ترامپ قانون بازپس گیری 9 میلیارد دلار بودجه را امضا کرد
شبکه خبری سی بی اس در گزارشی اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه لایحه ای را امضا کرده است که 9 میلیارد دلار از کمک های خارجی اختصاص یافته و بودجه رسانه های عمومی فدرال را کاهش می دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شبکه خبری سیبیاس در گزارشی اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا پنجشنبه لایحهای را امضا کرده است که 9 میلیارد دلار از کمکهای خارجی اختصاصیافته و بودجه رسانههای عمومی فدرال را کاهش میدهد.
بر اساس این گزارش، این نخستینبار در چند دهه اخیر است که کنگره آمریکا با درخواست رئیسجمهور این کشور برای لغو بودجههای از قبل تصویبشده موافقت میکند.
هریسون فیلدز، سخنگوی کاخ سفید، پنجشنبه شب در شبکههای اجتماعی اعلام کرد که این لایحه «رسماً امضا شده است.»
این لایحه شامل کاهش حدود 8 میلیارد دلار از بودجه کمکهای خارجی مانند بودجه آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) میشود و پس از آن رخ میدهد که تلاشهای دولت برای تضعیف این آژانس با انتقادات گستردهای روبهرو شد.
علاوه بر آن، این طرح حدود یک میلیارد دلار از بودجه شرکت رسانههای عمومی آمریکا را حذف میکند.
این شرکت از شبکههای عمومی تلویزیون و رادیو، از جمله پیبیاس (PBS) و انپیآر (NPR)، پشتیبانی میکند.
برخی سناتورهای جمهوریخواه نسبت به تصویب نهایی این لایحه در مجلس سنا ابراز تردید کردند اما در نهایت همه بهجز 2 نفر از آن حمایت کردند.
نسخه نهایی این بسته بودجهای، 400 میلیون دلار از کاهش بودجه کمک به برنامههای مقابله با ایدز را حذف کرد تا برخی از منتقدان را راضی نگه دارد.
دولت ترامپ همچنین وعده داد برای جلب حمایت بیشتر، منابع مالی جایگزینی برای کاهش بودجه رسانههای عمومی روستایی تأمین کند.
بسیاری از این ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی تنها منبع اخبار محلی و اطلاعیههای اضطراری در مناطقی موسوم به «بیابان خبری» هستند؛ مناطقی که دسترسی به اینترنت و پوشش تلفن همراه نیز در آنها محدود است.
در ماه مه، ترامپ یک فرمان اجرایی برای کاهش بودجه فدرال رسانههایی چون انپیآر و پیبیاس امضا کرد و مدعی شد این رسانهها جهتدار و مغرضانه هستند؛ اتهامی که ارائهدهندگان رسانههای عمومی رد کردهاند.
بسته اولیه کاهش هزینهها در تاریخ 12 ژوئن در مجلس نمایندگان تصویب شده بود.
با این حال، این لایحه در سنا جنجالبرانگیز شد، بهویژه میان دموکراتها، که استدلال کردند کاهش کمکهای خارجی منجر به مرگ و میر بیشتر در سراسر جهان خواهد شد و جایگاه جهانی آمریکا را تضعیف میکند.
آنان افزودند در غیاب کمکهای آمریکا برای سلامت و توسعه، بازیگران جهانی مانند چین وارد عمل خواهند شد و سعی خواهند کرد از این شرایط استفاده کنند.
این لایحه در تاریخ 18 ژوئیه ابتدا در سنا و سپس در مجلس نمایندگان به تصویب رسید.
انتهای پیام/