوی بماند.
وی با اشاره به عوامل اقتدار کشور افزود: یکی از عوامل مهم اقتدار، رهبری حکیم، مقتدر، شجاع و با شهامت است که ان‌شاءالله خداوند سایه ایشان را بر سر ما، مردم ما و جامعه اسلامی مستدام بدارد.
امام جمعه زاهدان دومین عامل اقتدار را مردم دانست و گفت: شما مردم عامل اقتدار هستید و انسجام ملی و همدلی مردمی از جمله مواردی است که باید با تمام توان حفظ شود و باید تلاش کنیم که این نقطه اقتدار و عامل قوت را نگه داریم.
وی با تأکید بر نقش دوگانه مردم و مسئولان در حفظ انسجام اجتماعی تصریح کرد: هم مردم باید تلاش کنند و هم مسئولان و باید بر نقاط مشترک تأکید کنیم و از پرداختن به مباحث حاشیه‌ای و جنجالی که جامعه را دو قطبی و جناح‌بندی می‌کند و آن را شقه شقه می‌نماید، پرهیز کنیم.
نماینده ولی‌فقیه در استان با اشاره به هشدارهای رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: هشداری که مقام معظم رهبری دادند بسیار جدی است و مسئولان محترم کشور و مسئولان استانی باید دست به دست هم بدهند و با همت بیشتر، برای خدمت به مردم اقدام کنند.
وی با تجلیل از نجابت و صبوری مردم سیستان و بلوچستان ادامه داد: این مردم خوب، در صحنه‌های مختلف نجابت، صبوری، شرافت و کرامت خود را نشان داده‌اند پس باید به این مردم خدمت کرد و به دنبال خدمت بیشتر بود و مسئولان باید برای حل مشکلات مردم، بهبود معیشت، کاهش سختی‌ها و رشد اقتصادی تلاش کنند.
آیت‌الله محامی با تأکید بر ضرورت تقویت مدیریت‌ها در سطوح مختلف گفت: باید تلاش شود تا مدیریت‌ها چه در سطح کشور و چه در سطح استان تقویت شوند؛ مدیریتی که بتواند کشور را در شرایط عادی و حتی در شرایط سخت و بحران به خوبی اداره کند.
وی افزود: مدیران باید توانمند باشند؛ بتوانند از امکانات موجود به درستی استفاده کنند و با حداکثر بهره‌وری، برای رشد کشور و استان و بهبود وضعیت مردم تلاش نمایند.
امام جمعه زاهدان در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز نگرانی از وضعیت بودجه در استان اظهار داشت: در استان گاهی خبرهایی می‌رسد که بودجه‌های سالانه‌ای که آمده، هزینه نشده و برگشت می‌خورده و این مسئله بسیار نگران‌کننده است.
وی با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته برای جذب اعتبارات تصریح کرد: در استانی که می‌گوییم محروم و نیازمند است، و همه از نمایندگان محترم مجلس گرفته تا مسئولان استانی تلاش می‌کنند که اعتبار بیشتری جذب شود، چرا باید در پایان سال اعتبارات تخصیص‌یافته دست نخورده باقی بماند؟
و هزینه نشود؟
آیت‌الله محامی افزود: حداقل، اگر نخواهیم بگوییم سوءنیتی در کار است، باید گفت که ضعف مدیریتی وجود دارد و مدیری که نتوانسته به‌درستی و با کارآمدی بودجه را هزینه کند و توان مدیریت آن را نداشته، چگونه می‌خواهد به این مردم خوب و نجیب خدمت‌رسانی کند؟
وی در پایان تأکید کرد: تیم مدیریتی، چه در سطح کشور و چه در سطح استان، باید قوی، منسجم و کارآمد باشد تا بتواند در مسیر خدمت به مردم حرکت کند و اتحاد ملی، انسجام ملی و همدلی مردمی همچنان به‌صورت قوی باقی بماند.
امام جمعه زاهدان به بیان گزارشی از سفر به منطقه سیستان پرداخت و افزود: در سفر خود به منطقه سیستان که در روز دوشنبه، 25 محرم انجام شد، بازدید از اردوگاه بازگشت مهاجران افغانستانی، مرز میلک، شرکت در مراسم قیام مردم سیستان به خون‌خواهی امام حسین(ع)، حضور در شورای اداری و تأمین مشترک شهرستان‌های منطقه و همچنین نشست با جمعی از علما و معتمدین منطقه سیستان شامل شیعه و اهل سنت را در دستور کار داشتیم و گفتگوهایی صورت گرفت.
وی گفت: در این دیدارها و نشست‌ها، وضعیت منطقه سیستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و گلایه‌مندی‌ها و گزارش‌های مختلف مردم و مسئولین بیان شد و بنده تأکید کردم که باید به دنبال تدوین یک طرح جامع و بسته کامل برای پیشرفت منطقه سیستان بود و اشاره کردم که طرح‌های پراکنده و موردی نمی‌تواند جایگزین برنامه‌ریزی جامع و هماهنگ شود و همچنین یادآور شدم که تاکنون جز یک برنامه آمایشی که از گذشته اجرا شده، طرح جدید و جامع به دست ما نرسیده است.
امام جمعه زاهدان گفت: بنده تأکید کردم که اصلاح وضعیت سیستان تنها با مشارکت فعال مردم ممکن است و نباید منتظر بود دیگران برای ما کار کنند و مثالی از داستان بلدرچین در کتاب‌های درسی قدیمی زدم که تا وقتی مردم خودشان به فکر کار نباشند، کارها پیش نخواهد رفت.
آیت‌الله محامی ادامه داد: به اهمیت فرهنگ کار در استان اشاره کردم و از نگاه صرف به استخدام دولتی انتقاد دارم و باید به دنبال کاد واقعی مفید و اثرگذار برای جامعه بود و بر این اساس، بر تلاش برای فراهم آوردن زمینه‌های اشتغال در قالب طرح‌هایی مانند پرورش ماهی، گلخانه، دار قالی، پنل‌های خورشیدی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تأکید شد و مسئولان گفتند زمینه اشتغال برای هر متقاضی وجود دارد.
در ادامه، آیت‌الله محامی به اجلاس ائمه جمعه شیعه استان اشاره کرد و گفت: این نشست به مناسبت پنجم مردادماه، مصادف با سالروز اولین نماز جمعه کشور به حکم امام خمینی(ره) برگزار شد و در این جلسه بر نقش امام جمعه به عنوان پدری مهربان برای همه جامعه و همه طیف‌ها تأکید شد و بر خدمتگزاری صادقانه و بی‌منت به مردم، احیای مساجد، تقویت شبکه مساجد و ائمه جماعات و استفاده از این پایگاه‌ها به عنوان مراکز هدایت و جهاد تبیین و خدمت‌رسانی تأکید گردید.
امام جمعه زاهدان در پایان، به روز اهدای خون در هفته آینده اشاره کرد و گفت: در گذشته سازمان‌ انتقال خون گزارش‌هایی از کمبود فرآورده‌های خونی را همواره برای بنده ارسال می‌کرد که این هفته گزارشی ندارم اما معمولا با کمبود فرآورده‌های خونی در استان مواجه هستیم و برای رفع نیاز باید از استان‌های دیگر کمک بگیریم و حال اینکه به گفته پزشکان و متخصصان امر اهدای خون برای سلامت بدن مفید است و در کنار آن ثواب و اجر هم دارد و به نوعی اهدای زندگی به افراد نیازمند است و امیدواریم توفیق انجام این کار را پیدا کنیم.
انتهای پیام/