درگیریهای مرزی کامبوج و تایلند؛ دهها هزار نفر آواره شدند
تنشهای چند ماهه میان کامبوج و تایلند در نهایت به درگیریهای سنگین مرزی در روزهای اخیر منجر شده و بسیاری از ساکنان مناطق مرزی ۲ کشور آواره شدهاند.

به گزارش مشرق، درگیریهای مسلحانه بین تایلند و کامبوج در مناطق مرزی مورد مناقشه طولانیمدت آغاز شده و تنشهای چند ماهه را به سرعت تشدید کرده است.
این درگیریها شامل تبادل آتش، گلولهباران و شلیک موشک است که دستکم ۱۴ نفر را در تایلند و یک نفر را در کامبوج کشته و دهها نفر را زخمی کرده است، در حالی که دهها هزار نفر را مجبور به فرار از خانههای نزدیک مرز کرده است.
تایلند همچنین کامبوج را با حملات هوایی هدف قرار داده است.
این دومین رویارویی مسلحانه از زمان کشته شدن یک سرباز کامبوجی در ماه می گذشته و تشدید تنش عمدهای بود که ساعاتی پس از کاهش روابط دیپلماتیک ۲ کشور پس از انفجار مین که منجر به زخمی شدن سربازان تایلندی شد، رخ داد.
ارتش تایلند روز جمعه از درگیری در مکانهایی در امتداد مرز نزدیک ۴ استان این کشور خبر داد.
این اختلاف در ماه می پس از آن شعلهور شد که نیروهای مسلح تایلند و کامبوج در یک منطقه مرزی نسبتا کوچک و مورد مناقشه که هر کشور آن را متعلق به خود میداند، برای مدت کوتاهی به سمت یکدیگر شلیک کردند.
هر ۲ طرف گفتند که در دفاع از خود عمل کردهاند و در نهایت یک سرباز کامبوجی کشته شد.
در حالی که این کشورها سپس اعلام کردند که برای کاهش تنشها به توافق رسیدهاند، مقامهای کامبوج و تایلند به اجرا یا تهدید به اتخاذ تدابیری بدون توسل به نیروی مسلح ادامه دادند و تنشها را بالا نگه داشتند.
دهها هزار نفر روز جمعه با ورود جنگ مرزی بین تایلند و کامبوج به روز دوم، به دنبال پناهگاه بودند و این امر نگرانیها از درگیری گستردهتر افزایش داده است.
شورای امنیت سازمان ملل قرار است جلسه اضطراری در مورد این بحران برگزار کند، در حالی که مالزی، که ریاست یک بلوک منطقهای شامل هر ۲ کشور را بر عهده دارد، خواستار پایان خصومتها شده و پیشنهاد میانجیگری داده است.
وزارت بهداشت تایلند اعلام کرد بیش از ۵۸ هزار نفر از روستاها به پناهگاههای موقت در ۴ استان مرزی آسیبدیده تایلند گریختهاند، در حالی که مقامهای کامبوج اعلام کردند بیش از ۴ هزار نفر از مناطق نزدیک مرز تخلیه شدهاند.