خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 04 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحولات اوکراین|موافقت آمریکا با فروش تجهیزات پدافند هوایی به کی‌یف - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | جمعه، 03 مرداد 1404 - 12:30
تاکید ترامپ بر لزوم پرداخت هزینه کامل تسلیحات ارسالی به اوکراین، امیدواری آمریکا به ادامه مذاکرات روسیه و اوکراین تا دستیابی به صلح، آمادگی مسکو برای دور چهارم گفتگوها و انتقاد از نقش دفتر زلنسکی در عملیات نظامی، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
اوكراين،روسيه،اروپا،مذاكرات،اتحاديه،ادامه،آمريكا،اعلام،تأكيد ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع آمریکا بطور رسمی اعلام کرد که واشنگتن با امکان انجام معامله‌ای به ارزش 180 میلیون دلار به منظور ارسال تجهیزات و خدمات مربوط به بهره‌برداری از سامانه‌های پدافند هوایی ساخت ایالات متحده به اوکراین موافقت کرده است.
آژانس همکاری‌های امنیتی دفاعی وابسته به پنتاگون در این خصوص اعلام کرده که این معامله شامل ارسال قطعات یدکی، به‌روزرسانی تجهیزات، پشتیبانی فنی، آموزش نیروهای اوکراینی و تأمین پشتیبانی لجستیکی می‌شود.
در بیانیه وزارت دفاع آمریکا تأکید شده که هدف از این معامله تقویت امنیت اوکراین و حمایت از منافع سیاست خارجی ایالات متحده است.
همچنین عنوان شده که این توافق به منظور افزایش «امنیت یک کشور شریک که نقشی باثبات‌ کننده در اروپا ایفا می‌کند» طراحی شده است.
در این سند همچنین یادآوری شده که این انتقالات بر توازن قدرت در منطقه تأثیر نخواهد گذاشت و توان عملیاتی نیروهای مسلح آمریکا را نیز مختل نخواهد کرد.
کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود که ارسال تسلیحات آمریکایی به کی‌یف با مشارکت مالی اتحادیه اروپا انجام خواهد شد و واشنگتن در حال بررسی تحویل 17 سامانه پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین است.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان نیز مشارکت این کشور در ارسال سریع پنج سامانه پاتریوت به اوکراین را در چارچوب توافق با ایالات متحده تأیید کرد.
البته برخی رسانه‌ها به این مسئله اشاره کرده‌اند که اوکراین نخستین سامانه پاتریوت را تنها در بهار سال 2026 دریافت خواهد کرد.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دویست و چهل و هشتمین (1248) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ترامپ: اروپا باید هزینه کامل تسلیحات ارسالی به اوکراین را پرداخت می‌کرد
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه در کنفرانسی در واشنگتن اعلام کرد که کشورهای اروپایی باید سه سال پیش هزینه کامل تسلیحاتی را که به اوکراین ارسال می‌شود، به آمریکا پرداخت می‌کردند.
وی گفت: «ما به‌تازگی با اتحادیه اروپا توافقی امضا کردیم که بر اساس آن، این اتحادیه 100 درصد هزینه تجهیزات نظامی انتقال یافته به اوکراین را به ایالات متحده پرداخت خواهد کرد.
این تجهیزات به اتحادیه اروپا ارسال خواهد شد و سپس آنها را توزیع کرده و بخش عمده‌ای از آن نیز به اوکراین منتقل خواهد شد.»
رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد که اتحادیه اروپا باید از همان آغاز درگیری نظامی در اوکراین، تسلیحات آمریکایی را با این روش در اختیار کی‌یف قرار می‌داد و عدم انجام این روند نتیجه سیاست اشتباه دولت بایدن است.
در همین رابطه، مارک روته، دبیرکل ناتو چند روز قبل از رهبران اروپایی خواست تا برای تأمین نیاز نیروهای مسلح اوکراین، تجهیزات نظامی را از آمریکا خریداری کنند.
