معمای عدم قطعیت در تصمیمگیری برای رفع آسیب پلتفرم های خارجی - تسنیم
در حالی گمانه زنی های مختلفی در مورد امنیت شبکه های اجتماعی در روزهای گذشته مطرح شده است که به نظر می رسد هیچ مجموعه منسجمی برای تصمیم گیری در این حوزه وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طی روزهای گذشته مسائل مختلفی در مورد شبکههای اجتماعی و فیلتر و رفع فیلتر آنها مطرح شده است.
عمده این بحثها از گزارشاتی در مورد سوء استفاده رژیم صهیونیستی از برخی شبکههای اجتماعی و به طور مشخص واتساپ نشات میگیرد.
با این حال در این خصوص شاهد هیچگونه اظهار نظری از سوی افراد تصمیمگیر و نهادهای رسمی در این حوزه نبودهایم.
سوال بسیار مشخصی در این خصوص وجود دارد؛ اگر جمعبندی دستگاههای مرتبط این است که از واتساپ و به طور کلی اپلیکیشنهای مرتبط با متا به عنوان ابزاری برای جاسوسی استفاده میشود، چرا تصمیم قاطعی در این خصوص اتخاذ نمیشود؟
این موضوع جای سوال دارد که تصمیمگیران این حوزه با چه کسی تعارف میکنند و چرا مسئله امنیت عمومی را با وجود هزینههایی که ظرف چند هفته گذشته به کشور وارد شده جدی نمیگیرند؟
باید توجه داشت که تعادل در تصمیمگیری نیز باید وجود داشته باشد، اگر جمعبندی کلی این است که پلتفرمهای وابسته به متا فیلتر شوند، باید در مقابل آن پلتفرمهای دیگری که خطری برای امنیت کاربران ایرانی ندارند رفع فیلتر شوند.
ضرورت پوشش سریع نقاط ضعف برای جلوگیری از تکرار خسارات
انتظار میرود در شرایطی که شاهد تحمیل جنگ از سوی دشمن و سوء استفاده همه جانبه او از تمامی ابزارهای ممکن بودهایم، مسئولان در هر حوزهای که به نحوی زمینه بروز آسیب را فراهم کرده نقطه ضعفها را به صورت شفاف بیان و برای پوشش آنها واکنش سریع نشان دهند.
مهمترین اقدام و واکنش در شرایط کنونی باید واکنش سریع و تصمیمگیری قاطع باشد نه آنکه وارد چرخه جلسات بیپایان و بینتیجه شویم.
جمعآوری فرادادهها از سوی متا؛ ابزاری برای جاسوسی؟!
لازم به ذکر است، واتساپ ادعا میکند که از رمزنگاری سرتاسری (end-to-end encryption) استفاده میکند، به این معنا که فقط فرستنده و گیرنده پیام میتوانند محتوای آن را ببینند، و حتی خود واتساپ هم به محتوای پیامها دسترسی ندارد.
با این حال، واتساپ مالکیت شرکت متا (فیسبوک سابق) را دارد و از نظر بسیاری از کارشناسان، متا در گردآوری فرادادهها (metadata) یعنی اطلاعاتی مانند زمان ارسال پیام، موقعیت کاربر، لیست مخاطبان و ...
فعال است.
این دادهها میتوانند برای تحلیلهای رفتاری و تبلیغاتی، و در مواردی حتی برای نهادهای اطلاعاتی قابل استفاده باشند.
بنابراین واتساپ فرادادههای کاربران را جمعآوری میکند که همین میتواند زمینه سوءاستفاده یا جاسوسی باشد.
انتهای پیام/