واکنش روسیه به تصمیم کنست
وزارت خارجه روسیه با محکومیت تصمیم کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) برای الحاق کرانه باختری رود اردن، تاکید کرد: این اقدام مغایر با مصوبات شورای امنیت بوده و میتواند باعث تشدید تنشها در خاورمیانه شده و پیامدهای سنگینی برای منطقه داشته باشد.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری «تاس»، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که تصویب بیانیهای از سوی پارلمان اسرائیل (کنست) مبنی بر اعلام کرانه باختری رود اردن بهعنوان بخشی از قلمروی تحت کنترل رژیم اسرائیل را بسیار منفی ارزیابی میکند.
در تاریخ ۲۳ جولای، پارلمان اسرائیل بیانیهای تصویب کرد که در آن از دولت اسرائیل خواسته تا کرانه باختری رود اردن که سرزمین فلسطینی است ولی از سال ۱۹۶۷ به اشغال رژیم صهیونیستی درآمده را ضمیمه مناطق تحت کنترل اسرائیل کند.
این سند دولت اسرائیل را به اجرای قوانین داخلی اسرائیل در مناطق یهودا، سامره و دره رود اردن فرا میخواند.
از میان ۱۲۰ نماینده کنست، ۷۱ نفر به این بیانیه رأی موافق دادند، ۱۳ نفر مخالف بودند و سایر نمایندگان نیز رأی ممتنع دادند.
قابل ذکر است که این بیانیه ماهیت توصیهای دارد و قانون لازم الاجرا محسوب نمیشود، ولی از مقامات اسرائیلی میخواهد این روند را تسریع کنند.
در این بیانیه، تشکیل کشور فلسطین تهدیدی برای امنیت اسرائیل و کل منطقه توصیف شده است.
وزارت خارجه روسیه نسبت به تصمیم کنست اسرائیل درباره تصویب بیانیهای درباره گسترش حاکمیت اسرائیل بر مناطق سکونت یهودیان در کرانه باختری رود اردن واکنش بسیار منفی نشان داده است.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه تأکید شده که این تصمیم با تعهدات اسرائیل در چارچوب «فرآیند اسلو» و همچنین مفاد قطعنامههای مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل مغایرت دارد.
مسکو معتقد است که چنین اقداماتی، نتیجه مذاکرات درباره وضعیت سرزمینهای فلسطینی را از پیش تعیین خواهد کرد.
طرف روسی بر اهمیت مذاکرات مستقیم میان فلسطین و اسرائیل به منظور ایجاد کشور مستقل فلسطینی و همزیستی مسالمتآمیز آن در کنار اسرائیل، تأکید کرد.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: «ما بر این باوریم که بیانیه تصویبشده به اقدامات عملی از سوی دولت اسرائیل منجر نخواهد شد.
در غیر این صورت، ممکن است تنشها در خاورمیانه تشدید شود که پیامدهای سنگینی برای کل منطقه به همراه خواهد داشت.
مسکو بر این باور است که کلید ثبات در خاورمیانه، ایجاد کشور مستقل فلسطینی است که قادر باشد در صلح و آرامش در کنار اسرائیل زندگی کند.»
با این حال، در وزارت خارجه روسیه معتقدند که تصمیم اسرائیل درباره اعمال حاکمیت بر کرانه باختری در عمل بهسختی قابل اجرا خواهد بود.
روسیه بار دیگر اولویت خود را پایان دادن به جنگ در نوار غزه، آزادی گروگانها و از سرگیری روند صلح اعلام کرد و با هرگونه اقدام یکجانبه که ممکن است تغییرات غیرقابل بازگشتی در منطقه ایجاد کند، مخالفت کرد.
وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز درخواست پارلمان اسرائیل برای الحاق کرانه باختری اشغالی رود اردن را اعلام جنگی جدید علیه مردم فلسطین ارزیابی کرد.
در بیانیه منتشره، اعتراض قاطعانه نسبت به رأیگیری کنست اسرائیل در این باره ابراز شده است.
وزارت خارجه فلسطین تأکید کرده که درخواست پارلمان اسرائیل برای الحاق کرانه باختری، تجلی جدیدی از جنایات نسلکشی، کوچ اجباری و اشغالگری به شمار میرود.همچنین تأکید شده که الحاق کرانه باختری، چشمانداز راهحل موجودیت دو کشور و نیز ثبات منطقهای و جهانی را تهدید میکند.
یادآور میشود که اسرائیل پیشتر درخواست ۲۵ کشور جهان برای برقراری آتشبس در غزه را رد کرده است.
روز پنجشنبه وزارت خارجه اسرائیل مدعی شد که چنین خواستههایی و همچنین محکومکردن اقدامات ارتش اسرائیل، «بدون در نظر گرفتن واقعیت بوده و پیام نادرستی به فلسطینیها ارسال میکنند».