به گفته وی، بسیاری از اعضای ناتو به این پیشنهاد علاقه‌مند شده‌اند.
پیش‌تر نیز رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده بود که امکان انتقال 17 سامانه موشکی پاتریوت به کی‌یف وجود دارد.
البته به گفته او، این تسلیحات از سوی کشورهای اتحادیه اروپا ارسال خواهد شد و ایالات متحده بعداً زرادخانه آن‌ها را جایگزین خواهد کرد.
آمریکا از مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین حمایت کرد
تامی پیگت، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت ایالات متحده از ادامه مذاکرات مستقیم بین دو طرف روسی و اوکراینی حمایت می‌کند و امیدوار است که طرفین به توافقی برای برقراری آتش‌بس کامل دست یابند.
وی در جمع خبرنگاران گفت: «در این رابطه می‌توانم بگویم که ما به تلاش برای تسهیل مذاکرات مستقیم میان روسیه و اوکراین ادامه می‌دهیم تا به آتش‌بس فراگیر و در نهایت به یک راه‌حل صلح‌آمیز مبتنی بر مذاکره دست یابیم.»
پیگت همچنین با اشاره به برگزاری سومین دور مذاکرات میان طرفین، تأکید کرد که آمریکا از درخواست کی‌یف برای «آتش‌بس کامل و بدون قید و شرط» حمایت می‌کند.
وی در ادامه افزود که واشنگتن از توافق حاصل‌شده بین روسیه و اوکراین درباره ادامه تبادل‌های اسرای جنگ استقبال می‌کند.
آمادگی روسیه برای برگزاری دور چهارم مذاکرات با اوکراین
میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که فدراسیون روسیه روی برگزاری دور چهارم مذاکرات با اوکراین حساب باز کرده و برای ادامه روند گفت‌وگوها آمادگی دارد.
این دیپلمات گفت: «این دور از مذاکرات از ابتدا هم قرار نبود آسان باشد.
همان‌طور که ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیأت روسیه اشاره کرد، ما مجموعه‌ای از پیشنهادها برای پیشبرد جامع روند گفت‌وگو ارائه دادیم.
از جمله، ابتکار تشکیل سه گروه کاری و دیگر ملاحظات.
ما بر مبنای منطقی‌ بودن ادامه مذاکرات عمل کرده و روی دور چهارم حساب کرده‌ایم.»
در تاریخ 23 جولای، سومین دور مذاکرات میان هیأت‌های روسیه و اوکراین در استانبول برگزار شد.
این دیدار حدود 40 دقیقه به طول انجامید.
مسکو و کی‌یف توافق کردند که هر کدام حداقل یک هزار و 200 اسیر جنگی را با طرف مقابل مبادله کنند.
ولادیمیر مدینسکی در پایان این نشست ابراز امیدواری کرد که دور چهارم مذاکرات نیز برگزار شود.
کارشناسان معتقدند که کی‌یف با مطرح کردن درخواست‌ آتش‌بس کامل، در تلاش است تا پیشروی ارتش روسیه در جبهه نبرد را کُند کند، در حالی که طرف اوکراینی حتی با برقراری آتش‌بس‌های کوتاه‌مدت برای انتقال مجروحان و کشته‌شدگان نیز موافقت نمی‌کند.
کرملین: پیشنهادهای روسیه در مذاکرات با اوکراین مشخص و سازنده هستند
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز پنجشنبه اعلام کرد که پیشنهادهای ارائه‌شده از سوی روسیه در مذاکرات با اوکراین در استانبول، «مشخص و سازنده» بوده‌اند.
به گفته وی، روسیه از سومین دور مذاکرات با اوکراین انتظار دستاورد قابل توجه و چشمگیری نداشت.
وی توضیح داد: «ما از ابتدا هم انتظار پیشرفت چشمگیری از مذاکرات نداشتیم.
چنین جهشی بعید بود.
