خراسان جنوبی در مسیر تبدیل به قطب انرژی خورشیدی کشور
خراسان جنوبی با بیش از 300 روز آفتابی و ظرفیت بالقوه 800 مگاواتی، به قطب انرژی های خورشیدی و بادی کشور تبدیل شده و سربیشه با نیروگاه های فعال خورشیدی و بادی مسیر توسعه انرژی پاک را هموار می کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خراسان جنوبی با برخورداری از بیش از 300 روز آفتابی در سال، بهعنوان یکی از مستعدترین استانهای کشور برای تولید انرژیهای پاک بهویژه خورشیدی شناخته میشود.
بهطور متوسط، بیش از دو سوم مساحت استان دارای شرایط اقلیمی مناسب برای استقرار نیروگاههای خورشیدی است که این ویژگی، فرصتی استثنایی برای سرمایهگذاری در این حوزه ایجاد کرده است.
جواد میرزجانی، فرماندار شهرستان سربیشه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، اظهار کرد:سربیشه یکی از کانونهای ویژه در تولید انرژیهای نو در خراسان جنوبی است و بهویژه در بخشهای مرزی این شهرستان، ظرفیتهای قابلتوجهی در حوزه انرژی بادی و خورشیدی وجود دارد.
وی با اشاره به ورود نیروگاه 10 مگاواتی انرژی بادی در منطقه درح به مدار، افزود: هماکنون 30 مگاوات انرژی خورشیدی نیز از سوی سرمایهگذاران داخلی و خارجی در شهرستان سربیشه در حال بهرهبرداری یا طی مراحل نهایی برای ورود به مدار است.
فرماندار سربیشه همچنین اعلام کرد: تلاشها بر این است تا نیروگاه 10 مگاواتی انرژی خورشیدی با سرمایهگذاری خارجی نیز تا هفته دولت وارد مدار تولید شود.
پتانسیل بالا، بهرهبرداری اندک
به گفته کارشناسان، متوسط تابش خورشید در خراسان جنوبی حدود 6.3 کیلووات ساعت بر مترمربع در روز است و با در نظر گرفتن راندمان پنلها و شرایط اقلیمی، در هر مترمربع میتوان سالانه بیش از 413 کیلووات ساعت برق خورشیدی تولید کرد.
این میزان، خراسان جنوبی را در ردیف چهارمین استان دارای بیشترین پتانسیل خورشیدی کشور قرار میدهد.
محمدرضا صباغزاده، رئیس انجمن انرژیهای خورشیدی خراسان جنوبی، با بیان اینکه ظرفیت نصبشده نیروگاههای خورشیدی استان به 136 مگاوات رسیده، گفت: در حال حاضر، فقط حدود 54 تا 60 مگاوات از این ظرفیت فعال است، در حالی که پتانسیل بالقوه استان بیش از 800 مگاوات برآورد میشود.
وی افزود: سه منطقه سربیشه، درمیان و خضری قائنات بهعنوان قطبهای اصلی توسعه انرژی خورشیدی در استان شناخته شدهاند، اما همچنان سهم مردم بومی از این توسعه اندک است و مشارکت محلی باید افزایش یابد.
چالشهای پیشرو و ضرورت رفع موانع
کارشناسان بر این باورند که بهرغم پتانسیل عظیم استان، چالشهایی همچون طولانی بودن فرآیند تخصیص زمین، مشارکت اندک مردم محلی، ضعف در فرهنگسازی، عدم هماهنگی میان دستگاهها و کمبود سرمایهگذاری بومی باعث شده بخش زیادی از این ظرفیت بالقوه، مغفول بماند.
با این حال، آغاز بهکار چندین نیروگاه در شهرستان سربیشه و تلاش برای جذب سرمایهگذاران خارجی در مناطق مرزی، نویدبخش آغاز فصل جدیدی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در خراسان جنوبی است.
انتهای پیام/258/