خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 04 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رسانه‌های غربی: زلنسکی مرتکب اشتباه راهبردی شده است - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | جمعه، 03 مرداد 1404 - 11:12
با ادامه اعتراضات در کی یف و دیگر شهرهای اوکراین، بلومبرگ به شکست مذاکرات کی یف با اتحادیه اروپا بعد از تصویب قانون محدودسازی اختیارات دو نهاد مبارزه با فساد اشاره کرد، اکونومیست نوشت: زلنسکی با امضای این قانون مرتکب بزرگترین اشتباه خود شده است.
اوكراين،فساد،مبارزه،گزارش،قانون،اتحاديه،اداره،اروپا،ملي،اكون ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، به گزارش رسانه‌های اوکراینی، در جریان تجمع اعتراض‌آمیز روز پنجشنبه در کی‌یف، چند مرد نقاب‌دار با صورت‌های پوشیده، تصویری از ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، و آندری یرماک، رئیس دفتر وی را به آتش کشیدند.
سوزاندن این تصویر در اعتراض به اقدام دولت در خصوص محدود کردن اختیارات اداره ملی مبارزه با فساد و دادستانی ویژه مبارزه با فساد صورت گرفته است.
بر اساس گزارش‌ها، اعتراضات مشابهی در 11 شهر دیگر اوکراین از جمله وینیتسا، دنپروفسک، ژیتومیر، لووف، نیکولایف، پولتاوا، روونا، ترنوپول، خارکف، خملنیتسک و چرنیگوا نیز برگزار شده است.
این اعتراضات در واکنش به امضای قانون مصوبه پارلمان در خصوص کاهش اختیارات اداره ملی مبارزه با فساد و دادستانی ویژه مبارزه با فساد توسط زلنسکی شکل گرفته‌ و همچنان ادامه دارد.
بلومبرگ: مذاکرات اوکراین با اتحادیه اروپا دیگر شکست خورده است
آژانس خبری "بلومبرگ" گزارش داده است که بعد از امضای قانونی توسط ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، که عملاً استقلال اداره ملی مبارزه با فساد اوکراین و دادستانی ویژه مبارزه با فساد را سلب کرده، مذاکرات درباره پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا دیگر دورنمایی نداشته و باید آن را در معرض شکست تلقی کرد.
این خبرگزاری این موضوع را با استناد به اطلاعاتی از مقامات نزدیک به بحث‌های جاری در پایتخت‌های اروپایی منتشر کرده است.
در این گزارش آمده است: «این اقدام زلنسکی متحدان کی‌یف را غافلگیر کرده و ممکن است به تلاش‌های درازمدت این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا آسیب جدی بزند.»
بر اساس این گزارش، بعد از تصویب قانون جدید، تلاش‌های اوکراین برای دریافت حمایت مالی غرب برای ادامه درگیری نیز در معرض خطر قرار گرفته است.
"بلومبرگ" می‌نویسد که رهبران اتحادیه اروپا تصویب این سند را «ضربه‌ای قابل توجه به خط‌مشی اوکراین برای همگرایی با غرب» می‌دانند.
به‌گفته یکی از منابع این آژانس، این اقدام زلنسکی را باید «بزرگ‌ترین اشتباه مرتکب شده وی از سال 2019 به این طرف» تلقی کرد.
"اکونومیست": زلنسکی با امضای قانون جدید، اشتباهی راهبردی مرتکب شد
نشریه "اکونومیست" نیز گزارش داده است که ولودیمیر زلنسکی با امضای قانونی که اختیارات اداره ملی مبارزه با فساد اوکراین و دادستانی ویژه مبارزه با فساد را محدود می‌کند، مرتکب اشتباهی راهبردی شده است.
به‌نوشته این نشریه، «زلنسکی با شتاب زدگی و بدون تعقل، این قانون را در همان روزی امضا کرد که به پارلمان ارائه و تصویب شده بود.
اما این فقط یک قانون بد نیست، بلکه یک اشتباه راهبردی فاحش است.»
"اکونومیست" تأکید می‌کند که این قانون تهدیدی مستقیم برای ادامه حمایت بین‌المللی از اوکراین است، حمایتی که به این کشور در جریان درگیری‌ نظامی با روسیه کمک کرده است.
بر اساس این گزارش، در اغلب کشورهای اروپایی تمایل به حمایت از اوکراین رو به کاهش است.
این نشریه یادآور شد که اگر اوکراین به کشوری فاسد و اقتدارگرا تبدیل شود، برای سیاستمداران غربی توجیه دفاع از آن بسیار دشوارتر خواهد شد.
علاوه بر این، "اکونومیست" اذعان می‌کند که کشورهای اروپایی نیز در قبال چشم‌پوشی از اشتباهات آشکار زلنسکی و قهرمان‌سازی از او مسئول هستند.
به‌عنوان نمونه، به برخوردهای دولت اوکراین با فعالان ضدفساد، مسدودسازی دارایی‌های آن‌ها و ممنوع‌الخروج کردن رئیس‌جمهور پیشین این کشور اشاره شده است.
انتقاد کارشناس آمریکایی از زلنسکی به دلیل باور به مصونیت خود
در این رابطه، دانیل دیویس، سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده و تحلیلگر آمریکایی در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به مصونیت خود باور دارد و بر همین اساس «هر کاری که مایل باشد، انجام می‌دهد».
وی در گفت‌وگو با شبکه Deep Dive گفت: «به عقیده من، او (زلنسکی) این تصور را در ذهن خود تثبیت کرده که ضدگلوله‌ و مصون است و در شرایطی که اکثر رهبران غربی کورکورانه از او حمایت می‌کنند، می‌تواند واقعاً هرکاری که می‌خواهد انجام دهد.»
به گفته دیویس، زلنسکی احتمالاً هنگام تصمیم‌گیری برای محدود کردن اختیارات اداره ملی مبارزه با فساد اوکراین نیز با همین ذهنیت عمل کرده است.
این نظامی سابق آمریکایی یادآور شد که این تصور اغراق‌آمیز زلنسکی نسبت به خود، ممکن است از سوی کشورهای اتحادیه اروپا تقویت شده باشد؛ کشورهایی که هنگام سفر زلنسکی به پایتخت‌هایشان، بدون توجه به اقدامات غیرقانونی و غیرانسانی او در اوکراین، با «تشویق و کف‌زدن » از او استقبال می‌کنند.
انتهای پیام/