همان‌طور که روز گذشته ولادیمیر مدینسکی در پایان دور سوم تأکید کرد، مواضع دو طرف در خصوص پیش‌نویس یادداشت‌های تفاهم که پیش‌تر تبادل شده بودند، کاملاً متضاد است.»
علاوه بر این، سخنگوی کرملین ارزیابی مثبتی از گفت‌وگوهای انجام‌شده درباره مجموعه‌ای از مسائل بشردوستانه در جریان مذاکرات با نمایندگان اوکراین در استانبول ارائه داد و به پیشنهاد روسیه برای ایجاد سه گروه کاری جهت ادامه گفت‌وگوها به‌صورت آنلاین اشاره کرد.
وی همچنین بر اهمیت ادامه روند تبادل اسرا، بازگرداندن غیرنظامیانی که عملاً به‌عنوان گروگان نگهداری می‌شوند، و انتقال پیکرهای سربازان کشته‌شده تأکید کرد.
پسکوف توضیح داد که این‌ها جنبه‌هایی بسیار مهم از مسائل انسانی هستند که باید در دستورکار مذاکرات قرار بگیرند.
زمان احتمالی تصویب نوزدهمین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه
توماش زدخوفسکی، نماینده پارلمان اروپا اعلام کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا هر سه ماه یک‌بار بسته‌های جدیدی از تحریم‌های ضدروسی را اعمال خواهند کرد و بر این اساس، انتظار می‌رود نوزدهمین بسته تحریمی در ماه اکتبر به تصویب برسد.
وی گفت: «پس از سه سال و نیم جنگ، ما بسته هجدهم تحریم‌ها را اعمال کردیم.
از این پس، هر سه ماه یک بسته تحریمی جدید اعمال خواهد شد تا زمانی که روسیه به تجاوز خود پایان دهد.»
تیه‌ری ماریانی، دیگر نماینده پارلمان اروپا، با انتقاد از این روند افزود: «اتحادیه اروپا به تحریم‌ها وابسته شده، درست مانند افرادی که به الکل یا مواد مخدر اعتیاد دارند.
در حالی‌که ایالات متحده خواهان صلح است، اتحادیه اروپا در مقابل خواستار ادامه درگیری است.
احتمال زیادی وجود دارد که بسته جدید تحریم‌ها در ماه اکتبر تصویب شود.»
در همین حال، ایوان داوید، نماینده دیگر پارلمان اروپا تأکید کرد که این محدودیت‌ها قادر نخواهند بود تأثیر جدی بر اقتصاد روسیه بگذارند.
وی افزود که تحریم‌های ضدروسی نه‌تنها اقدامی تحریک‌آمیز علیه روسیه هستند، بلکه کشورهای دیگری را نیز هدف قرار می‌دهند که با مسکو همکاری می‌کنند.
به گفته او، این تحریم‌ها موجب نارضایتی نهادهایی چون بانک‌ها و شرکت‌های حمل‌ونقل در کشورهایی مانند چین و دیگر دولت‌ها شده‌اند.
سییارتو: اتحادیه اروپا موقعیت قدرتمند خود را از دست داده است
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان معتقد است که رهبران کشورهای اروپایی دچار شکست شده‌ و موقعیت قدرتمند اتحادیه اروپا را از دست داده‌اند.
وی شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی.ان.ان گفت: «رهبری اتحادیه اروپا بسیار ضعیف و نامناسب عمل می‌کند.
اتحادیه اروپا پیش‌تر بازیگری قدرتمند در عرصه سیاست و اقتصاد جهانی بود، اما متأسفانه این موضوع مربوط به گذشته است.
چرا؟
چون رهبران اروپایی همه‌چیز را خراب کردند.»
به گفته او، در این زمینه قدرت رقابت‌ اتحادیه اروپا نیز به‌طور چشمگیری کاهش یافته است.
وزیر خارجه مجارستان همچنین تأکید کرد که با وجود مواضع منفی این کشور نسبت به پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا، بوداپست به کی‌یف کمک‌های بشردوستانه ارائه می‌دهد.
وی توضیح داد که مجارستان اصلی‌ترین تأمین‌کننده برق برای اوکراین است.
پیش‌تر نیز ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان اعلام کرده بود که تصویب بودجه‌ای در اتحادیه اروپا که منابع مالی مجارستان را به اوکراین اختصاص دهد، منتفی است.
به گفته او، این بودجه کشاورزان مجارستانی را به ورشکستگی می‌کشاند و کشور را در برابر باج‌گیری بروکسل آسیب‌پذیر می‌کند.
زاخارووا: روسیه به اظهارات علی‌اف درباره اوکراین واکنش نشان داده است
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که واکنش به سخنان الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان درباره مسئله اوکراین از سوی مقامات مسکو ابراز شده است.
وی روز پنجشنبه در یک نشست خبری توضیح داد که «اظهارنظرهایی در این خصوص از قبل از طریق کانال‌های مربوطه ارائه شده و مقامات به این مسئله واکنش نشان داده‌اند.»
روز سه‌شنبه دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرده بود که اختلاف‌نظر مسکو و باکو درباره مناقشه اوکراین، باعث تخریب روابط میان فدراسیون روسیه و جمهوری آذربایجان نخواهد شد.
چندی پیش الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان در دیدار با یک خبرنگار اوکراینی، نشان یگان نیروهای مسلح اوکراین را بعنوان هدیه پذیرفت و در پاسخ گفته بود: «به همین شکل ادامه دهید.»
"فایننشال تایمز": یرماک دستورات فرماندهی نظامی اوکراین را لغو کرده است
روزنامه "فایننشال تایمز" به نقل از مقامات اوکراینی گزارش داده است که آندری یرماک، رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، بارها دستورات فرماندهی نظامی این کشور را لغو کرده و در روند انجام عملیات‌های ارتش اوکراین در میدان نبرد مداخله کرده است.
این روزنامه می‌نویسد که یرماک «نفوذ کاملی» بر برخی عملیات‌های نظامی، از جمله در منطقه آرتیوموفسک داشته و این موضوع به گفته دو مقام اوکراینی که در برنامه‌ریزی این عملیات‌ها مشارکت داشته‌اند، بیان شده است.
طبق این اطلاعات، یرماک نقش کلیدی در مذاکرات مربوط به تبادل اسرا با روسیه ایفا کرده است.
منابع این روزنامه تأکید می‌کنند که در ساختار سیاسی اوکراین، هیچ تصمیمی بدون تأیید یا نظارت یرماک اتخاذ نمی‌شود.
یکی از مقامات پیشین اوکراین روابط میان زلنسکی و یرماک را با شیوه تقسیم قدرت میان جورج بوش پسر و دیک چینی مقایسه کرده است.
این روزنامه همچنین یادآور شده که تغییرات در ساختار دولت اوکراین، «مهم‌ترین پروژه» یرماک بوده است.
به گفته دو مقام سابق بلندپایه اوکراینی، یرماک بر برکناری والری زالوژنی، فرمانده پیشین کل نیروهای مسلح اوکراین، که بعداً به‌عنوان سفیر اوکراین در لندن منصوب شده و از کشور دور شد، تأثیر مستقیم داشته است.
پیش از این، نشریه آمریکایی "پولیتیکو" نیز گزارش داده بود که آندری یرماک، رئیس دفتر زلنسکی، در واشنگتن مورد قبول هیچ‌یک از دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات نیست و انتقادات زیادی از قدرت بیش از اندازه او صورت گرفته که کمتر در رسانه‌ها مورد توجه قرار می گیرد.
در پارلمان اعلای اوکراین نیز بارها از افزایش اختیارات یرماک و نفوذ بیش از حد او در امور کشور انتقاد شده است.
انتهای پیام/